Въпрос за Skilled worker class immigration

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Primerno 100K za panelka v Suha reka, Joy! Ili 10-12% bezrabotitsa v Germania za 2006 godina (spored Statistisches Bundesamt Deutschland). :beer:
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Joy

Мнение от Joy »

VorGrigorov написа:Primerno 100K za panelka v Suha reka, Joy! Ili 10-12% bezrabotitsa v Germania za 2006 godina (spored Statistisches Bundesamt Deutschland). :beer:
Ти трай сега! :D Нека го чуем човека какви такива "неприятни събития" очаква-виж че не го мъчи безпаричие нито безработица.
axiomatic

Мнение от axiomatic »

тъй като темата изцяло е вече оффтопик, ще отговоря :)

ами да, не ме мъчи нито безпаричие, нито безработица... тенденциите, които ме плашат в Бг са:
- липсата на общество
- липсата на ценностна система в това, дето наричаме общество
- липсата на държавна политика в произволно избрана област от живота
- липсата на каквато и да е идея у управляващите (също и на опозицията, ако въобще може да се говори за такава) как да се реши проблема с интегрирането на турците и циганите в държавата. тук може да им е смешно на много хора, които живеят или в Сф или извън Бг (то е същото - само политиката е обща, наблюденията пак ги нямат и 2те страни), но положението в страната за последните 15 години сериозно се промени и то се променя в силно негативна посока

като се има впредвид и:
- постоянното и системно рушене на образованието
- постоянното увеличаване броя на циганското/турското население, което дори не си прави труда да ходи на поне основно училище
- масовата чужда пропаганда, която тече всеки ден в определени краища на Бг (Родопите най-вече)
- социалния статус на средностатистическия българин
- все по-засилващото се чувство, че си малцинство в собствената си държава - т.е. малцинствата имат много повече и много по-застъпени права от обикновения човек. това чувство особено се поддържа от БГ Хелсински комитет и подобни сдружения, които са с идеална цел, но ако човек разгледа по- от близо какво точно правят, може да остане поразен... (за невярващите - погледнете сайта на Хелсинския комитет, делата по които се произнасят и като цяло дейността им - ще забележите, че няма нито един етнически българин осъдил държавата, на фона на мноооого дела от турци и цигани ;) изводите си ги направете сами :) )

резултата е:
- масова неграмотност и некомпетентност в по-голямата част от младото поколение, което след 20 години ще трябва да е активно работещото и съответно да ме изхранва, мен пенсионера (а то по-голямата част от хората по това време и името няма да могат да си напишат, тъй като никога няма да са ходили на училище)
- поради масовата неграмотност хората лесно биват манипулирани
- поради лесната си манипулируемост, разни хора могат да прокарват разни идеи на местата, където тече и в момента системна, финансирана и организирана пропаганда
- поради географското ни положение и поради текущите събития и притеснителни тенденции в Турция, могат да се (и може би ще се) прокарат много радикални идеи
- поради тези идеи, един ден можем да осъмнем с една или няколко автономни области (Родопите примерно)
- поради масовата отчаяност, лесна манипулируемост, социалния статус и отчаянието на Бг населението, което дотогава и то ще е масово неграмотно, разни аналози на Атака ще запалят фитила...

по-лошото в случая е, че масово се наблюдават подобни тенденции, в различна степен разбира се, и в останалите западно-европейски страни... като се вземе впредвид и количеството турци/араби в тях, нищо хубаво не очаквам да се случи и там... всички видяхме миналата година във Франция какво стана... въпрос на време е това да стане и в Германия, Белгия и т.н. просто за момента там още полицията бие (за разлика от евро-ориентираната Бг полиция, която толкова често яде бой в последно време, че ако нещо не попроменят законите, скоро ще сме Тексас на Балканите....)

та така... и на фона на цялата тая розова картинка като добавя факта, че искаме с жена ми да си имаме деца, а аз пък ми се ще да максимизирам стойността на функцията "живеем кротко и спокойно", смятам, че колкото по-далече от Европа отидем, толкова по-добре... източна Азия нещо не ми допада (прекалено различна култура от нашата), та остават Австралия, Нова Зеландия, САЩ и Канада... четох по форуми, че в Северна Америка е по-добре от в Австралия и Нова Зеландия... САЩ по принцип са ми неприятни и ги намирам (предубеждения, какво да се прави) за народ с промити мозъци (в преобладаващата част от населението - все пак Джордж Буш... )въпреки, че са може би най-добрата имиграционна дестинация...

и така остана Канада :)

иначе да - нито финансите, нито заетостта са ми проблем в Бг... просто имам някакви предположения, в които съм много убеден и което е най-лошото - с течение на времето всичко става точно както си го мисля и се превръща в тенденция, от която ме хваща панически страх....

п.с. дам, трябва по-често да си пия хапчетата :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

axiomatic, тези същите работи, които изброяваш ги имаше и преди 5 години когато ние емигрирахме ... т.е. нищо ново под слънцето в България :(

Така като те чета, си гласувал за Волен Сидеров. Расизмът и етническата нетърпимост ще ти изиграят лоша шега ако се заселиш в Канада.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Joy написа:
VorGrigorov написа:Primerno 100K za panelka v Suha reka, Joy! Ili 10-12% bezrabotitsa v Germania za 2006 godina (spored Statistisches Bundesamt Deutschland). :beer:
Ти трай сега! :D Нека го чуем човека какви такива "неприятни събития" очаква-виж че не го мъчи безпаричие нито безработица.
Kakto kajesh, starsha! :lol:
axiomatic

Мнение от axiomatic »

krimon, не съм гласувал за Сидеров... всъщност не мога да го понасям даже, тъй като е прекаледно очевидно, че е невменяем :)

проблема не се решава радикално, но за съжаление в Бг тоя проблем не се взима под внимание, все едно е невидим....

иначе споко - аз расист не съм, дори напротив... :)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

axiomatic, само да ти кажа че България в никакъв случай не е ада и Canada не е земния рай по отношение на това което пишеш че не ти харесва. Ама това ще го разбереш като дойдеш, ако дойдеш.
И не бъркай туризма с имиграцията.
:D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Western

Мнение от Western »

Вай вай, тфа много мотивиран имигрант то. Пак к'ви анализи, к'во дълбоко познаване на световните проблеми, к'ва прозорлива мисъл. Направо на объркана професия ми намирисва :rotfl: :rotfl:
semeen

Мнение от semeen »

Здравейте,
Избягвам да се включвам напоследък в дискусиите, защото не обичам просто да бърборя ако нямам какво да кажа. Тази тема, обаче, ми е близка.
axiomatic не се притеснявай от критиките (те са другарски критики :lol:). Намирам много общо между теб и мен - в мотивите за напускане на страната, в лошите перспективи в България...
При дискусията за ЕС изказах становище, което не беше прието добре, особено от хората, които стягаха багажа да се връщат обратно в Бг. За мен е ясно, че който е извън крепостта иска да влезне вътре, а който е вътре иска да излезне навън. Хората, които са напуснали страната ни преди години са забравили онова тягостно чувство, че каквото и да правиш си обречен. Ние пък с теб си мислим, че там е много по-добре. Обаче най-правилно е всеки сам да допусне своите грешки и да прецени. Поздравявам те за високия дух. Това е едно от малкото важни неща в живота. Другите две са: да си умен и да имаш малко късмет (сигурно могат още качества да се изброяват, но според мен тези са най-главните). Останалото е в Божиите ръце. Сигурен съм, че притежаваш нужното.

Ей, Кримон, разочароваш ме :wink:
Освен гласувалите за Сидеров и Първанов (40%) много хора въоще не гласуваха или пуснаха празни бюлетини. Образованите хора предимно.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

semeen написа:Ей, Кримон, разочароваш ме :wink:
Освен гласувалите за Сидеров и Първанов (40%) много хора въоще не гласуваха или пуснаха празни бюлетини. Образованите хора предимно.
осмелявам се да те разочаровам :lol: :lol:
Живея в България и не гласувам - да, това може да е и избор, но в случая между Волен Сидеров и Първанов е глупост ... най-малкото! Ти нали си историк, спомняш ли си как са избрали Хитлер ... и как всички са го считали за луд, смешник и всичко приписвано в днешно време на ВС. Откога официалната статистика в България дава броя на образованите гласували хора ? За мен е потрисащ процентът, който Сидеров събра на изборите ... а Първанов, че не е избор, не е ... т.е. "образованите" хора са твърде малко в България, че да издигнат ПОНЕ 1 кандидат, който да е някакъв избор.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
semeen

Мнение от semeen »

Добреее, захапа въдицата :wink:
Даваха статистика за процентите на образованите и необразованите хора. Не знам как са я събирали, но никой не я оспори, въпреки че беше против Първанов.
В Канада явно си мислите, че който не гласува за Първанов гласува за Сидеров. Въобще не е така. И знам как е бил избран Хитлер. Точно затова не гласувам за Сидеров.
Истината е, че на хората вече им омръзна да ги правят на глупаци: изберете от двете злини по-малката. Кой може да каже коя е по-малката злина.
Не съм съгласен че axiomatic е расист. Започнахме вече да наричаме расисти всички, които казват нещо неудобно за малцинствата. Ако кажеш, че не са образовани си расист. Ако кажеш, че ползват колективни превилегии си расист. Ако кажеш, че Родопите са под чуждо идейно въздействие си шовинист. Ако кажеш истината си неудобен.
Забравила си какво е да живееш в България. Тук има тотална манипулация. Не в размерите на тази в Канада. Въпреки, че и тук може да се спори. Американската масова култура е опасна в глобален мащаб според американски общественици.
Човека не е расист и не е всезнайко. Просто иска да направи нещо в живота си. Нещо повече от това да си натиска парцалите и да брои пачки. Най-малкото иска да види как е в развитите страни. Но това не го прави по-малко българин.
Има много хъс и това е добре. Както се казва не знае, че нещата не могат да стават и ги прави.

На вас канадците странно ли ви се вижда написаното от axiomatic?
Тук вече нещата не са толкова странни.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

semeen написа:Забравила си какво е да живееш в България.
не съм :)
semeen написа:На вас канадците странно ли ви се вижда написаното от axiomatic?
не, за съжаление ... а и сме толкова канадци, колкото си и ти :wink:

Между другото, каква е формулировката за "малцинство" :twisted:
На теб лично с какво ти пречат ? Защо си мислиш, че са необразовани ?
(тук внимателно, защото съм правила изследвания в Статистическия институт за дипломната ми работа, свързана с т.нар. "малцинства" за един доста продължителен период - от следосвобожденска Б-я до 1990 г.)
axiomatic

Мнение от axiomatic »

хайде да ти отговоря аз...

не са образовани, защото това е факт, който се наблюдава с невъоръжено око, ако имаш взимане даване с човек, който работи в сферата на обществените услуги - образование, здравеопазване и пр.

майка ми работи вече 20+ години като мед. сестра в окръжната болница в Пазарджик... според личните и наблюдения, последните няколко години до толкова не владеят дори Български, че жените (които сред малцинствата са по правило по-необразовани) когато ходят в болницата, задължително идва някой (или по-възрастен, или мъж) за да превежда... а на статистиката, събирана и обработвана по времето на комунизма не разчитай особено - там доста неща са нагласени ;)

мога да ти дам още хиляди примери, доказващи че малцинството са масово необразовани... тук в последните няколко години всячески се опитват да ги вкарат в училищата - то не бяха безплатни закуски, връзвания с детските, които получават, етц. резултата винаги един и същ - всеки нов метод работи 1-2 седмици и толкоз... просто нямат желание, ама то и защо да имат, при положение че са научени на лесно ;)

а твърдя, че наблюденията ми за проблемите в Германия и Белгия са лични, а не плод на новини или вестници... в Белгия бях това лято на курсове, а пък в Германия ходя редовно по работа (бачкам основно с немци), освен това и сестра ми живее там

мерси на semeen - наистина съм далече от расистки/шовинистки принципи/идеали... просто наистина има проблеми, които сериозно ме притесняват и които смятам да реша за себе си, тъй като, както казах, отдавна изгубих надежда в понятието 'общество' в България...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

статистическият институт е основан непосредствено след освобождението на България, не мисля, че само комунистите са изкривявали статистическите изследвания :wink:

личните ти наблюдения са важни /главно за собствено успокоение или обратното/, но дали е представителна извадката ти ? Аз ако имам други лични наблюдения, които са в разрез с твоите - кой е прав :nenam:
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

krimon написа:...но дали е представителна извадката ти ? Аз ако имам други лични наблюдения, които са в разрез с твоите - кой е прав :nenam:
Krimon, shte mi e interesno da vidia ofitsialni statisticheski danni spored koito % na vishistite sred samoopredeliashtite se kato tsigani v Bg e raven ili po-visok na protsenta na obrazovanite balgari za koiato i da e vazrastova grupa. E?
Заключено