раждане в БГ или Canada
Пак се изказваш неподготвен, другарю. 100 лева може и да са били достатъчни за "подарък" на доктора преди 6-7 години, сега мисли по-скоро 300-350 евро (за София). В Канада струва 0 евро, от застраховката в бачкането имахме покритие за semi-private room (OHIP покрива стая за 4 родилки) и просто доплатих 40 или 50 долара за да ъпгрейднем на private roompeter_pan написа:Най-добре раждане в некаква частна клиника в БГ или държавна + 100 лв някаде за докторите. Все пак 100 лева са по-малко от 25 000 кад.

perah, няма страшно, случват се "издънки" навсякъде, но като цяло единодушното мнение е, че раждането в канадска болница е много по-добре от българска :idea:
- Lub0
- Обратна връзка:
Естествено, че раждането в Канада е по-добре, навсякъде има издънки, но в БГ-то примерно стафилококи, липса на елементарни неща като памперси, храна и лекарства не ги броят за издънки... Единственият ти проблем ще е с плащането...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
- Lub0
- Обратна връзка:
Не във всяка болница, да не говорим че не познавам нито един тук на който да му се е случило, докато в БГ-то 90% от родените бебета си заминават в къщи със стафилококи...krimon написа:тук С дифисилLub0 написа:но в БГ-то примерно стафилококи...
Lub0 for President!
###############
###############
От стафилококите също се мре. Баща ми навремето се е заразил от мен и е развил пневмония, едва не е умрял. Зависи къде попаднат. Ако попаднат в кръвта си умираш направо. Някои стафилококи също са устойчиви на антибиотици.
От С дефисила също може да си ги имаш и да не умреш от тях.
От С дефисила също може да си ги имаш и да не умреш от тях.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Какви 100 леваpeter_pan написа:Най-добре раждане в некаква частна клиника в БГ или държавна + 100 лв някаде за докторите. Все пак 100 лева са по-малко от 25 000 кад.

В държавната болница тарифите са долу-горе следните : за нормално раждане между 500 и 700 лв, за секцио може и до 1000 лв. Това при положение, че искате да си ангажиратете екип по желание т.е някой който ще ти обърне внимание и повечето жени предпочитат да "наемат" главеният лекар, че иначе не се знае на какъв ще попаднеш... Някой болници го имат като легална тарифа т.е плащаш на каса но в повечето парите се дават под масата както се казва.
Да не говорим, че повечето търсени лекари ти заявяват в прав текст не мога да се ангажирам с нормално раждане много време може да отнеме ако искате секцио или си намерете друг
Ние предпочетохме частна болница така или иначе се плаща , съпруга ми ще бъде с мен в самостоятелна стая и съм спокойна че няма да ме изненадат с някакви суми и да ме карат да се чувствам виновна че искам да родя детето си "нормално"а не да се съобразявам с графика на доктора .
Освен това не искам да подкрепям корупцията и да правя богати разни нагли доктори.
Много исках да родя в Канада но това изискване за ренгенова снимка за медицинските ме спря да пътувам сега. Нищо живот и здраве там ще си отгледаме детето това е най-важното.
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.