Няколко въпроса относно емиграцията в Квебек!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
geri81

Мнение от geri81 »

Имам познат от България,който работеше в Министерство на горите в София и го изпратиха да работи в частна компания в Торонто.Цялата процедура със заминаването му отиде около година.И нито е приравнявал някакви курсове,изпити...само му искаха легализираната диплома от Лесотехническия.Това е!Аз просто бях задала въпрос дали това се отнася и за Квебек!
Aries

Мнение от Aries »

geri81 написа:Благодаря на всички,които ми писаха..,но едно нещо не мога да разбера защо има хора,които се заяждат???По специално се обръщам към drifter!!!!!!!Това че съм написала България с малки букви не значи,че съм неграмотна..Не искам да се хваля но съм завършила Национална гимназия за древни езици и култура и не сметям,че имам проблем с правописа!Просто съм бързала да напиша отговор по темата и не съм имала за цел да го проверявам за правописни грешки,защото просто нямам време!!!Не мога да разбера също защо има толкова завистливи и гадни българи по света.Бях чула преди това,че не може дори да се разчита на българин..не можех да го повярвам,но май сега съм на друго мнение..Защо вместо да отговаряте на хората по въпросите,които ги интересуват,започвате да пишат разни глупости от рода на(виж го тоя как пише...въобще неща,които не са по темата)Това се отнася и за други статии,които прочетох в тоя форум!!!Разочаровах се,че наистина има много,ама много малко хора,които са точни и отговарят на въпросите на нуждаещи се хора от съвет и подкрепа!Хора променете се!С такива думи и приказаки до никъде няма да стигнете!
Една молба - има един такъв, продълговат клавиш (шпация се нарича), та не е лошо да го натискаш от време на време. Просто така - за разнообразие.
Не мога да разбера, къде видя някой да те напада, обижда и подобни.
Тошко с жълтите плочки имаше предвид точно работа в офис в града, а не това, което твоето подсъзнание ти е обрисувало.
Дрифтер е точен, но и той като мене се дразни, когато се сблъсква с пренебрежение към писмеността - било то българска, английска или френска.
Не е лошо да започнеш да работиш върху манталитета си, защото тук освен опит и знания имат и едно такова понятие като "вписване в профила на компанията" и с това си поведение...
А иначе - успех в процедурата. Нормално отнема година и половина. И понаучете френски поне за интервюто а ако имате намерение да оставате във френската част, не е лошо да го натиснете по-сериозно.
geri81

Мнение от geri81 »

Още веднъж благодаря на всички,които са ми отговорили и за съветите! Но бих помолила да не пишат хора,които нямат отношение към темата! Благодаря за разбирането!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

...
Последно промяна от krimon на Вто Фев 13, 2007 7:42 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

geri81 написа:Това че съм написала България с малки букви не значи,че съм неграмотна..Не искам да се хваля но съм завършила Национална гимназия за древни езици и култура и не сметям,че имам проблем с правописа!Просто съм бързала да напиша отговор по темата и не съм имала за цел да го проверявам за правописни грешки,защото просто нямам време!!!
Аз на твое място бих се засрамила много.
Едно време тази гимназия наистина възпитаваше грамотни и добре образовани хора. Явно всичко отива към разруха в България.
engi

Мнение от engi »

Мила моя ger81i , аз доколкото знам форума не е инстанция от която можеш да черпиш официална информация. Още по- неправилно според мен е да се обиждаш на написаното от съфорумниците. Всеки се опитва по един или друг начин да ти обясни че канадският опит е решаващ при реализацията ти в Канада. Ако решиш попитай своя познат реализирал се в Канада.
Големи надежди...
geri81

Мнение от geri81 »

Не знам от какво да ме е срам и не виждам защо?? Горда съм,че съм завършила тази гимназия и то с пълно отличие!! Само мога да допълня,че самото писане във форум или чат не е критерий за оценка на способностите на човек!(това да изпуснеш буква,да я напишеш дадена дума с малка буква..това са си просто заяжданици от страна на някои хора..вместо да отговарят по темата)!!! По прицип човек,когато пише на клавиатура се допускат грешки и то в бързината!Нямам за цел да се доказвам на тези,които си мислят,че са ме обидили просто не знам как по точно да се изразя,но ще го напиша пак:Моля,изпращайте ми отговори само на зададената ми тема!!!Благодаря
becks

Мнение от becks »

гери, няма да се даваш. Имам чувството, че всички само чакат някой да попита нещо и да почнат да му поправят правописните грешки и да го пращат да се рови в архива :D :D

Ето ти официалния сайт. Прочети първо там, цялата информация я има:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/index.asp
geri81

Мнение от geri81 »

Благодаря ти за разбирането becks!!! :D :D :D
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Гери,
всичко е индивидуално. Това че твоя човек е минал лесно не значи че всички минават лесно. Вярно е и обратното - ако някой е минал много трудно, ти може да минеш по-лесно.
За всеки случай се настрой че нещата не стават лесно, пък ако станат - добре дошло.
Най-добре е колкото се може по-рано да потърсиш връзки - директни препоръки в конкретно място. Връзките играят много здраво.

Има голямо разминаване между официалната реклама и това което става на практика като дойдете. (дори и за квебек).

Форума не е официална инстанция и всичко чуто тук може да го имаш само наум, но не и да разчиташ че е така.
todor73

Мнение от todor73 »

Кой знае и кой незнае за признаването на дипломите мен слабо ме интересува :D

Аз реших да напиша това което с мен се случи тук, а не на лични, защото може и на други хора да им е интересно.

Първо да кажа, че от 2002 насам, аз бг с лесотехнически не съм срещал в нашия университет Лавал в Кебек града голяма :D да приравнява. Имаше по мое време 2 румънци и една колумбийка с горско стопанство, отишли в ордера (с преведени на френски ОПИСАНИЯ на курсовете) по принцип такива в БГ нямат дори и на бг език, както и да е, та от там им бяха дали един списък с курсове за 30 кредита, което е 10-12 курса, 2 семестъра на пълно време.
Румънците преди това бяха работили за малко като техници, ама не точно явно, за 12 долара при някакъв частник в едно малко село, ни в Монреал, ни в Кебек, а посредата Ла Тюк... и се отказали след 3 месеца.
Аз видях че работата няма да стане така, явно ще се учи и накарах татко да ходи в лесото да събере от де що види проф конспекти за изпитите и да ги преведе на френски, голям мерак горски да ставам :D Е каква я мислих, каква стана, назначиха ми 48 кредита, това е около 4 семестъра, но все пак трябва да призная,че аз съм завършил механизация на горското стопанство, а не чисто горско.
Каква беше изненадата ми когато така профилактично преглеждах обявите за работа ... ами нямаше на "жълтите плочки", разбирай от 200 км и плюс от големите градове. Та аз във Варна бях на 40 км, но 200 не става. Не казвам че не става, за мен не ставаше, ето примерни обяви за цяла Канада

http://www.canadian-forests.com/job.html

виж тук
http://www.mapquest.com/maps/main.adp?c ... a&cid=mqca

пощенските кодове по обявите

Добре, че се усетих рано ... и си смених специалноста.
Изкарах си един бак МТД като пич за 5 семестъра и сега мога да работя долу-горе на жълтите плочки.
За заплатите сега, младеж който излиза от университета взема от 35000 до 45 000 на година, взависимост от местото. Много на север има и по 60 000, но не си е работа, бях там 8 месеца :D
Аз като правех стажове съм вземал мах 18 на час, това е долу-горе, че за 2-3 дена си изкарвах месечната заплата от Министерствто в което ти работиш :lol:
Знам за още един колега от лесото, че дойде наскоро, но още не е приравнявал в ордера.

Та такива работи с горските в Канада от мен, ПРИЗНАВАМ че има работа много, но не в цивилизацията както казва батето :wink:
Заключено