emiliana написа:alen vid написа:emiliana написа:sasho71 написа:най големия проблем на храната тук е че няма никакви
унифицирани стандарти както е в ЕС. Малко е като "бой на негри в тъмна нощ"

Ако БГ е в ЕС и има стандарти, те къде се разминават с Канадските такива?
На едното място , разрешават продажбата на генно модифицираните продукти на свободния пазар ,а също така разрешават ползването на хормони /90% синтезирани изкуствено / с цел добавянето им в храната в качеството им на консерванти /особенно т.н. соматотропен хормон / и обогатители .
До времето когато си бях в Бг , това беше забранено официялно .
Така че : ето в какво е разминаването .

В БГ дали нещо е забранено официално или на майтап, все същият резултат. БГ е на първо място в Европа по сърдечно- съдови и стомашно -чревни заболявания, както и Диабет. Всичко това благодарение на "прекрасно развита" хранително- вкусова промишленост която предлага от години на населението алтернативата на домашното стопанство на анонимни производители, които даже и си позволяват да правят кренвиршите с месо. Също така глютенът в така наречения хляб бие всяко лепило на пазара. А слънчогледовото олио по конконцентрация на холестерол отстъпва само на домашната сланина. Да не говорим за тоновете сол и сланина поглъщани така лакомо от Българина във вид на любимото черво наречено колбас.
Та след като си лапал с години подобни "деликатеси" тялото ти вероятно възприема тукашните хормони като витамини
А пък те Канадците са най малко полу идиоти и мазохисти та изпитват удоволствие да ги тъпчат с гадости и дружно са се заклели да не търсят сметка на тези които ги хранят, надявайки се един ден да добият имунитет, та да им се размине лошото храносмилане.
Емилияна ,
харесва ми стила с който пишеш , и наистина се развеселих от отлично премерената ирония ,която прилагаш чрез теза и антитеза , за да изтъкнеш наистина очевидното :
а имено ,че българина от векове не се храни здравословно !!!! - в това спор няма ме , в крайна сметка това си е живата истина

.
Работата е там ,че за населението на Канада и заболяванията причинени му от храната която консумират понастоящем е........... МНОГО МНОГО АМА МНОГО рано за да се направят реални статистики , в краина сметка хормоналните добавки са въведени тука едвам от 20 годинки ,........................ хъм !!!. а да не говориме ,че повечето градове тука са с дата на "раждане " едвам от преди 80 - 100 години /изключая Кебек - 400 /!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Statistika , да се прави при още не извъртяно поколение , да не говорим викам !!!!! - особено за неща като храненето и последиците от него !
Но като говориме за последици /не за статистика / , аз най - вече , незнам за теб , та аз ,ти казвам , че ми прави приятно впечатление - приятно закръглените тлъсти млади същества с кореми и паласки , биещи бай Ганйовите дисаги по всички показатели , които ежедневно са ми пред очите , както било то в Кебек , така и тука в Калгари , и ..... да ти кажа - този ефект е от различното пречуване на светлината спрямо надмарското равнище , в никакъв случай не се дължи на мазен чипс с прегорял на бензинова горелка бъргър и на кола рефил , .........

:idea: .
А ДАЛИ СА ПОЛУ ИЛИ ПЪЛНИ ИДИОТИ : - не знам , тука казват ,че имали застраховки !!!!
На фона на този зоопарк който виждам съставен предимно от мастодонти и трицератопси , българките ,най-вече ,а и защо не българите изцяло , ми се виждат като манекени и манекенки от луксозно списание .
Относно сърдечно съдовите заболявания , хъм ...., на българина на последък май му се събра множко шокове и стрес .
Движейки се в медицински среди и имащ хуманитарно образование , аз лично ,не съм попадал на статистики ,че виждате ли , българина - дължи сърдечно съдовите си заболявания поради преяждане със сланина и колбаси ................. , да не говорим ,че напоследък доста български семейства не са слагали на трапезата си подобни ястия ,че чак и любими колбаси ехехе хеееееееееей !
Между другото , ако случайно почнеш да забелязваш , че окосмяването при теб започва да придобива обезпокоителни темпове , по отношение нарастване и появяване след коли маски и така нататък ......

, не си мисли ,че си единичен и изолиран случай или ,че това се дължи на прекрасната зима присъща на Канада .
Бъди жива и здрава , и да се надяваме децата да не ни изненадат ставайки на по 60 кила бидейки едвам на 12 годинки !