Кога България ще стане нормална държава ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)

Кога България ще стане нормална държава ?

тя и сега е нормална
11
16%
след 2 - 5 години
2
3%
след 5 - 10 години
1
1%
след 10 - 20 години
4
6%
след 50 години
13
19%
след 100 години
8
12%
след 300 години
5
7%
никога
25
36%

Общо гласове: 69
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Когато другите станат ненормални.
Сиренето е безплатно само в капана.
Hullman

Мнение от Hullman »

Пехливан написа:
в Канада,само ти ли работиш и въртиш бизнес,що не идеш в БГ там прави бизнес това е по голем тест
Фокуса не е в Хълман а в имигранитите които идват в Канада. Ако тези хора са масово качествени и държавата от която идват ще е такава.
Хълман е правил достатъчно бизнес в Бг и е давал работа на доста хора там.
Гарантирам ви че ако повечето хора бяха като Хълман БГ отдавна да се е оправила.
Пумпи написа:
ти майна, к'во учй в Канада, бе ?
Хълман е учил нещо ново, съвсем различно от това което е учил в БГ. Отделно не му е плащала държавата за у-ще а е взел студентски заем който сега връща с лихви за разлика от теб.
Днес Хълман не ходи на счетоводител а дори изкарва доходи от счетоводство освен че си води счетоводството сам.
Аз не мога да разбера колко безотговорен пред себе си и пред семейството трябва да си за да учиш втори път нещо което вече си учил в 1-2 ри курс в БГ и чак да се хвалиш по форуми с това.
Е за това няма да се оправи БГ заради такива дребни тарикати които са си същите и в Канада и в БГ. Това поведение на дребни тарикатлъци от които няма никакъв прогрес в Канада не е научено тук а в БГ, от там идват и проблемите на България.
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

optics написа:Има много признаци за ненормалност, но ето един:

Шофьор на градски автобус със средно образование (а може и без него) получава заплата по-голяма от човек завършил висше образование и защитил дисертация.

Държава в която колкото по си учил си по-малко платен, върви към самоубийство.
Се опраи когато бряста роди круши .не знам защо някои хора са в заблуждението ,че колко по си учил и защитил дисертация ,непремено трябва да зимаш много пари ,ма нема нищо ненормално бе баиновци ,у реалнио живот ако не можеш да се продаваш и не си бизнесмен ,никои ти не е крив .а с това поколение след 90г. бг-то е загинало героиски . то и аз сьм с више ама сьм на педалите
THE LAST LINE OF DEFENSE
kokoscho

Мнение от kokoscho »

JoroF написа:
optics написа:Има много признаци за ненормалност, но ето един:

Шофьор на градски автобус със средно образование (а може и без него) получава заплата по-голяма от човек завършил висше образование и защитил дисертация.

Държава в която колкото по си учил си по-малко платен, върви към самоубийство.
Се опраи когато бряста роди круши .не знам защо някои хора са в заблуждението ,че колко по си учил и защитил дисертация ,непремено трябва да зимаш много пари ,ма нема нищо ненормално бе баиновци ,у реалнио живот ако не можеш да се продаваш и не си бизнесмен ,никои ти не е крив .а с това поколение след 90г. бг-то е загинало героиски . то и аз сьм с више ама сьм на педалите
Че то и тука е така :) А тираджиите колко взимат само.....че даже и се оплакват че прекалено много работят ;)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

И аз съм оптимист и може би мечтател, та гласувах за 100 години. Обаче баз крути мерки пак няма да стане. Като например разпускане на държавата, натирване на сегашното население по света и набиране на нови мераклии по точкова система.... :wink:

А що се отнася за висшистите и шофьорите - и аз имам някои съображения...
1. Нашите висшисти учат, за да не работят.
2. Дипломират ли се, не значи че са специалисти, кво да говорим за високоплатени.
3. Не си правят простата сметка като канадеца: "Тая професия правят толкова пари, значи такъв ще стана..."
4. Голяма част от тях се примиряват с ниския стандарт, робувайки на мисълта за какво били учили, и представете си: не искат да стават шофьори или да емигрират.... С други думи - и това дето им дават им е много. :beer: :beer:
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Че то и тука е така Smile А тираджиите колко взимат само.....че даже и се оплакват че прекалено много работят
Кокошо, я кажи колко "взимат", да ида и аз да се наредя на опашката... :lol: 8)
Embrace your climate change!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Както е казал фантастът Лари Нивън: "Мнозинството винаги е нормално". Така, че от гледна точка на молдовците, румънците и азърбайджанците БГ е съвсем нормална държава.
Ето един друг цитат: "Истината зависи от гледната точка" (Дарт Вейдър).

П.П. Защо в моята тема всички се скъсаха да хвалят България, а тук никой "горд българин" не се застъпи за родината? :wink:
Pepon

Мнение от Pepon »

Аз само да попитам :D

Държава, в която професор по английска литература взема 60к годишно, а водопроводчик 90к нормална ли е?
Държава, където за да чистиш боклука по улиците се искат връзки, нормална ли е?
Държава, на която върховен суверен е кралица на друга държава, а поданниците и се кълнат на френски във вярност на английската кралица, нормална ли е?
Държава, където след 5 часа в неделя не може да си купиш една бира в магазина, нормална ли е?

И да не продължавам нататък, че списъка може да стане мноооого дълъг. Въобще "нормални" държави вече няма, то и народа доста изперка, ама ще се нагаждаме някак... :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

не :)
но има ненормални и по-ненормални
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Хъл,Признавам този път си прав.
Но лошото е,че българия не е зле от "дребните тарикати",защото ако бяха само дребните тарикати и държавата,ТОЕСТ ХОРАТА бяха със самосъзнание и интелект повече от - НЕАНДЕРТАЛЕЦЪТ(Homo neanderthalensis) е изчезнал вид от род Човек, живял в Европа и западна Азия в епохата на средния палеолит (2500 – 28 000 преди новата ера),То тогава тези "дребни тарикати" вече щяха да моделирани.
Проблема е,че Има едни 'едри тарикати" -начело са Депутатие,после мутрите и бизнесмените.Всъщност им али разлика от тези 3 вида?

Пехливан,не си прав за тези дето в Канада взимат помощи и работят на черно.Защото ако си припомниш една от причините България да е на този Хал е,че много БОГАТАШИ избагват данъци и си прибират парите,не плащат заслуженото на работника-плащат му смешни пари а това си е също вид кражба(укриване).Циганите до скоро и те милите на помощи живееха-докато сега се въведе закон за тях -дано да действа.
Ако това е правилно да работиш на черно и да взимаш помощи,но да не плащаш данъци то в един момемнт ако много почнат да действат така НЕ СЛЕД ДЪЛГО КАНАДА ЩЕ Е БЪЛГАРИЯ.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

мисля, че отговор - след 300 г е доста реалистичен; може би тогава няма да има и държави и в това се състои нашия шанс
точно така мисля по въпроса:)
army

Мнение от army »

"Pepon"- и кебапчетата не са им същите и циганите им не са ка'т нашите :shock:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Pepon

Мнение от Pepon »

Да те светна, в Канада кебапчета изобщо няма, поне не в заведенията и магазините. И нашите цигани миришат много по-малко от техните, вервай ми :lol:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Кебабчета като слънце има в БГ магазините в Монтреал и Торонто.
Бира и Вино може да се закупят от всеки магазин и бензиностанция 24 часа на ден в Кебек примерно, твърд алкохол има фирми които доставят по домовете също 24 часа...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Pepon

Мнение от Pepon »

И какво сега, като му се припие една бира на човек да ходи до Квебек, а ако му се приядат кебабчета да отскочи до Монтреал или ТО. :lol:

Winston Churchill
Публикувай отговор