Подпишете петицията за децата!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Ann
Обратна връзка:

Мнение от Ann »

Филмът наистина е потресаващ.

За съжаление там (в дома) нещата наистина са такива. Моя близка (по един или друг повод) е била там. Когато ми разказваше, се чудех дали наистина е възможно да има такива места. Грижите ,който персоналът полага са общо взето свързани само с хигиената (което за деца в такова състояние си е ...и особено за лежащите), но те леличките и са си лелички, не са доктори.На ДЕЦАТА само да им е чистичко не е достатъчно. За някой е нужна рехабилитация, раздвижвания и т.н. и т.н.

....но защо някой български журналист не се "докопа" първи до това селце Могилино (Русенска област) и до този дом, за да може да се "раздуха" случая първо у нас, а след това по целия свят. Дано все пак се направи нужното за ДЕЦАТА, които все още имат шанс.

Лошото в случаят (освен състоянието на децата) е, че "БЛЕСНАХМЕ" пред света, не в най-добър план.

Ако все още не е излъчен филма по БГ телевизиите, то дано ХОРАТА ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ВЛАСТ да са го гледали , така както и ние...... и да направят каквото е нужно.

...и без отговор ще остане въпроса:

"Защо до сега никой не се е сетил за тези ДЕЦА, не са знаели за тях ли????"
Ако искаш да промениш света, започни първо от самия себе си!
sashka

Мнение от sashka »

Ето и ответната реакция - замаскиране на проблема.

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1102318

Най потресаващото е че при тази напреднала медицина в 21-ви век тези дечица се гърчат от болка вследствие на раните от залежаване и заболяванята на костите. Тези деца колкото и да са умствено обременени все пак имат нужда и от храна, въздух и слънце. За съжаление болшинството от българи като мен нямат и престава за съществуването на места като тези. Няма публичност, няма фондации, които да се занимават и да контролират какво става по тези домове. Срамота - жалката картина по нищо не се различава от тази в Африка. Аз лично не съжалявам, че филма е "блеснал" пред света, защото тези неща трябва да се показват. Нас не трябва да ни е срам от това. Тези - индивиди "леко" закръглените с мерцедесите /снимани в на4алото на филма/ трябва да се срамуват, но тъй като те няма да го направят поне Европейския съюз да ги принуди да променят нещата та дори и с цената да "лъснеме" пред света. Наистина филма трябва да се гледа- разбира се от който може да издържи.
tochica

Мнение от tochica »

всичко ми прилича на един съвременен концентрационен детски лагер .
надявам се по-бързо да стигне филма до повече медии .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
tanq82
Обратна връзка:

Мнение от tanq82 »

Ужасена съм след това, което гледах нямам думи....Немога да направя какъвто и да е коментар.докато гледах филма си и поплаках в каква скапана държава живеем.всеки идва на власт интересувайки се само от личните си интереси и ползи. :cry:
sashka

Мнение от sashka »

Линка за петицията:
http://www.bgpetition.com/izostaveni_deca/index.html
Omega3

Мнение от Omega3 »

Отврат и погнуса ме обхванаха от реакцията на някои Бг политици : http://www.mediapool.bg/show/?storyid=132520&srcpos=2
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Гонзо то някой и да е искал да подпише петицията с начина по който си поставила нещата ще ти тегли само една майна и това ще да е...мхмм....
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

мен ми е много интересно какво ще стане с тези деца сега като закриха дома - къде ще ги гледат, как ще ги гледат и т.н.

просто си измиха набързо ръцете :evil:
Публикувай отговор