На много места е написано ,че около 60 % от напускащите го правят още през първата година от пристигането. Да но това би объркало народа в преценката. Много е важно да се има предвид, какви точно хора напускат Канада още в първата година от пристигането си. От кой край на света идват в Канада, на колко са години, какво е семейното им положение, с какви езикови познания, с какво образование, от кой вид имигранти са(business или skilled).sasho71 написа:
всъщност ако видиш статистикКанада, в Торонто за 5 години от 2001 до 2006 са влезнали 600 хиляди, а са си тръгнали 250 хиляди от тях, демек близо половината.
защо избирам КВЕБЕК
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
-
- Обратна връзка:
Мога да ти дам точен отговор на това кой напуска Канада през първата или втората година както и кой остава:ivanko13 написа:На много места е написано ,че около 60 % от напускащите го правят още през първата година от пристигането. Да но това би объркало народа в преценката. Много е важно да се има предвид, какви точно хора напускат Канада още в първата година от пристигането си. От кой край на света идват в Канада, на колко са години, какво е семейното им положение, с какви езикови познания, с какво образование, от кой вид имигранти са(business или skilled).sasho71 написа:
всъщност ако видиш статистикКанада, в Торонто за 5 години от 2001 до 2006 са влезнали 600 хиляди, а са си тръгнали 250 хиляди от тях, демек близо половината.
тези които напускат през първата година или през втората са хора с доста добра квалификация в специалнпостта си с магистърска степен и най-често идват от Източна Европа. Познанията им по английски и френски са прилични. Те си тръгват защото нямат никаква реализация на възможностите си и уменията си за неопределено време. Тези, които идват от другаде остават по-дълго по различни причини - най-вече война в собствената им страна и липса на каквито и да било перспективи там. Те често нямат добри познания и по езици и ходят на курсове по 5 години. Става въпрос за т.нар. страни от 3-тия свят. Войната е това което ги кара да останат най-вече защото в техните страни живота им е в опастност. Говорил съм с много от тях и това е отговора който те ми дадоха. От Източна Европа понастоящем остават най-вече хора от Украйна.
точно така мисля по въпроса:)
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
peter_pan, тази безцеремонна категоричност, която проявяваш, не се покрива от представените доказателства. Това води до значително "олекване" на всичко казано.
Никак не върви след разговори с неколцина събеседници да заявиш:
Или може би си говорил с няколкостотин хиляди имигранти от целия свят? Едва ли.
Никак не върви след разговори с неколцина събеседници да заявиш:
То и социологическите агенции, изследователски и статистически институти правят уговорката, че проучванията им се базират на представителни извадки от няколкостотин до няколко хиляди души и имат "еди-каква си" статистическа грешка, а ти...Мога да ти дам точен отговор на това кой напуска Канада през първата или втората година както и кой остава
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- estoyanova
- Обратна връзка:
-
Здравейте
В крайна сметка важното е лаф да става :lol
Към peter_pan: ти си бил голям патриот , вземи да пишеш в сайт за уникалния, пълен с надежда, динамичен и прекрасен живот в България, със сигурност ще ти прочета мненията.Нищо лошо няма да си националист и такива се надявам да сме всички независимо къде сме по света, но все пак форумът е ориентиран към хората интересуващи се от Канада.
Успех на всички
[/quote]

В крайна сметка важното е лаф да става :lol
Към peter_pan: ти си бил голям патриот , вземи да пишеш в сайт за уникалния, пълен с надежда, динамичен и прекрасен живот в България, със сигурност ще ти прочета мненията.Нищо лошо няма да си националист и такива се надявам да сме всички независимо къде сме по света, но все пак форумът е ориентиран към хората интересуващи се от Канада.
Успех на всички

28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
-
- Обратна връзка:
както съм казвал и преди, това са моите впечатления; без съмнение има и други; като казвам, че имам точен отговор, той се базира на всички разговори, които съм водил с имигранти от целия свят; говорил съм с около 200 души; всички ми казаха едно и също; ако бях говорил с 5000 можеше и други отговори да получа; искам да кажа, че тези хора за които споменавам не се познават и са от най-различни страни.
Говорил съм и с българи, които са там от 15 години - те са 2 типа - стари имигранти, хора на възраст и млади хора, които са деца на родители имигрирали там; общо взето и те не са особено доволни след толкова дълъг престой там, но вече са загубили представа какво представлява българия или европа и не знаят как биха могли да живеят тук. С канадското образование което имат, младите не знаят дали това може да се признае в европа и българия, така че те скоро няма да се върнат, а и изплащат къщи, което си е доживотно заробване там.
Сред тези които са от по-дълго време там се виждат и ефектите на канадската GM храна в доста високи килограми.
Канада е място за печелене на пари (след известно време), тя за живеене не става (това пак си е мое мнение)
Говорил съм и с българи, които са там от 15 години - те са 2 типа - стари имигранти, хора на възраст и млади хора, които са деца на родители имигрирали там; общо взето и те не са особено доволни след толкова дълъг престой там, но вече са загубили представа какво представлява българия или европа и не знаят как биха могли да живеят тук. С канадското образование което имат, младите не знаят дали това може да се признае в европа и българия, така че те скоро няма да се върнат, а и изплащат къщи, което си е доживотно заробване там.
Сред тези които са от по-дълго време там се виждат и ефектите на канадската GM храна в доста високи килограми.
Канада е място за печелене на пари (след известно време), тя за живеене не става (това пак си е мое мнение)
Да де, нали и аз това казвах, че изкараш ли тук 3 години, нема връщане назад, претопен сиivanko13 написа:На много места е написано ,че около 60 % от напускащите го правят още през първата година от пристигането.sasho71 написа:

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
-
- Обратна връзка:
Ако някой остане 3г няма смисъл да се връща веднага защото след този период се отварят малко повече врати и възможностите за печелене на пари са малко по-големи - поне трябва да има някакъв смисъл от престоя. Така че ако някой остане 3г, той остава поне 5, а после вече може и да се върне.sasho71 написа:Да де, нали и аз това казвах, че изкараш ли тук 3 години, нема връщане назад, претопен сиivanko13 написа:На много места е написано ,че около 60 % от напускащите го правят още през първата година от пристигането.sasho71 написа:
всъщност ако видиш статистикКанада, в Торонто за 5 години от 2001 до 2006 са влезнали 600 хиляди, а са си тръгнали 250 хиляди от тях, демек близо половината.То и затова хората много хитро са го направили за канадския паспорт- 3 години, с чакането станат 4.
Ааа, не, Линко! Точно статистикКанада не правят представителни извадки, тип МБМД и Сова Харис.Linko написа:То и социологическите агенции, изследователски и статистически институти правят уговорката, че проучванията им се базират на представителни извадки от няколкостотин до няколко хиляди души и имат "еди-каква си" статистическа грешка, а ти...

Всеки си попълни формуляра за преброяването "от-до" като поп, под угрозата за глоба, като се сещам че при мен беше толко подробен, че едва ли не ме питаха с кого си лягам вечер

Няма начин. Претопяване, интегриране каквото ще да е. Те тези срокове не са произволни и хората са се опрели на някакви проучвания по въпроса. Може би подобни на това ТУК.sasho71 написа:[
Да де, нали и аз това казвах, че изкараш ли тук 3 години, нема връщане назад, претопен сиТо и затова хората много хитро са го направили за канадския паспорт- 3 години, с чакането станат 4.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
мдам, доста интересен линк. От него става ясно, че втората година е критична за оставането. Освен това и друго става ясно, че оставащите тука в Канада са хора refugee, с по-ниско от бакалавър образование, не знаещи нито един от двата езикаivanko13 написа:Няма начин. Претопяване, интегриране каквото ще да е. Те тези срокове не са произволни и хората са се опрели на някакви проучвания по въпроса. Може би подобни на това ТУК.sasho71 написа:[
Да де, нали и аз това казвах, че изкараш ли тук 3 години, нема връщане назад, претопен сиТо и затова хората много хитро са го направили за канадския паспорт- 3 години, с чакането станат 4.

-
- Обратна връзка:
радвам се, че некои хора виждат некакъв смисъл в това дето го казвам; принципно северна америка винаги е била наказание за хора от европа още от времето на колонизаторите; никой не е отишъл там от добро; проблема е, че никой и много добро не намира.sasho71 написа:мдам, доста интересен линк. От него става ясно, че втората година е критична за оставането. Освен това и друго става ясно, че оставащите тука в Канада са хора refugee, с по-ниско от бакалавър образование, не знаещи нито един от двата езикаivanko13 написа:Няма начин. Претопяване, интегриране каквото ще да е. Те тези срокове не са произволни и хората са се опрели на някакви проучвания по въпроса. Може би подобни на това ТУК.sasho71 написа:[
Демек Питър Пан си е почти прав
Предлагам ви един доста известна история за САЩ и северна америка - когато са имигрирали основно от Европа 20-те години на 20-ти век, на всички както и сега им е казвано, че в северна америка улиците били постлани със злато. Икономическите имигранти там ги е очаквала една изненада:
1. Улиците не били застлани със злато;
2. Улиците въобще нямали никаква настилка;
3. Новите имигранти били хората, които трябвало да им сложат настилката.
нещата и до ден днешен не са много променени (освен че има настилка), само че сега новите имигранти трябва да вършат всичката черна работа за да могат старите имигранти да заемат по-високи позиции и нищо да не правят.
малко като в казармата
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
И естествено всеки ще трябва да си изтърпи чанча в първите години, за да стане старо куче или дето викаш мине на по-висока позиция. Като в казармата.peter_pan написа:нещата и до ден днешен не са много променени (освен че има настилка), само че сега новите имигранти трябва да вършат всичката черна работа за да могат старите имигранти да заемат по-високи позиции и нищо да не правят.
малко като в казармата

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Значи тука всички пишат какво е за емигрантите.
Ами то същото е за местното население, което няма къде да иде, но пък има някой предимства, на местна почва.
Освен това , като каже някой, че знае френски/англииски и си мисли две неща :
1. че знае френски/англииски които се говорят тука;
2. че познава живота тука.
Големи заблуди.
Това са различни неща.
Французите им дават Кофи един месец.И им плащат пътя до Кофито.
От друга страна, ако кацнеш на летището и те вземе познат и той ти намери квартира и работа, това не си ти , това просто ти дава време и ти спестява пари за да се огледаш и да почнеш да се оправяш сам.
Изобщо не става въпрос ти какъв си и какво знаеш и можеш.
Понеже тука се лансира един паралел с казармата и "старото". Ако всичко зависише от личните качества, щеше да се продава в лафката "Наръчнук на старото куче" и като го прочетеш и разбираш всички хави и ставаш старо куче.Проблема е , че старите те броят за новобранец, а ти си и такъв, в същност и не знаеш как да излезеш от елементарна житейска ситуация. Такива ситуации има всеки ден и ти като се дъниш, всички са извън , а ти все си в мардата/шита. На това някой тук му викаше "табарнаците ми смачкаха фасона". Човек трябва да се оглежда какво правят другите и да си задава въпроси защо е така.
Например , като види свободно, най-доброто място на паркинга на фирмата не бива да го заема тутакси. Той не е най-умния, а другите най-прости. Просто това е мястото на шефа и собственик на фирмата и не е най-добрия начин да си започнеш кариерата, в една фирма, като те търсят за да си преместиш колата, та да има шефа къде да паркира. Не че някой ти казва нещо де!
Това го правят и много местни и млади.
Това , което аз насърчавам всички новодошли е да питат и да си искат. Най-много да не им отговорят и да не им дадат, но толкоз.
Но да го правят любезно и с усмивка. Това не е като в казармата.
И най-вече да не обясняват колко по-добре е на други места.
Ами то същото е за местното население, което няма къде да иде, но пък има някой предимства, на местна почва.

Освен това , като каже някой, че знае френски/англииски и си мисли две неща :
1. че знае френски/англииски които се говорят тука;
2. че познава живота тука.
Големи заблуди.
Това са различни неща.
Французите им дават Кофи един месец.И им плащат пътя до Кофито.
От друга страна, ако кацнеш на летището и те вземе познат и той ти намери квартира и работа, това не си ти , това просто ти дава време и ти спестява пари за да се огледаш и да почнеш да се оправяш сам.
Изобщо не става въпрос ти какъв си и какво знаеш и можеш.
Понеже тука се лансира един паралел с казармата и "старото". Ако всичко зависише от личните качества, щеше да се продава в лафката "Наръчнук на старото куче" и като го прочетеш и разбираш всички хави и ставаш старо куче.Проблема е , че старите те броят за новобранец, а ти си и такъв, в същност и не знаеш как да излезеш от елементарна житейска ситуация. Такива ситуации има всеки ден и ти като се дъниш, всички са извън , а ти все си в мардата/шита. На това някой тук му викаше "табарнаците ми смачкаха фасона". Човек трябва да се оглежда какво правят другите и да си задава въпроси защо е така.
Например , като види свободно, най-доброто място на паркинга на фирмата не бива да го заема тутакси. Той не е най-умния, а другите най-прости. Просто това е мястото на шефа и собственик на фирмата и не е най-добрия начин да си започнеш кариерата, в една фирма, като те търсят за да си преместиш колата, та да има шефа къде да паркира. Не че някой ти казва нещо де!

Това , което аз насърчавам всички новодошли е да питат и да си искат. Най-много да не им отговорят и да не им дадат, но толкоз.
Но да го правят любезно и с усмивка. Това не е като в казармата.

И най-вече да не обясняват колко по-добре е на други места.