Лекар в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ха, Линко, какъв дявол, какво чудо :lol:
Вчера едни непознати българи ме спряха с библия в ръка и ме порицаха, че вярвам в магии, защото се бях окичила с мартеници :shock: :shock: Та идеята им беше, че щом не служа на бога /Христос/, служа на дявола :P

Не забелязвате ли, че българите в Канада са супер религиозни. Всеки втори ходи с библия в джоба и проповядва учението Христово, за добро или за лошо :redghost:
Joy

Мнение от Joy »

krimon написа:ха, Линко, какъв дявол, какво чудо :lol:
Вчера едни непознати българи ме спряха с библия в ръка и ме порицаха, че вярвам в магии, защото се бях окичила с мартеници :shock: :shock: Та идеята им беше, че щом не служа на бога /Христос/, служа на дявола :P

Не забелязвате ли, че българите в Канада са супер религиозни. Всеки втори ходи с библия в джоба и проповядва учението Христово, за добро или за лошо :redghost:
Сериозно? :lol: :lol:

Не съм забелязвала българи сектанти. Но ако слуховете за количеството социаладжии са вярни, значи и сектите също са пълни с наши. :roll: Такива обикновенно най-лесно се зарибяват.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Мартеницата (с мярка, де) носи здраве и дълголетие! :lol:
Изображение
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми аз доста съм срещала досега - има ги всякакви - адвентисти, седми ден, йеховисти ... имат си и църкви, т.е. такива, които си наемат за няколко часа в неделя. Доста жени ходят там, все българки, пък дали са на социал - низнам :nenam: За социала мама кенга отговаря :lol:

... и вярата в това, че мартеницата носи здраве и дълголетие, показвало, че си чадо на дявола :twisted: За нула време ми взеха здравето :rotfl: :rotfl: :rotfl: И говореха с разбиране: Знаем, че живеете в "реалния" свят, но това не е истинският ...
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Joy, информацията за ползващите социални помощи кой ти я дава? Пк пациентите ли?
Щото познати сред тях не си и помисляме да имаш, да не говорим пък за приятели.
Просто си абсолютно точна в данните и прогнозите. Перфектна както винаги. Евала! :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

mama_kenga написа:Толкова сложни болежки няма - сочите, мучите , ако трябва, или пък си водите преводач, просто е.
И докога ще бъде нормално новопристигналия емигрант да не може да обели една дума на английски или френски? не се ли готвите за тази пуста емиграция, бе? Или само четете как се лапа социал.

8) Мама Кенга е върхът.Винаги стреля в десятката и след стрелбата
пушекът става още по гъст :wink:
bateto

Мнение от bateto »

булибулибубудала,кен ли разбийш ли :D
tochica

Мнение от tochica »

днеска направо ме смаяхте .
кримон къде ги срещаш тези сектанти , не че не ти вярвам , изумена съм .
аз на всички колеги раздавам мартеници , обяснила съм какво означават , да не ме вземат сега за сектант....
ама има хора тука избръмчали , а бе много усложняват живота .
а относно лекарите , аз българи свободни не съм намерила , трудно се добирам до тях . аз ходя при един сърбин , но не приема нови пациенти ...
най лесния вариант за намиране е отивате в някоя поликлиника и чакате да ви приемат , после оттам нататък като ви трябва лекар се обаждате и си записвате час за същия , аз така направих и засега получавам час макс след 3-4 дни , то по спешно не ми се е налагало .
иначе ми даде направления за каквото съм искала .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bateto написа:булибулибубудала,кен ли разбийш ли :D
:D И ти ли нямаш лекар бе бате :shock:
bateto

Мнение от bateto »

че що ми е лекар.аз да не съм въздържател :D
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bateto написа:че що ми е лекар.аз да не съм въздържател :D

Тук му е мястото да разкажеш за експеримента/два буркана кисело мляко+две краставици=колко кила ракия :shock: /и защо лекар не е нужен след подобни мероприятия :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

И мен ме смаяхте със сектантите. Аз ни един не познвам.
Пак се върнах да проверя заглавието на темата.Става дума за лекар бре хора,какви са тия мартеници, сектанти, социали......
Аз също бих отишла при българин лекар, не виждам каква е връзката с езиците. :roll:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
heat

Мнение от heat »

mama_kenga написа: ...ñîöèàë...
Ïðîñòî äà óòî÷íÿ çà íåäîòàì èíôîðìèðàíèòå, ÷å âå÷å èìà äâà ñîöèàëà : :beer: :beer: :beer:

Aide financière de dernier recours

À compter du 1er janvier 2007, la Loi sur l’aide aux personnes et aux familles introduit deux programmes d’aide financière de dernier recours : le Programme d’aide sociale et le Programme de solidarité sociale.

Le Programme d’aide sociale vise à accorder une aide financière de dernier recours aux personnes qui ne présentent pas de contraintes sévères à l’emploi.

Le Programme de solidarité sociale vise à accorder une aide financière de dernier recours aux personnes qui présentent des contraintes sévères à l’emploi. S’il s’agit d’une famille composée de deux adultes, il suffit qu’un seul adulte démontre qu’il présente des contraintes sévères à l’emploi pour être admissible à ce programme.

Pour obtenir l’allocation de solidarité sociale, un rapport médical doit attester que l’état physique ou mental est affecté de façon significative pour une durée permanente ou indéfinie et que, pour cette raison et considérant les caractéristiques socioprofessionnelles (bas niveau de scolarité, aucune expérience de travail), vous ou votre conjoint ou conjointe démontrez que vous présentez des contraintes sévères à l’emploi.

Pour avoir droit à l’aide financière de dernier recours du Programme d’aide sociale ou du Programme de solidarité sociale, vous devez répondre aux critères d’admissibilité fixés par la Loi sur l’aide aux personnes et aux familles et le Règlement sur l’aide aux personnes et aux familles, notamment :

démontrer que vos ressources (argent, biens, gains, avantages et revenus) sont égales ou inférieures aux montants fixés par règlement

et

résider au Québec

et

être un adulte âgé de 18 ans et plus ou, si vous êtes âgé de moins de 18 ans, être ou avoir été marié ou être parent d ’un enfant à charge.

http://www.mess.gouv.qc.ca/securite-du- ... ce-emploi/
Последно промяна от heat на Нед Мар 02, 2008 8:10 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

heat написа:
mama_kenga написа: ...социал...
Просто да уточня за недотам информираните, че вече има два социала : :beer: :beer: :beer:
хах, сега уби всичко детско в мама кенга :rotfl: :rotfl: :rotfl:

точица, водя детето на плуване в колеж Нотр Дам и там по стечение на обстоятелствата има мнооооооооооооооооого българи, които наминават ...
Иначе си нося една мартеничка, ама на видно място :)
heat

Мнение от heat »

krimon написа:...õàõ, ñåãà óáè âñè÷êî äåòñêî â ìàìà êåíãà :rotfl: :rotfl: :rotfl:
...
Íà íåÿ â çàòâîðà íå è òðÿáâàò äåòñêè êà÷åñòâà :lol:

"Pour avoir droit à l’aide financière de dernier recours du Programme d’aide sociale ou du Programme de solidarité sociale, vous devez répondre aux critères d’admissibilité fixés par la Loi sur l’aide aux personnes et aux familles et le Règlement sur l’aide aux personnes et aux familles, notamment :

démontrer que vos ressources (argent, biens, gains, avantages et revenus) sont égales ou inférieures aux montants fixés par règlement
"

ò.å. òåçè ïðîãðàìè ñà çà õîðà áåç íèêàêâè "ëåãàëíè" äîõîäè èëè "áèåíñ", íàäõâúðëÿùè ëèìèòà â ðåãëàìåíòà - ò.å. çà "áåäíèòå".

Àç ëè÷íî ïðåäïîëàãàì ÷å ðàçãðàíè÷àâàíåòî íà ïðîãðàìèòå å ïúðâàòà ñòúïêà êúì ëèìèòèðàíåòî íà äîñòúïà äî "ñîöèàëà". È äàíî äà ñúì ïðàâ.
Ò.å. ñàìî íóæäàåùèòå ñå äà èìàò ïðàâî äà ãî ïîëçâàò.

È îñòàâà ñàìî äà ñå ìîëèì óïðàâëÿâàùèòå äà èçïîëçâàò èçëèøúêà çà íàìàëÿíå íà äàíúöèòå íà ðàáîòåùèòå (äà ñòàíå êîëêîòî â Àëáåðòà ïðèìåðíî).
Публикувай отговор