Просто ми се видя доста много да ми прибират една трета от заплатата под някаква форма ,а бях с нагласата ,че в Албърта положението е по розово,разбрал недоразбрал от изказванията на видни албертиански капацитети и сибих камшика обратно в Кебек ,където си бича на инкорпорейтед и 1000та долара дето си ги изкарвам са си мои и не ги деля с държавата ,най много да и пусна някоя троха от порядъка на 50 кинта на седмица.
А това само с едната такса на цените на стоките и услугите в Алб. си е жива гавра с населението и ,което е принудено да плаща от 10 до 30% по високи цени ,например на цигари,алкохол,храна ,промишленни стоки и всичко останало с изключение на бензина отколкото плаща жителя на Кебек.
За големите пера ,цени на пропърти,рент,коли ,детски градини,обучение дето бъркат най дълбоко в джоба на редовия потребител,само ще спомена без да коментирам за да не викам ;цирка; и в тая тема.
Така определям аз данъците,а не с някакъв си калкулатор,колко вземам бруто,колко ми взема държават и от чистото колко и какво плащам и при съпоставимо количество изконсумирано потребление ,колко накрая ми остава сухото за джоба.
Та моя Ганьовски калкулатор ми показва доста по ниски данъци и такси в Кебек,отколкото в Каубоистан.Цифрите ги оставям на икономистите и счетоводителите дето си вадят хляба с тях.