Пътнически чекове в CAD - в коя банка намерихте?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Благодаря на всички за отговорите и идеите :beer:

За Al - мен ме е страх да си размахвам насам-натам парите, на които ще разчитам до намирането на работа, затова пак бих прибегнала до чекове или друго решение. Разбира се, всеки сам си преценя кое му е най-удобно, а и много зависи от конкретната ситуация. Мисля, че поне 2000 е добре да имаме в брой, за да може да платим наем, депозит и разни други като легло например :wink:
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

има номинации на чекове по 1000 долара т.е не е необходимо да имате и 200 хартиики за дадена сума
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

ivok написа:Искам да те помоля да споделиш дали освен това "Няма проблем." са ти дали повече информация.Аз писах на general@canada-bg.org в понеделник ,но все още нямам отговор.Интересува ме дали трябва предварително уговорен час и какви са таксите за услугата.
Значи до този момент аз съм контактувал само с RBC и това "няма проблем" ми го казаха от банката. С консулството не съм се свързвал и не съм ходил да питам колко струва услугата "заверка на документ". Но нищо не ми пречи още утре да го направя и да дам конкретна информация. Така, че изчакай до утре.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

mice написа:DIMELBE,
В коя банка са ви препоръчали да осребрите чековете си? В самата банка в Българя или ви казват с кои банки работят в Монреал?

Иначе и аз мисля, че трябва да се отиде на място в банката, за да е по-сигурно, че ще се задействат.
Кой е казал, че банката в България ни е препоръчвала нещо, съжалявам, че може би грешно сте ме разбрали? :shock: Нашите родини тук ни препоръчаха банка :)
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

alkaponbg написа:Да разбирам ли че суми до 5-6000 канадски долара няма смисъл да сииграем на чекове, а може директно кеш да си ги пренесем?
Аз си пренесох доста по-голяма сума в кеш, USD, без никакви проблеми. Даже размахвах част от пачките на летището във Франкфурт, защото една тъпа германка на паспортния контрол ми се правеше на интересна и ме разпитваше дали уж съм имал пари да си позволя еднодневен престой във Франкфурт. Е, показах и пачки зелени банкноти, които тя очевидно не беше виждала в такова количество наживо до момента, което допринесе едниствено за леката промяна на цвета на кожата на лицето й и безпрепятственото преминаване на границата. :lol: :rotfl: :rotfl:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Проверих в Канадското консулство и разбрах, че заверката на какъвто и да е документ струва 50 $ (щатски). Няма нужда от предварително уговаряне на приемен час.

За мен всичко това означава край на процедурата по откриване на банкова сметка от тук. :)
Иначе би трябвало да дам към 150-200 $ само за заверки. Ето и списъка с документи, които се нуждаят от заверка:

1. Carte de signature

2. Lettre de référance de l'institution financière

3. Copies certifiées conformes du passeport et des autres pièces d'identité exigées (става дума за сертификата за селекция или разрешението за постоянно пребиваване).

Не се нуждаят от заверка:

4. Demande d'ouverture de compte.

5. Lettre précisent le type et la devise (dollars canadiens où américains) du compte.

Формулярите/образците на документите ми бяха изпратени като прикачени файлове в *.pdf формат.

Който желае и има възможност, може наистина да си открие сметка от България без никакъв проблем.

П.С. Да не се забравя, че горното се отнася единствено за RBC.
Аватар
mice

Мнение от mice »

DIMELBE,
Не сме се разбрали нещо.
Аз питах дали в българската банка са ви препоръчали или насочили към някоя банка в Монреал, нямам представа - затова питах.
Ще задам въпроса по друг начин: В коя банка ще си осребрите чековете в Монреал?
Някой знае ли дали има различни комисионни за различните банки при орсебряване на чекове? И има ли сайт, откъдето може да се провери?
ivok
Обратна връзка:

Мнение от ivok »

Здравей Linko,
Благодаря за информацията.И на мен малко скъпи ми се виждат услугите на Канадското Консулство и работата отива на отказване.Поне стана ясно колко струва цялата процедура.Може някои да реши че му е изгодно и да го направи .
Поздрави
The Truth Is Out There
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Невиждам защо си усложнявате живота сами.
Ние си пренесохме парите с кеш. Бяха разпределени в няколко портмонета, че в банката ни ги дадоха много на ситно и доста банкноти бяха. На втория ден в Канада отидохме и си направихме сметка в Роял Банк и ги внесохме. Това е. Елементарно и лесно.
А който го е шубе да не ги загуби да си купи пътнически чекове.
Малко повече разправия е.

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

mice написа:DIMELBE,
Не сме се разбрали нещо.
Аз питах дали в българската банка са ви препоръчали или насочили към някоя банка в Монреал, нямам представа - затова питах.
Ще задам въпроса по друг начин: В коя банка ще си осребрите чековете в Монреал?
Някой знае ли дали има различни комисионни за различните банки при орсебряване на чекове? И има ли сайт, откъдето може да се провери?
Няма значение - недоразумение :D ! Осребрихме ги в RBC и доколкото си спомням комисионна имаше само за издаване на чековете в БГ, тук в Монтреал нищо не са ни взимали.
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
mice

Мнение от mice »

DIMELBE,
Благодаря за информацията. :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

А някой проверявал ли е как стоят нещата в INTERNATIONAL ASSET BANK. Поне от сайта им инфото е, че пътнически чекове в канадски долари може да се купят незабавно.
ludgidiya

: za CAD

Мнение от ludgidiya »

Здравеите! Имам опит в пренасянето на $ , правил сам го 12 пъти през атлантика.Най добре е в брой в джоба и нямя проблеми. Само трябва да се спазва индиянското хладнокръвие и никой не пита и да питат, показват се една малка част или необходимия минимум и това е!Така е и за Европата.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

правил сам го 12 пъти през атлантика.Най добре е в брой в джоба и нямя проблеми. Само трябва да се спазва индиянското хладнокръвие и никой не пита и да питат, показват се една малка част или необходимия минимум и това е
Като стане белята, конфискуваната валута идва при Хуллбой.:)
В Canada също има изискване да се декларират парите като се изнасят или внясят повече от еквивалент на 10 000 КАД.
Пише го в минтическата декларация която попълвате като влизате в Канада.
Също така пише че ако не го направите парите подлежат на конфискация, и наказателно преследване от закона.
Става дума не само за пари, но за чекове, travel чекове, bank драфтове, акции, облигации изброени са доста фин. инструменти които физически може да се пренасят.
Последно промяна от hullboy на Съб Мар 10, 2007 5:50 pm, променено общо 1 път.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

hullboy написа:Като стане белята, конфискуваната валута идва при Хуллбой.:)
В Canada също има изискване да се декларират парите като се изнасят или внясят повече от еквивалент на 10 000 КАД.
Пише го в минтическата декларация която попълвате като влизате в Канада.
Също така пише че ако не го направите парите подлежат на конфискация, и наказателно преследване от закона.
Става дума не само за пари, но за чекове, travel чекове, bank драфтове, акции, облигации изброени са доста фин. инструменти които физически може да се пренасят.
Хайде сега обясни на публиката какъв е "проблема" да си декларираш тези пари, ако ще и $50,000 да са, щото аз лично не схванах. :lol:
Публикувай отговор