РАЗОЧАРОВАНИЕ В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО......

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Здравейте и от мен!
Рекох да се намеся в темата, щото четох в един вестник, че една приятелка на моя приятелка много харесала живота в Таджикистан!
Та взех да се замислям дали не си дадох паричките за грешна кауза, ама после си викам: чакай бе готин :D ! Важно е на онази приятелка да и харесва или на тебе?
Отговорих си: Ако ме викнат на интервю ша зема да отида! :roll:
А пък то все си има някъде дето гроздето ще е кисело :?
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 3:35 am, променено общо 1 път.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Моето мнение по въпроса напълно съвпада с това на filipne. Малко ентусиазъм, малко реализъм, повече информираност.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Бих добавил още : Четете внимателно макар и малкото мнения на новопристигнали имигранти.
batkoto

Мнение от batkoto »

Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

batkoto написа::D Всичко е вярно!

http://www.notcanada.com/pictures.htm

http://www.notcanada.com/photo1.htm
Може и да е вярно. Има и други мнения по въпроса обаче и те също не трябва да се пренебрегват. Ето за пример един пресен постинг от форума към въпросния сайт.
Hello,

I don't really understand your judgement, or why you would post such a biased site on the web. It's your right as a Canadian Citizen to speak out against your government, but what would happen in North Korea or the middle-east if you did? By being allowed to even post this site, you are given the freedom of speech and you have completely taken advantage of it. Canada is a competitive country, and holds its loyalties to people who were raised and educated here, who understand the freedom involved with being a citizen. Immigrants don't care about this freedom, they care about making money. If you want to criticize that's fine with me, I just think you have overlooked the things that make Canada a good place to live: like free healthcare and freedom of speech.

I know your time in Canada might be hard to start off with. You can't expect to move to a country you care nothing about and expect to get the same consideration as somebody who has lived here their entire life. Please, just consider that question for a moment. The biased and childish remarks on your site make your argument look immature and un-educated, I think that if you really want to be heard you should consider both sides of the argument instead of arguing just one. There are many Canadian's who will help you speak out if you like, nobody is trying to shut you up. If they were, they wouldn't have you on the news and in the magazines.

Good luck in your downtroddening, I hope you take a more mature approach.

Jon Fairclough
fairclough.jon @ gmail.com
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Какво друго може да се чуе от хора, които са се прибрали разочаровани от Канада :nenam: Нали трябва да има някакво оправдание и виновни. Най-лесно е да търсим причината извън нас :roll:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:Какво друго може да се чуе от хора, които са се прибрали разочаровани от Канада :nenam: Нали трябва да има някакво оправдание и виновни. Най-лесно е да търсим причината извън нас :roll:
Нека да приемем обаче, че причината освен в нас може все пак да бъде и извън нас.
valBG
Обратна връзка:

az Yspyax

Мнение от valBG »

zdr mishel,

mnogo jalko 4e ste slyshate nyakogo ako neznaete kakvo iskate i nyamate idei kakvo da pravite s jivota si stoite si v BG iz4akaite 2-3 krizi... i reshte...

az moga da vi razkaja moya jivot....

1992 zavarshix Kliment Ohridski Sofia Informatika
1994 rabotex ve4e pravix po 1000DM na mesec i ve4e jivex dobre za BG standartite
nai dobrata sedmiza spe4elix 850USD / sedmica
sled 1996 padnax na 750dm/mesec no pak beshe dobre si mislya
2 meseca otpuska

1 mesec na Slan4ev bryag, 2 sedmici Pamporovo, 2 sedmici Smolyan...

tova vi go kazvam da ocenite 4e sam imam vse pak nyakakvi dobri doxodi i ne se skasvax ot rabota no sam rabotyaga

vinagi sam iskal da imigriram ot 1990

doidox v Montreal na 39 sega sam 41 i vijdam badeshte v men

ne e lesno za xora s golemi pretencii

tyk vsi4ko e kakto v BG no na men BG ne mi lipsva

tyk ima vsi4ko materialno i kyltyra...
v Montreal sega kato po4ne lyatoto koeto e mnogo malko no po-xybavo ot BG spored men ima 17 sedmici...
17 festivala... i xorata sa na van

e ako ste "fashisti" i ne priznavate na drygiya pravoto da jivee ste vi bade tejko

da yspexa idva sled 2-3 godini

az znam nyakolko semeistva koito se varnaxa
znam i 1 semeistvo i edin koito sa se vrashtali i sled tova sega sa tyk i pove4e neiskat da se vrashtat

taka 4e xora mnogo ideali razli4ni

az li4no moga da kaja 4e sled 2.8 godini tyk yspyax i jiveya po-dobre ot BG

ex nyamam 2 meseca otpuska...

no tyk edna sedmica v Kuba e 700$ tova sa 3 sedmici spestyavaniay
na niska zaplata... govorya za super luks po4ivka...

ex ypex

valBG

здр мишел,

много жалко че сте слъшате някого ако незнаете какво искате и нямате идеи какво да правите с живота си стойте си в БГ изчакайте 2-3 кризи... и реще...

аз мога да ви разкажа моя живот....

1992 завърших Климент Охридски София Информатика
1994 работех вече правих по 1000ДМ на месец и вече живех добре за БГ стандартите
най добрата седмица спечелих 850УСД / седмица
след 1996 паднах на 750дм/месец но пак беше добре си мисля
2 месеца отпуска

1 месец на Слънчев бряг, 2 седмици Пампорово, 2 седмици Смолян...

това ви го казвам да оцените че съм имам все пак някакви добри доходи и не се скъсвах от работа но сам работяга

винаги сам искал да имигрирам от 1990

дойдох в Монтреал на 39 сега сам 41 и виждам бъдеще в мен

не е лесно за хора с големи претенции

тук всичко е както в БГ но на мен БГ не ми липсва

тук има всичко материално и кълтъра...
в Монтреал сега като почне лятото което е много малко но по-хубаво от БГ според мен има 17 седмици...
17 фестивала... и хората са на вън

е ако сте "фашисти" и не признавате на другия правото да живее ще ви бъде тежко

да успеха идва след 2-3 години

аз знам няколко семейства които се върнаха
знам и 1 семейство и един които са се връщали и след това сега са тук и повече неискат да се връщат

така че хора много идеали различни

аз лично мога да кажа че след 2.8 години тук успях и живея по-добре от БГ

екс нямам 2 месеца отпуска...

но тук една седмица в Куба е 700$ това са 3 седмици спестяванияй
на ниска заплата... говоря за супер лукс почивка...

екс упех

валБГ
Аватар
Guinness

Re: az Yspyax

Мнение от Guinness »

valBG написа:zdr mishel,

mnogo jalko 4e ste slyshate nyakogo ako neznaete kakvo iskate i nyamate idei kakvo da pravite s jivota si stoite si v BG iz4akaite 2-3 krizi... i reshte...

az moga da vi razkaja moya jivot....

1992 zavarshix Kliment Ohridski Sofia Informatika
A
Ама това компютарджиите не разбрахте ли,че вашата камбанария е друга и оттам нещата се виждат под друг ъгъл.
П.ц. Като си прогрмист вземи си инсталирай кирилица.Не е сложно,вЕрвай ми :D :dance:
Аватар
iv

Мнение от iv »

Именно затова ви пиша. Ако може някой да ме посъветва къде бих могла да прочето нещо от някой, който живее в Квебек ( Монреал), има ли наистина нещо подобно? Благодаря ви предварително!!!!
Мишел и Торонто е в Канада... :P
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Diavolo

ре

Мнение от Diavolo »

Интересно защо всички теми в един момент се превръщат в дърляне между потребителите в крайна сметка всеки си има мнение , позиция в живота и независимо от това дали е компютърджия , фаянсаджия и прочие важнота е да има желание и амбиция за работа , за нова реализация под слънцето има място за всички. Бъдете сигурни ,че масово кандидатсващите за Квебек поддържат един сносен живот в Бг в това число и ние.Та в случая материалното е на лице , но духовното някъде погребано.Да не говорим за култура ,социален живот/ на всякъде са цигани ,чалга и простотията е на 100% , та ние нямаме даже и културата да бъдем шофьори да не ти се наложи да пресичаш на пешеходна пътека без сфетофар - забрави че някой ще те пусне да преминеш / .Това са само едни от малкото причини за нашата емиграция .Не е нужно някой да споделя това мнение .
Успех на всички и не се отказвайте никога да преследвате мечтите си , независимо в коя точка на света сте.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

dyrjavata osven da su4e ot men kato doina krava drugo ne pravi i edinstveno i samo pre4i. Jena mi raboti kato vol v banka po cql den za 500 lv koeto za tamo6ni zaplati e napravo sme6no. Nikakva pomo6t nito za deca, nito za biznes, umrqlo zdraveopazvane, 4udi6 se kak da skrii6 danycite 6tot ina4e si umrql i red dr. gluposti. V Canada - detski kat horata, kaji re4i bezplatno i ka4estveno zdraveopazvane, preferencii za pove4e ot edno dete,
zaplati dale4 po visoki, pensii nesrvanimi s na6te. E pitame se ne e li dostaty4en stimul? Qsno e kat vsqko na4alo - trudnosti no te sa po skoro kato edva zabelejim beleg na 4ista riza.
Това не е важно.:)
Важното е че едни познати казали на други познати те пък казали на авторката на темата МИшел че познавали една друга жена която може да е неграмотна, мърлява, глуха, няма, да не знае език и да е била касиерка в будка в която са продавали мекици. Та на тая последната е не и харесало в Канада по специално Куебек.
Ей това е най важното.:)
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Guinness написа:Ето един много добър съвет на преуспял в Монтреал ,Кебек.Толкова е преуспял,че е избягал на 3800 км. от този град.Той самия е нагледно доказателство колко е добре у табарнашко.Не,че сред крави, смрад,реднеци и надрусани индианци е по-хубаво.
Абе Guinness ти си явно от тоя с ограниченото мислене където си мислят че Монреал е Канада. Е да, ама не е така. Вземи прогледни и се огледай наоколо.
И какво значи "избягал"?????
Ти като си некадърен, това си е твой проблем.

Айде със здраве, поркай си Гинеса и остави хората да си гледат кефа.

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Karmian
Обратна връзка:

re

Мнение от Karmian »

Това не е важно.:)
Важното е че едни познати казали на други познати те пък казали на авторката на темата МИшел че познавали една друга жена която може да е неграмотна, мърлява, глуха, няма, да не знае език и да е била касиерка в будка в която са продавали мекици. Та на тая последната е не и харесало в Канада по специално Куебек.
Ей това е най важното.:)[/quote]

Hull ti s pare6tata ryka vednaga reje6. Tyi s myrzelivata se razbra ve4e moje6e temata da q prenaso4i6.
Публикувай отговор