Въпрос за таксите за Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
THE_VANIO
Обратна връзка:

здравейте

Мнение от THE_VANIO »

Темата тук е друга,но не знаех къде да поитам за банките.Бихте ли ми препоръчали с коя банка да изпратя таксата от 390саd и какви са горе-долу комисионните на банката.В булбанк ми поискаха 120лв.комисионна за да преведат 390cad по сметката във Виена!Вижда ми се доста голяма тази комисионна :shock:
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Аз платих със сертифициран чек издаден от ЦКБ. Издаването на чека струваше 7 евро. Мисля, че това е най-лесния начин за плащане на тази такса.
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
bambi76

ТАКСИТЕ

Мнение от bambi76 »

Таксите на човек ли са т. е. ако сме двама- 2*495 +2*445 и за детето 135 , това ли е ,което трябва да се заплати за визи или бъркам?
MadameM
Обратна връзка:

Мнение от MadameM »

Bambi76, като чета така излиза, обаче.
В един друг сайт са поместени други тарифи (доста по-малки при това).

Demande de certificat de sélection (DCS)

Travailleur permanent

$ CAN
Requérant principal 390 $
Conjoint* 150 $
Chaque enfant à charge 150 $
Демек, за семейство с 2 деца, излизат 840 CAD, което е 1058 лв, а според другата тарифа, която е линкната тук трябват 1260 USD, което е 1877 лв. (смятам по днешните курсове на бнб).
Следващата седмица пускам документите, т.е. трябва да платя и таксите. Кое да взема за вярно?
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

MadameM написа:Bambi76, като чета така излиза, обаче.
В един друг сайт са поместени други тарифи (доста по-малки при това).

Demande de certificat de sélection (DCS)

Travailleur permanent

$ CAN
Requérant principal 390 $
Conjoint* 150 $
Chaque enfant à charge 150 $
Демек, за семейство с 2 деца, излизат 840 CAD, което е 1058 лв, а според другата тарифа, която е линкната тук трябват 1260 USD, което е 1877 лв. (смятам по днешните курсове на бнб).
Следващата седмица пускам документите, т.е. трябва да платя и таксите. Кое да взема за вярно?
Мадам М - вземи да уточниш кво точно искаш да плащаш за да помогнем и да ти направим сметката а?
Тия такси които ги цитираш са за Виена за разглеждане на документи
До тук по темата се дискутират такси за завеждане на досие в букурещ и за издаване на визи пак там.
NO PAIN NO GAIN
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: ТАКСИТЕ

Мнение от Linko »

bambi76 написа:Таксите на човек ли са т. е. ако сме двама- 2*495 +2*445 и за детето 135 , това ли е ,което трябва да се заплати за визи или бъркам?
Точно така. Вярна е сметката.

MadameM, твоите суми също са верни, но те касаят процедурата за селекция от Квебек, докато bambi76 пита за таксите по процедурата за издаване на визи от Букурещ.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
MadameM
Обратна връзка:

Мнение от MadameM »

Linko написа:
bambi76 написа:Таксите на човек ли са т. е. ако сме двама- 2*495 +2*445 и за детето 135 , това ли е ,което трябва да се заплати за визи или бъркам?
Точно така. Вярна е сметката.

MadameM, твоите суми също са верни, но те касаят процедурата за селекция от Квебек, докато bambi76 пита за таксите по процедурата за издаване на визи от Букурещ.
Благодаря много. Притеснявам се, че бавно се опетлавам като пате в кълчища. Идеята ми за кандидатстване в Квебек. В този сайтhttp://www.cic.gc.ca/english/ дават, че България се онслужва от Букурещ, а Букурещкия сайт пренасочва към горния сайт.
Т.е. аз да пращам документи към Виена ли?
Ще съм ви наистина много благодарна ако ми помогнете, защото явно нещо ми се губи.
Още веднъж благодаря предварително! :beer:
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

MadameM написа:Т.е. аз да пращам документи към Виена ли?
Ще съм ви наистина много благодарна ако ми помогнете, защото явно нещо ми се губи.
Още веднъж благодаря предварително! :beer:
1. Кандидатстваш по програмата за Квебек. Пращаш документи до Виена и чакаш за интервю.

2. След успешно преминало интервю. Пращаш документи до Букурещ и кандидатстваш за виза
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
MadameM
Обратна връзка:

Мнение от MadameM »

ivanko13, благодаря ти много!!! :beer2:
ludgidiya

за таксите

Мнение от ludgidiya »

здравейте! ние платихме по 445 USD (общо 892 с таксата) с първото си писмо до букорещ.
ПОСТОЯНСТВОТО Е В ОСНОВАТА НА ВСЕКИ УСПЕХ!
Аватар
Bily T

Re: за таксите

Мнение от Bily T »

ludgidiya написа:здравейте! ние платихме по 445 USD (общо 892 с таксата) с първото си писмо до букорещ.
това са таксите за визи предполагам знаете.
Таксите за завеждане на досие са по 495 щатски долара.
Уточнявам щото казахте с първото писмо.
NO PAIN NO GAIN
ralitop

Re: Въпрос за таксите за Букурещ

Мнение от ralitop »

Atilla написа:Имам въпрос относно таксите за Букурещ. Попадам на противоречива информация за сумите, които трябва да се преведат за разглеждане и таксите за самата виза.
В сайта на посолството в Букурещ ( http://geo.international.gc.ca/canada-e ... guages.pdf ) има 495 USD за обработка, а д сайта на министерството ( http://www.cic.gc.ca/english/applications/fees.html ) пише 550 CAD, което не е същото. За смата виза в букурещкия сайт пише 445 USD, а в квебекския намирам 490 CAD. Тъй като квебекския сайт е обновен на 2006-08-14, а пдф-а на румънците е от 1 Юни 2006, смятам че информацията от министерството на емиграцията в Квебек е по достоверна.
Другия вариант е да не съм се ориентирал добре в тези сайтове и да не гледам където трябва, така че ако може дайте мнение по този въпрос.
Публикувай отговор