Спешен въпрос за наемане на работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
survivor

Мнение от survivor »

Благодаря на всички!
Godis

Мнение от Godis »

Индепендънт, избиваш на фантастика ! Никой ЧР няма да ходи да разправя как някакъв не му бил дошъл на работа...помисли си само колко е невероятно :)

Марто, кажи според теб какъв ангажимент имаш към работодателя си до 3тия месец?

Това което предложих на Сървайвър си е в рамките на закона и на логиката

На сървайвъра - ако е за теб, дано е станало както си искала.
bateto

Мнение от bateto »

Сърви последно кво стана.Ша черпиш ли или да. :wink:
survivor

Мнение от survivor »

Ще черпя, ама виртуално :lol: :beer: :beer: :beer:
survivor

Мнение от survivor »

Между другото, сега като си направя трезва равносметка, според мен в такава деликатна ситуация, в която аз бях, се действа според ситуацията в конкретната област. Защото има по-специализирани професии, в които работодателите не са много. И дори в момента да си намерите работа при друг работодател, вероятността да ви се наложи да потропате пак на вратата на отхвърления е голяма. Така че е истински лукс да си разваляте отношенията с него. В други области пък можете да пускате СВ-та на безброй места, и там вече ако поразиграете някой работодател и си затворите вратата при него няма да има никакъв ефект върху вас.
И накрая един съвет към всички, които си търсят работа - не се плашете ако в обявите за работа искат майка си и баща си и не отговаряте на много от условията. Адаптирайте си резюметата и пускайте наред, защото не се знае от кой храст ще изскочи заек.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Честито, сърви :beer2:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

ай наздраве :beer: :lol:
Помогнете ни да им помогнем!
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
survivor

Мнение от survivor »

:beer: :beer: :beer:
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

ей :beer: браво :beer: честито :beer: и само така :beer:
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Да разбирам, че са ти дали първата работа, да? :)

Най-обичам нашенец/ка да има повече от един стол за сядане и да избере директорския!

Ха наздраве!

:beer: :beer: :beer:
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
survivor

Мнение от survivor »

За съжаление не е първата работа, а е втората, но за нея също се радвам. Срещата с директорката протече много неочаквано, абсолютно против очакванията на служителката от Човешки ресурси. Само да напомня че предишния ден тя ми беше казала че на практика съм избрана, само трябва да се уточнят подробностите. Дори ми каза да си събирам удостоверения за предишния стаж. На вчерашния разговор обаче вместо да обсъждаме кога мога да започна, ми докараха един мъж който трябвало да ме интервюира и то по част, за която от СВ-то ми беше съвсем ясно че не ми е силна. На самото първо интервю имаше трима души, та ако го бяха сложили като четвърти не виждам да е имало проблем. Силно подозирам че този неочакван развой има връзка с медицинския преглед и по-скоро с факта че казах на сестрата че съм бременна (имаше въпроси кога за последен път съм ходила на лекар и за какво, а и трябваше да дам координатите на личния ми лекар и да се подпиша че съм съгласна да искат информация за здравето ми от него). При това положение реших че няма смисъл да крия че съм бременна. Сестрата каза че тази информация е между нея и мен само и уж само представи документ че няма здравословни причини да не получа работата, но после какво е ставало не ми е ясно. Те пак си намериха начин да си вържат гащите с това измислено второ интервю. Чудя се дали да им търся сметка за това че са ме подложили на медицински преглед и са ми искали поверителна информация за здравето ми, при условие че кандидатурата ми още не е била утвърдена. Става въпрос за организация към правителството на Квебек. Не знам и дали има смисъл, дали имам шанс да постигна нещо и към кой да се обърна. Пари за адвокат за толкова несигурна кауза не ми се ще да давам.
Както и да е, радвам се че не загубих второто предложение. По принцип ми харесва по-малко, но и то ми върши работа. Сега се радвам за това че този месец ще ходя в командировка в Торонто :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

survivor, честито за всичко. :beer:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
survivor

Мнение от survivor »