Как се стига до посолството в Букурещ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
BabaPena

Мнение от BabaPena »

bgb,

Toku shto se vrashtam ot Bukuresht. Vapreki protestite mi ("Az sam goliamo momiche i t.n."), bashta mi nastoia da me pridruji i dobre che go napravi - Bukuresht e takava dupka (prilicha na grad vav voina), che ne preporachvam na nikoia jena da patuva sama. Palno e s prosiatsi, kradtsi i politsai, koito se opitvat da te iznudvat...("ne, blagodaria" ne pomaga) Opitai se da i usigurish ekskort. Spalnite bileti ne sa tolkova skapi (210 lv. za dvama za otivane i vrashtane) i e pochti sigurno, che shte sa sami v kupeto, tai kato vagonite sa na praktika prazni.

Uspeh!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Да разбирам ли,че при теб всичко приключи и да почваме ли купона?Ако е ДА сподели с 2 думи как протече и държат ли се добре тези надъхани консули.
todoto

Мнение от todoto »

BabaPena написа:
Bukuresht e takava dupka (prilicha na grad vav voina), che ne preporachvam na nikoia jena da patuva sama. Palno e s prosiatsi, kradtsi i politsai, koito se opitvat da te iznudvat...("ne, blagodaria" ne pomaga)
Бабо Пено, когато аз пътувах имаше и доста кал в Букурещ :) , та удоволствието беше двойно. А и на гара Норд се разправях с румънската полиция, бях на границата да ходим до нашето посолство, даже ме заплашиха, че ще ме обискират в някаква стая :x .

Между другото, влака се пълни само от Русе до Гюргево с нашенски русенски куфарни търговци, които може да ви служат за преводачи с митничарите :).
Освен това сега има редовен автобус от централна гара София до гара Норд (до посолството са 15-20мин. пеша). Тръгва в 21.00 стига 07.00 сутринта (преди влака).
Може би това е по-добър вариант, вечерта същия автобус се връща в София - пътуването е през ноща та човек не може да се наслади на пътуване (ама и влака е нощен) но така целия ден е свободен. За връщане ако интервюто е до 11.00 има удобен влак на обяд от Букурещ, (от Братислава за Солун през София в 11.50 от гара Норд), аз поне него ползвах.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

estoyanova, prikliuchih samo s izdavaneto na work permita, odiseiata odobriavane za PR karta teparva prestoi.

Sreshtu Kanadtsite v Bukuresht niamam nishto protiv...vij sreshti s rumantsite (nezavisimo dali raboteshti v posolstvoto, posetiteli ili sluchaini minuvachi) smiatam da izbiagvam za v badeshte s vsichki sredstva...

Imashe ogromno stalpotrorenie - nad 100 choveka...na propuska samo deto ne me sabliakoha gola...to ne beshe opipvane, to ne beshe rovene iz bagaj...Chest im pravi obache, che dopusnaha vsichki v posolstvoto - obrabotiha 110 sluchaia za denia, pri norma 80.

Vatre chakah 5,5 chasa predi niakoi da mi obarne vnimanie (vsichki balgari biahme ostaveni za nakraia). Izvadih lud kasmet zashtoto ne im dostigaha prevodachi i me pitaha dali imam neshto protiv da me interviewirat na angliiski...taka che govorih samo s edna svrah gotina madama (Shelly niakoia si, rusa prava kosa, sredna daljina, visoka, s glazanti).

Sashtinskoto interview traia samo 2,5 min plius oshte 2,5 min shegichki. Posledva 15 min konsultatsia na tema kak nai-barzo mogat da mi odobriat PR aplikatsiata (okaza se che job offer dava predimstvo samo ako e za postoianna rabota, taka che tia me posavetva da vadia provintsialna nominatsia). Nai-tejkata chast beshe nakraia kogato se naloji da i obesniavam, che ne se nalaga da mi praviat meditsinski za work permita (takmo beshe tragnala da mi dava formuliarite), tai kato sam bila v tsivilizovana darjava prez poslednata 1 godina...tsitirah i sobstvenia im web site i takmo se biah prigotvila za tirada v stil 'Abe ti li shte me uchish kak da si varsha rabotata' kogato tia shtastlivo se usmihna i kaza 'Ama, da razbira se!...Togava che moje da Vi izdam visata oshte dnes' Aliluia! Vizata poluchih sled oshte dva chasa chakane i 10 min predi zatvariane na posolstvoto (biah predposledna).

Mejduvremenno beshe zavalial takav dajd, che ne mojahme da hvanem taksi...biahme na pat da si izpusnem vlaka i napravo mi se reveshe ot glad i preumora (Za Boga bratia, zakusvaite predi da vlezete v posolstvoto ili si nosete sanvichi!!!! :) ...vatre ima toaletna i mashina za mineralna voda, no nishto za iadene...kato pribavim fakta che 100 choveka sa nablaskani v 20-30 kv. metra i klimatika raboti samo ot vreme na vreme, a stolovete sa 30...mdaaammm...ne pripadnah samo zashtoto imah chudesna kompania v listeto na dvama balgari - edinia vadeshe turisticheska visa da si vidi vnutsite, a drugia studenska viza za niakakav super svrah universitet)...Ta takmo krashtavah v dajda rumantsite i Rumania s razni hubavi imena na vsichkite mi poznati ezitsi i shto da vidia - vaprosnata Kanadka deto me interviuira izliza ot posolstvoto...Pribliji se do nas da se pointeresuva imame li problem - iavno sme izglejdali mnogo neshtastni, mokri do kosti i t.n. Pitam az kak moje da se izvika taksi v toia f...(prehapah si ezika na vreme) grad?...i tia mi kazva, che v tova vreme niamamme shans, no ako iskame shte ni zavede pesh do garata...i taka v indianska nishka, pri valiasht kato iz vedro dajd i neobhodimost ot lodka pri presichane na niakoi ulitsi (sasipah chisto novite mi Salamandar, skapana Rumania!!!), prepuskahme sled Shelly (koiato spored men triabva da uchastva v Kanadskia natsionalen otbor po sportno hodene na olimpiadata)...i sled 20ina minuti (oshte po-mokri, ne misleh che e vazmojno) stignahme do garata, kadeto Shelly se prebori vmesto nas s politseiskia patrul (vsichki vhodove na garata se ohraniavat ot politsai, koito umirat da iznudvat chujdentsite) na Rumanski (!!!), pojela ni priaten pat i izchezna v dajda. Gospod zdrave da i dava!

Uspeh s interviewtata! (Ako niakoi ima nujda ot poveche info, da drasne LS)
Заключено