Po sledite na bizonite: Canuck v Manitoba

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
No667

Manitoba

Мнение от No667 »

Za cenite na kashtite sum poveche ot kategorichen,a i mnogo po lesno moje da vzemesh kredit tuka za jilishte.

Za HRANITE --- Canuck niakoi ot tiah mu sa se storili po-skapi,no te varirat,vinagi ima promocii,a v magazini kato SuperStore i Wal MArt e evtino kato navsiakade v Canada.

Drugo VAJNO e che tuka za hraite niama danak i taksi,kakvato e cenata tova plashtash,a dnes s tova semeistvo ot Ontario kato biahme da pazaruvame i te ostanaha iznenadani che e taka.
Ne znam v drugite provincii kak e,no tuka niama tax za hranite
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
todor73

Мнение от todor73 »

No667 написа:
Cena na kashta v dobra area 80-100 000$,apartamenti v blokove ima ot 20 000-50 000$.

Apartament za 50000CAD, siguren li si v tova, koeto pishesh? V Stara Zagora veche struvat poveche.

e izviniavai ama s tova veche udari gqza v tavana. to biva to moje ama chak pqk tolkova. toi nomera 667 govori za masovia sluchai. dai 35 000 i si vqv varna na centqra chataldja, chervenia plostad, aide stiga v zareto 15 000 ti stigat.
rath

Мнение от rath »

Alina написа:Канак, пътешественико, страшно готино описание. Наистина и аз се по4увствах все едно съм била там. Страхотно.

Само едно малко уто4нение. Как така апартамент в Гатино ще струва колкото в Манитоба.

Абе 4овек, ти знаеш вси4ките ми жилищни терзания, това явно си го написал по инерсия.

в Гатино една стаи4ка евентуално, но много рядко със самостоятелна баня,стурва около З50$. Намират се и по З00$, но делиш баня с още една камара народ, 4есто 5-6 4овека.

Едностаен се намира за около 550-650$, зависи от района.
Двустайните, т.е. 2 спални, ве4е са 650 до над 800$, пак зависи от района.

Недей така, ще си помислат хората 4е тук е евтиния и ще се юрнат насам, и после какво, неприятна изненада.

А ина4е Кебекският транпорт е наистина кофти. През деня е на 15-З0 минути, а ве4ер, сматай след 16 4аса - на 1 4ас.

А ина4е разказът ти е наистина разкошен, особено онази 4аст за о4илата. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
наистина е патешественик, обиколил 2-3 града в Канада.
защо се оплакваш от цените ами не си вземеш по-добра работа?
Pepon

Мнение от Pepon »

todor73 написа:No667 написа:
Cena na kashta v dobra area 80-100 000$,apartamenti v blokove ima ot 20 000-50 000$.

Apartament za 50000CAD, siguren li si v tova, koeto pishesh? V Stara Zagora veche struvat poveche.

e izviniavai ama s tova veche udari gqza v tavana. to biva to moje ama chak pqk tolkova. toi nomera 667 govori za masovia sluchai. dai 35 000 i si vqv varna na centqra chataldja, chervenia plostad, aide stiga v zareto 15 000 ti stigat.
Toshko, iavno dosta dalgo ne si bil v BG. Idi si za malko da si sverish chasovnika za cenite. Az biah tam predi 2 sedmici i vidiah s ochite si koe kolko struva.
Za 15000 CAD mojesh samo da se snimash pred apartament v centara na Stara Zagora

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Alina

Мнение от Alina »

Rath, какво ти става бе 4овек.

И ти ли се вклю4ваш в отбора по надплюване. И защо не можеш да се зарадваш като про4етеш нещо хубаво написано от някого, който го е преживял и ни го предоставя и на нас да го усетим - тръпката, приклю4ението, защото си е такова... А, недей така...

А от сените тук не се оплаквам. Тъкмо си намерих нова квартира и днес се похвалих на КанАк-а колко съм доволна от нея.

И ОБИ4Ам кебекарите. Колкото пове4е ги опознавам толкова по-близки ги 4увствам. От съвсем непознати, които срещам за първи път, съм полу4ила толкова много помощ, не мога да опиша с думи колко са свестни някои от тях.
Е не вси4ки де, но има такива които са на принсипа - като помагаш на някого, направи го докрай.

За разлика от Англо-говорещите, които много ме разо4ароват. Студени, дистансирани, лисемерни... Съвсем разли4ни са.

А колкото до работата, и да искам не мога, защото само 1 месес след пристигането ми ве4е бях студентка в университета, а 5 предмета на малко познат език не е лека работа. Тежи4ко си е. Ама да не си помеслиш сега 4е се оплаквам. Напротив. Кефя се, защото то4но тук срещнах страшно готини и мили хора, такива които не плюят и не пикаят срещу вятъра, без извинение, ами се опитват с каквото могат да ти помогнат. Евала, кефят ме кебекарите. И аз доскоро ги плюех, ама ве4е сменям пло4ата.

Хайде със здраве, и се опитай да се радваш на живота и на красивите преживявания на другите по на :beer2:
Alina
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Za imigraciata

Мнение от Kirilius »

Canuck pishe, che Manitobcite sa zategnali rejima i ako niamash "5 priyateli v Manitoba, rodnina ili rabotna oferta" niamash golemi shansove.

Tova taka li e naistina? Canuck, ot kade znaesh? Pishe li gi niakade tezi neshta ili sa samo sluhove?

Pitam zashtoto smiatam skoro da podavam documenti za Manitoba.

Blagodaria predvaritelno za otgovora!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Kirilius, procheti pak vnimalteno tova, koeto sam napisal. tova, za sajalenie ne sa sluhove, a oficialna informaciya na imigracionnoto ministerstvo na Manitoba. Predi da podadesh dokumenti za Manitoba, procheti vnimalteno vsichko interesno na tozi site, za da si nayasno s vsichki detayli:
http://www.gov.mb.ca/labour/immigrate/index.html

Good luck!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
No667

royal canadian mint

Мнение от No667 »

Royal Canadian Mint:

http://www.mint.ca/en/index_home2

леле i uvelirnite neshta praviat tuka osven monetite v obrashtenie.
Spomniam si predi da zamina za Canada hodeh da si smeniam v Bg kanadski dolari i v bankata imashe edin shtand s moneti za colekcioneri zlatni ot celia sviat,imashe i zlatni moneti kanadski dolati i specialni serii moneti,estestveno mnogo po skapi o tnominala.
Ako togava sum znael che gi praviat v Winnipeg ili niakoi mi beshe kazal niamashe da poviarvam.
6 meseca sum tuka i chak sega go nauchih tova che tuka v Winnipeg praviat monetite v obrashtenie,kakto i za kolekcioneri,taka i za nad 40 strani monetite,v ottawa e za banknotite.

Eto tazi mi e lubimata moneta:
http://www.mint.ca/en/catalogue/products/623164
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Заключено