Zdravete,
Iskam da vi pitam za vasheto menie otnosno cenite na housing v Toronto /North York - ot York U mi kazvat 4e bachelor apt struva ot 681-900CAD. Znam 4e off- campus ima nikakvi kvartiri koito vurviat okolo $400 no sa samo staia ot kushta ili neshto takova - tova gadno li e kato variant , da ne e s niakoi haziai deto da mi zavri glavata ot tiah. Niakakvi suveti za accoumodation?
Blagodaria Vi
въпрос към студентите в онтарио
pantata - ima stipendii i oshte kak. Za sajalenie international students niamat pravo da rabotiat v Canada, osven za universiteta. No ima strashno mnogo rabota za universiteta. Primerno U of T ima carrers web site, kudeto se postvat positions za studenti v tritre campusa na universiteta. Az imam dvama priateli koito uchat kato international students. Edinia uchi v Queens University i se izdarja osnovno ot TA jobs, tutor e po Fizika i Matematika i si izkarva pari, no ne osobeno mnogo. Prez liatoto sushto e tutor i ot tam uspiava da spesti
Znam sushto i che bashta mu pomaga s tuition-a, no ne mislia che vzima stipendia, vupreki che e strashno umen. Drugia mi priatel uchi zaedno s men v U of T - computer science, i na nego bashta mu plashta vsichko. Toi sega shte raboti liatoto, mislia che si nameri summer job v uchilishteto technical support na computer labs. I dvamata se spraviat i si namirat rabota. ZNam che ima i stipendii, no ne poznavam niakoi koito poluchava, zatova ne moga da kaja nishto po tozi vapros. Drugia primer i Canuck-a, no toi veche se e vkluchil s post. Nachin ima, stipendii sushto, za koito triabva da se apply-va kolkoto moje po-rano. Po-skupo e za int'l students otkoloto za landed, no vse pak e po-evtino ot USA 
Sharky - cenite deto sa ti dali ot York U sa okay, za sajalenie living on campus e dosta skupo. Povecheto hora jiveiat on campus purvata godina i sled tova veche imat priateli i se orentirat i sled purvata godina si razdeliat kushta ili apartament pomejdu si i rent-vat za okolo 400$, za koeto ti si chul/a. Mnogo hora jiveiat v off-campus stai na kushti ili apartamenti, koito sa blizo do campusa i tova ne e problem. Spored men ne si struva da se davat tolkova mnogo pari za on campus housing. Parite sa pari, i ako mogat da se spestiat vinagi e dobre. Nai-hubavo e s poznati sauchenici da se share-va i togava hem e fun, hem mojete da uchite zaedno, i t.n.
AKo imate po-konkretni vaprosi i moga da vi pomogna, pishete mi lichno saobshtenie!
Pozdravi,
A.~

Sharky - cenite deto sa ti dali ot York U sa okay, za sajalenie living on campus e dosta skupo. Povecheto hora jiveiat on campus purvata godina i sled tova veche imat priateli i se orentirat i sled purvata godina si razdeliat kushta ili apartament pomejdu si i rent-vat za okolo 400$, za koeto ti si chul/a. Mnogo hora jiveiat v off-campus stai na kushti ili apartamenti, koito sa blizo do campusa i tova ne e problem. Spored men ne si struva da se davat tolkova mnogo pari za on campus housing. Parite sa pari, i ako mogat da se spestiat vinagi e dobre. Nai-hubavo e s poznati sauchenici da se share-va i togava hem e fun, hem mojete da uchite zaedno, i t.n.
AKo imate po-konkretni vaprosi i moga da vi pomogna, pishete mi lichno saobshtenie!
Pozdravi,
A.~