Снимки от България.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ясно.
Далеч съм от мисълта да ви давам акъл как да си пишете писмата. Във форума е пълно с хора даващи акъл :)

Само искам да отбележа някои факти:
- Дали ще се получат маймуни, до голяма степен зависи от изпращащия. Например Яху мейла слага грешен таг за кодова таблица в хедъра на писмото. Програмата на получаващия няма как да се сети, че писмото всъщност е на кирилица.
- Същото го прави и безценната във всяко друго отношение (според мен) мейл програма Еудора.
Затова я изоставих. Дано сега като стана фри, да оправят този проблем.

Човек от чужбина ако пише на шльокавица - иди - дойди - нямал админ права на компа, не може да си сложи фонетик. (БДС обаче си е включена в уиндоуса и не би трябвало да има проблем). Във Вистата, може би е включен дори и фонетик.
Но ми става най-смешно когато хора от България ми пишат на шльокавица, за "по-лесно" и "по-сигурно" а аз им отговарям на кирилица.

Поздрави !
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Абе ще се съгласим ние накрая с професор Кронщайнер, дето преди години ни предложи да заменим кирилицата с латиница :D Тогава го насметаха човека в миша дупка. Как тъй?! Възмутително!!! Сега голям рев се надава когато караш някой да пише на кирилица. Ко иска тоя народ не мога да го разбера. Ей Турция премина на латиница, да го въвеждат и тука официално и да се спират мъките. Ние поне имаме опит с чужди азбуки.
Това сигурно за десети път го пиша ама много ме е яд.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Публикувай отговор