Юнионбанк = проблем

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Gele33
Обратна връзка:

Мнение от Gele33 »

Ние платихме на 05.12.2007 в София такса за виза 345Е на човек , общо 692Е и за двамата . Сега виждам , че е трябвало да платим 662Е , да са живи и здрави , неам нерви да се занимавам с хора , които не си разбират от работата. Такива в Бг с лопата да ги ринеш , под път и над път .
;-)
dark bleu

Мнение от dark bleu »

здравейте аз също на 14.12 плащах таксите в Русе и също ми взеха по 390Е . Служителката от банката пред мен разговаря със ръководството им от София и от там са и казали че няма официално писмо от канадското посолства за промяната на таксите. Каза ми също че ако искам мога да платя по- малко но можело да се наложи да доплащам. Също така ми обясниха че не са имали случай банката да връща пари на такива който са внесли повече, това ставало от самото посолство след като мине всичко. За връщането на пари ми каза и един познат, който вече е в Канада и също е имало промяна в такасите и са му върнали венесенети повече пари.
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Здравейте!
Да се вслюча и аз с едно питане: може ли такса за документите за Букурещ да се плати със сертифициран чек. Така процедирах с Виена и ми се стори удобно, ама сега е друго. Някой плащал ли е така да даде някакъв жокер :) ? То всъщност въпроса е в коя банка са наясно какво да пише на чека. Дайте акъл моля :beer:
Кое си требе, оно си сака!
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

и аз да се оплача от Юнион банк в Пловдив - днес отидох с разпечатки от официалния сайт , служителката не знаеше за какво става въпрос , говори със София , които по нейни думи пак не знаели за какво става въпрос и трябвало да проверят, да пуснат заповед в Пловдив а аз да ида утре може и да знаели вече !!!!!!!!!!!!! леле и банката леле и държавата :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
OTB0pk0T0
Обратна връзка:

Мнение от OTB0pk0T0 »

Хора, не се самонавивайте чак толкова,може проблемът да не е в Българската Юнионбанк.На мен от Юнион Шумен ми обясниха съвсем културно,че новите такси не са влязли още в сила защото в момента ги договаряли нещо с румънската банка и посолството в Букурещ, а не могат да превеждат каквито пари ние си пожелаем понеже им е такъв договорът с румънците.Взеха ми номера на мобилния и обещаха като има новини да ми се обадят, за да не станат грешки и да превеждаме по 20 пъти пари.Мен и в ОББ веднъж така ме замотаха като си плащах за DCS-a.Ще ви посветя в една малка тайна, едно прозренийце, до което достигнах и съм доста уверен че има много истина в него-според мен тези дребни неуредици са нарочно поставени по пътя на кандидат-емигрантите за да се провери и кали тяхната психическа устойчивост.Все пак, самите Канадски имиграционни власти не знаят че ние емигрираме от държава в която горе-долу единственият начин да направиш или постигнеш нещо, е с огън и меч... те са длъжни да се уверят че ние сме достатъчно упорити и оправни, за да се интегрираме там.Не се стряскайте и не се оставяйте такива незначителни неща да ви стресират, защото тепърва ви чака трудното.Ако отсега започвате да врещите за най-дребното, как очаквате да се оправите на ново място, с нови хора - квартири, работа, транспорт, инстанции??? Да не мислите че там всичко е по мед и масло?Търпение, братя!
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
kaka_dora_Luk4o

Току що изпратих е-майл в Букурещ да ги уведомя за проблема с Българската банка Юнион и с призив да уточнят в най кратък срок новите такси. Ако повечко потърпевши също пратят по мейл-че може и да ни обърнат внимание - в краен случай защо да го даваме тези пари отгоре като знаем че не трябва да ги дадем - а е и Коледа едно подаръче в повече няма да ни дойде зле :D :D :D
ХОРА ПИШЕТЕ МАИЛ ДО БУКУРЕЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Изображение
OTB0pk0T0
Обратна връзка:

Мнение от OTB0pk0T0 »

kaka_dora_Luk4o написа:Току що изпратих е-майл в Букурещ да ги уведомя за проблема с Българската банка Юнион и с призив да уточнят в най кратък срок новите такси. Ако повечко потърпевши също пратят по мейл-че може и да ни обърнат внимание - в краен случай защо да го даваме тези пари отгоре като знаем че не трябва да ги дадем - а е и Коледа едно подаръче в повече няма да ни дойде зле :D :D :D
ХОРА ПИШЕТЕ МАИЛ ДО БУКУРЕЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Да ме извинявате, ама с призива си да не се впрягаме толкова, сякаш казах "Юруш,хора паникьосвайте се!"Току-що говорих с една изключително мила и отзивчива дама в Юнион-Сердика-София, на телефон 028055415.Жената се казва г-жа Димова.Тя е предизвикала разговори чак с посолството в Букурещ и е станало ясно че Сити Банк(Румънска явно) не е уведомила Юнион за новите такси.Посъветва ме жената да изчакам до 1-2 дни Сити да си пуснат официалната кореспонденция до Юнион, и тогава да ида да плащам.Оттук нататък и сто мейла да пратите до Букурещ,мисля че резултатът ще е същият - в указаното технологично време Юнион ще бъдат информирани за новите брадви, ще ги наточат и ще може всички кротко да минем да си положим главиците на подноса.Айде хаирлия да е!
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
kaka_dora_Luk4o

добра работа си свършил Отворко то и аз говорих със София ама май мъжа с когото говорих нямаше хал хабер за какво става дума - поне каза че ще провери за какво става въпрос. Абе не ви ли се струва странно че единствената отризирана банка 2 седмици не знае за какво става въпрос и не си ъпдейтва информацията. За мен това е направо незаконно. Май Румънците трябва да си сменят банката партньор :evil: :evil: :evil:
Изображение
smotan

Мнение от smotan »

geri81 написа:Здравей! Искам да те успокоя и да ти кажа, че преди малко си платихме по 375 евро за възрастен и 100 евро за детето в Юнион банк-в София. Аз специално звънях в централния клон на банката и оттам ми казаха, че мога да си напиша каквато и да сума в бланките(тях това не ги интересува)..въпроса е дали от Букурещ няма да ти искат доплащане, ако сумата е по-малка от исканата. Предлагам ти да звънеш в централния клон и да им обясниш, че не искат да ти приемат парите.
Ще ти оставя координати на централния офис на Юнион банк в София!
тел. + 359 2 915 33 33

Отиди и в друг клон на Юнион банк. Пожелавам ти успех!
Аз пак се осмотах съвсем. Как в едни офиси може, а в други не може и правят хората на репички?!?

И какви са тези договори, оторизации, чудесии между банките. Като имаш сметката и банката на този, който трябва да получи парите, логично е да можеш да пратиш парите от всяка една банка. Европейци , ама не съвсем.
becks

Мнение от becks »

Аз не знам кво се чудите толкова.

Настоявате си - искам да преведа тази сума, не ме ебе, кви са ви инструкциите. Ако трябва използвате по-висок глас ... :D :D
kaka_dora_Luk4o

beks повярвай ми направих го -единственото което получих беше че охраната ме помоли да напусна банката :lol: :twisted: :evil:
Изображение
colimacon

Мнение от colimacon »

Някои успя ли да се пребори? Във Варна все още си искат 390Е на човек и това е! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:
silvestur

Мнение от silvestur »

Ние платихме в София преди около седмица по новите тарифи, макар че служителката не е била много съгласна с мъжа ми. Но той и така беше достатъчно бесен, че му се налага да тегли пари от едно място и да плаща кеш в друга банка, за да се даде без бой. Таксите за виза твърдо е решил да плаща по банков път.
kaka_dora_Luk4o

А аз днес уведомих и Господари на Ефира за безхаберието на единствената оторизирана банка в България :evil: :evil: :evil: Да се срутят дано всичките и клонове :evil: :evil: :evil:
Изображение
THE_VANIO
Обратна връзка:

Мнение от THE_VANIO »

В понеделник платих в офиса на Юнионбанк на бул.6 септември,взеха ми 392евро и на всичко отгоре служителката ми каза,че не е вярно,че има намаление на 375е,а има увелиение,но колко,тя не знаела и можело да се наложи да доплащам :lol: :lol: ....луда работа :lol:
док.-05.03.07
accusé-20.03.07
пок. за интервю-18.09.07
интервю- 11ч.-06.12.07
док.(Букурещ)-18.12.07
баркодове-12.02.08
пол.мед.-04.03.08
направени мед.-07.03.08
ok-21.03.08
покана-21.08.08
виза-18.09.08
arrive in Edmonton-25.10.08