2 месеца не е никак много време, какво толкова безвъзвратно може да се промени за теб в БГ че да те държи толкова далеч от там (при положение че имаш желание да се върнеш)?NaviD написа:Щом се чудите, значи финансово и материално сте се понаредили, а това значи и хубави работи...верно си е за чудене. Аз след 2 месеца в Канада бих се върнал в Бг без да се замислям при положение,че всичко ще е както преди да тръгна. И майната им на тия 800$, на самолетните билети и на всички други похарчени пари.
искат да пла6таме
да да да :)
Крали Марко,хич не му мислете и не обръщайте внимание на това,какво сте прочели в тези форуми или други форуми,особено ако е написано от хора ,които са си в Канада и сега.Би следвало само да им зададеш един въпрос"какво правяш още там,като не е добре......."
ИМного добре знаеш как е в България,и тук си плащаш за смяна н агуми,за смяна масло,за адвокат,защото в съда по закон без адвокат не можеш да си,та хич не ги слушайте.
Нормално е да е трудно като отивате в друга държава,просто ще отнеме повече време да се разберат и закони,и правила и всичко ,което е по-различно от тук ,НО ВИЕ СТЕ ДВАМА И ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ!
ВИЕ ДАНЪКЛ ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ НЕ ПЛАЩАТЕ....
Затова направете това,което вие искате,без значение какво сте чели,прочели и чули.
ИМного добре знаеш как е в България,и тук си плащаш за смяна н агуми,за смяна масло,за адвокат,защото в съда по закон без адвокат не можеш да си,та хич не ги слушайте.
Нормално е да е трудно като отивате в друга държава,просто ще отнеме повече време да се разберат и закони,и правила и всичко ,което е по-различно от тук ,НО ВИЕ СТЕ ДВАМА И ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ!
ВИЕ ДАНЪКЛ ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ НЕ ПЛАЩАТЕ....
Затова направете това,което вие искате,без значение какво сте чели,прочели и чули.
Леле мале като ви слушам(гледам)какви ги говорите да не сте от детската градина. Дали да тръгна, дали да не се върна. Хем тако хем вако. То не може и душата в рая и ....
Който си мисли, че ще отиде някъде и ще му поднесат на тепсия пари, кола и къща, то да си стои при мама и тате в БГ.
Аз за 30 години се нагледах на простотия в нашата мила родина. Истината е, че е най-мила когато си далеч от нея, а ако се върнеш тук , то омилението избледнява с всяка минута.
Аз обикновено съвети не давам, всеки сам да си носи отговорността. Ако толкова много искате съвет той е следния: живота е състезание, който много мисли остава последен.
И един малко по-изтъркан: който играИ пИчели, който нИ ИграИ нИ пИчели.
Истината е някъде там ама трябва сами да си я намерите, защото иначе след време като ви пита някой познат или не дай боже детето: защо живеем в тази страна а не в Канада или някъде другаде, ще му отговорите ами то знаеш ли има един форум и там така ми казаха да направя...
Има хора всякакви и възможности всякакви, ако имате сили и възможности и много рзботите за мечтите си то неминуемо ще успеете. Ако чакате на готово, то изхода и за най-кадърния е ясен.
Празни приказки колкото щеш, работа работа и пак работа, това е пътя нагоре. Но работата не е само ходене на "бачкане". Под работа разбирайте учене на езици допълнителна, квалификация, изграждане на познанства с който трябва, търсене на възможности за реализация и т.н. САМО С ЛЕЖАНЕ НЕ СТАВА!!!
Който си мисли, че ще отиде някъде и ще му поднесат на тепсия пари, кола и къща, то да си стои при мама и тате в БГ.
Аз за 30 години се нагледах на простотия в нашата мила родина. Истината е, че е най-мила когато си далеч от нея, а ако се върнеш тук , то омилението избледнява с всяка минута.
Аз обикновено съвети не давам, всеки сам да си носи отговорността. Ако толкова много искате съвет той е следния: живота е състезание, който много мисли остава последен.
И един малко по-изтъркан: който играИ пИчели, който нИ ИграИ нИ пИчели.
Истината е някъде там ама трябва сами да си я намерите, защото иначе след време като ви пита някой познат или не дай боже детето: защо живеем в тази страна а не в Канада или някъде другаде, ще му отговорите ами то знаеш ли има един форум и там така ми казаха да направя...
Има хора всякакви и възможности всякакви, ако имате сили и възможности и много рзботите за мечтите си то неминуемо ще успеете. Ако чакате на готово, то изхода и за най-кадърния е ясен.
Празни приказки колкото щеш, работа работа и пак работа, това е пътя нагоре. Но работата не е само ходене на "бачкане". Под работа разбирайте учене на езици допълнителна, квалификация, изграждане на познанства с който трябва, търсене на възможности за реализация и т.н. САМО С ЛЕЖАНЕ НЕ СТАВА!!!
Човек сам си избира пътя по който да тръгне, и не може да вини никого за грешките които допуска...
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Е тука уцели десятката ! Сложи това за запознанствата "с когото трябва " на първо място. Едно , че без него не може, второ , че всичко останало може да е посредствено ама ако това ти е на 6 нямаш проблемиpriest написа:. Под работа разбирайте учене на езици допълнителна, квалификация, изграждане на познанства с който трябва, търсене на възможности за реализация и т.н. САМО С ЛЕЖАНЕ НЕ СТАВА!!!

Егати.Абе вие роднини и приятели в БГ нямате ли?Ами майка и баща? Само мойте родители ли са прозряли че живота не е само хубава кола, хубава къща и т.н. и плачат всеки път по тел.?Явно нещо не им е наред. Или просто са на възраст в която човек оценява други неща. На там сме се запъти ли всички. И за доста от нас ще бъде късно когато осъзнаем това. Не искам да съм лош пророк, но 90 и повече % от емигрантите няма да видят родителите си в последните им мигове от живота. Просто съдя по по-старите емигранти. Направо ме разбивате като кажете, че било мръсно, че било лайнарщина. Къде сте живяли бе браче в БГ? София не е БГ и БГ не е София. Що тъй плюете, откъде тая отрицателна нагласа към БГ?
Здрасти Ал Бунди,
Прав си и не си прав за това дето го пишеш за България.
Животът не е само хубава кола и къща. Добре е човек да живее близо до роднини и близки.
Аз не можах да погреба баща си, защото 1500 долара щяха да ми съборят бюджета тогава. Ама какво да правиш, всички имигранти си плащаме цената да сме на 10000км от България.
Ал Мунди, монетата винаги има две страни. Ето ти пример:
МАйка взема 180 лева пенсия(много готина пенсия за Бг). Разходите и за лекарства (след като всеогряващата Здравна Каса покрие нещо) са 178.14 лв...... А сега ми кажи какво щях да правя ако бях в България и бачках за 700-1000лева на месец...
НА майка верно и е кофти, че не съм наоколо, ама аз за 4 часа работа в Калгари мога да гарантирам на майка стандарт, за който 99% от пенсионерите в България могат само да мечтаят.
Та животът е сложно нещо, както знаеш.
НАздраве
Прав си и не си прав за това дето го пишеш за България.
Животът не е само хубава кола и къща. Добре е човек да живее близо до роднини и близки.
Аз не можах да погреба баща си, защото 1500 долара щяха да ми съборят бюджета тогава. Ама какво да правиш, всички имигранти си плащаме цената да сме на 10000км от България.
Ал Мунди, монетата винаги има две страни. Ето ти пример:
МАйка взема 180 лева пенсия(много готина пенсия за Бг). Разходите и за лекарства (след като всеогряващата Здравна Каса покрие нещо) са 178.14 лв...... А сега ми кажи какво щях да правя ако бях в България и бачках за 700-1000лева на месец...
НА майка верно и е кофти, че не съм наоколо, ама аз за 4 часа работа в Калгари мога да гарантирам на майка стандарт, за който 99% от пенсионерите в България могат само да мечтаят.
Та животът е сложно нещо, както знаеш.
НАздраве
забравих да питам в коя държава си, щото имаше тука един от аржентина - явно хич не е хубаво там.....
кралимарко на правилното място си попитал за съвет и на базата на изказаните мнения си вземи решението и 2 неща от мене:
1. $ 400 или $ 800 са нищо пари, ако не ги давам аз
и
2. готов съм да обсъдим в детайли под шипките следноотооо:
кралимарко на правилното място си попитал за съвет и на базата на изказаните мнения си вземи решението и 2 неща от мене:
1. $ 400 или $ 800 са нищо пари, ако не ги давам аз
и
2. готов съм да обсъдим в детайли под шипките следноотооо:
jenite sa mnogo mnogo mnogo krasivi -jenstveni[kato hodiat taka vartiat dupetata che poludiavam i drehite im vse polepnali po tiah-ochertavat krasotata]....za dashni niama da kazvam che da ne se obidi niakoia dama ..no ne sa stistnati kakto americankite.
Съгласна съм с теб че е неприятно но само толкова. Когато става въпрос да прекараш живота си в страна която не харесваш и да стоиш там само защото някой е вече заел мястото ти на предишната работа - не го приемам.Al Bundy написа:Примерно напуснал хубава работа, която вече е заета от друг. Това е доста голяма промяна.anju написа:
2 месеца не е никак много време, какво толкова безвъзвратно може да се промени за теб в БГ че да те държи толкова далеч от там (при положение че имаш желание да се върнеш)?
Първо, ако си бил лоялен служител има опция да те вземат обратно макар и на друга позиция.
Второ, това не е последната фирма на земята, ако един път си успял да намериш добра работа значи имаш нужните качества и ще успееш да намериш нова.