zasto taka mislis i za koi specialnostifoxxbatter написа:да, но в ранлкистата на университите "top universities where you can have fun or at least shag and drinkout your time through the college years".
Магистратура и доокторат в Канада
-
- Обратна връзка:
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
а какво е ГС?ronni написа:от скромния ми опит в УфТ на всички докторанти дават стипендиа 15 000+, освен това в някои специалности кат ГС не се плащат такси
така че събирайте си инфо по векакъв възможен начин
за специалности биология, биохимия, биофизика, имунология, молекулярна и клетъчна биология стипендията е 23500$ и нагоре. Е верно кат ти дръпнат таксата малко остава ,ама ...

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Ot 2-3 meseca niama danyci na stipendiite maj. Pone na moja check ne mi udyrzat T4 veche.sasho71 написа:а какво е ГС?ronni написа:от скромния ми опит в УфТ на всички докторанти дават стипендиа 15 000+, освен това в някои специалности кат ГС не се плащат такси
така че събирайте си инфо по векакъв възможен начин
за специалности биология, биохимия, биофизика, имунология, молекулярна и клетъчна биология стипендията е 23500$ и нагоре. Е верно кат ти дръпнат таксата малко остава ,ама ...
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
-
Браво, survivor, много добре написано!
Сашо71, 21 годишни хлапета с Бак взимат 40-45К годишно в Канадското здраве.
Според мен да се прави Маг/аспирантура (освен ако човек/жена не е решил да хварчи много нависоко) е напълно излишно, тай като след пост док-а ще ти се наложи да си тарсиш 'нормална' работа, а вервай ми професурите не се варгалят по улицата.

Сашо71, 21 годишни хлапета с Бак взимат 40-45К годишно в Канадското здраве.

"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
ами нали това е спора ни с Беки дали ще има данък или не. Те нищо че не ти удържат сега, ама накрая на годината нали ще трябва да ги декларираш и току се наложило да платиш 2-3000$. Бях намерил един линк дето казваше, че считано от таз година всичките стипендии стават необлагаеми, ама ...поживьом-увидим, до март-април има време да разберем дали е такаVeliko написа: Ot 2-3 meseca niama danyci na stipendiite maj. Pone na moja check ne mi udyrzat T4 veche.

Бяха ми казали че отскоро стипендиите са станали необлагаеми, а преди това не е било така. Ставаше въпрос за постдок. Сега нали разбирате, това не е проверена лично от мен информация.sasho71 написа:ами нали това е спора ни с Беки дали ще има данък или не. Те нищо че не ти удържат сега, ама накрая на годината нали ще трябва да ги декларираш и току се наложило да платиш 2-3000$. Бях намерил един линк дето казваше, че считано от таз година всичките стипендии стават необлагаеми, ама ...поживьом-увидим, до март-април има време да разберем дали е такаVeliko написа: Ot 2-3 meseca niama danyci na stipendiite maj. Pone na moja check ne mi udyrzat T4 veche.
Благодаря за допълненията!
-
Аз не споря; споделям опит. Ще се радвам, ако няма данък.sasho71 написа:ами нали това е спора ни с Беки дали ще има данък или не. Те нищо че не ти удържат сега, ама накрая на годината нали ще трябва да ги декларираш и току се наложило да платиш 2-3000$. Бях намерил един линк дето казваше, че считано от таз година всичките стипендии стават необлагаеми, ама ...поживьом-увидим, до март-април има време да разберем дали е такаVeliko написа: Ot 2-3 meseca niama danyci na stipendiite maj. Pone na moja check ne mi udyrzat T4 veche.

Да допълня, че практически веднага след изтичане на "стипендията" ми ми назначиха финансова ревизия (може би защото ползвах отпуск по майчинство през това време, не зная), но явно не бяхме нарушили нищо с шефа ми, защото повече не ме потърсиха.
не знам как е за другите университети, пиша за Ottawa U.
Като се започва магистратура по Икономика, да кажем, имаш графа дали имаш намерение да продължиш за PhD. Съответно чекваш или не това квадратче.
Магистратурата има 3 задължителни и 3 опшънъл предмета. След задължителните 3, ако оценката е -А или още по-добре А или А+, може директно да се продължи за PhD-то, без да се карат опшънъл курсовете.
Друг е въпросът, че нашите дипломи често ги приравняват на по-ниски, и преди да започнеш същинската магистратура често те товарят с 3-6 допълнителни предмета от БАК-а.
Като се започва магистратура по Икономика, да кажем, имаш графа дали имаш намерение да продължиш за PhD. Съответно чекваш или не това квадратче.
Магистратурата има 3 задължителни и 3 опшънъл предмета. След задължителните 3, ако оценката е -А или още по-добре А или А+, може директно да се продължи за PhD-то, без да се карат опшънъл курсовете.
Друг е въпросът, че нашите дипломи често ги приравняват на по-ниски, и преди да започнеш същинската магистратура често те товарят с 3-6 допълнителни предмета от БАК-а.
Alina
Зависи от програмата колко са курсовете. В моята имаше 8 курса (4 задължителни и 4 по избор) и ми бях дали един допълнителен курс от бакалавъърската програма, та ми станаха 9
В интерес на истината не съм чувала някой друг да е имал толкова много курсове в магистърска програма (не говоря за тези от бакалавърската които могат да ти дадат допълнително), ама знам ли, може и да чуя някой ден.

-
Какво разбираш под "продължаване"? Едва ли ще можеш формално да го направиш, но можеш да си "пренесеш" кредитите/публикациите (ако са в международни списания) и примерно ще си скъсиш времето до защитата. Ако ти признаят резултатите (ако методологията и използваната техника са на световно ниво) и ако намериш някой, работещ по твоята тема или сходна на нея ще можеш малко по-бързо да приключиш (поне ще знаеш методологията).Rick77 написа:Някой знае ли, как стоят нещата със следния казус - продължаване в Канада на докторантура, започната в България, и има ли въобще такъв вариант?
Огледай авторите на публикации, които ползваш като референции и виж кой в Канада работи по подобна тематика. Свържи се с тях, а още по-добре помоли ръководителя ти да го направи; може и да успееш. Аз така си избрах единия от рецензентите на дисертацията, който след защитата ме покани на работа при него и така се озовах без време в Канада........
мдаммм, ти виждала ли си такава в БГ, т.е. аз съм виждал, ама никой не можеше да бачка на таквоз чудо-уред, щото проблема не е само да ти докарат HPLC-to, ами и да има хора които да знаят как да бачкат на негоbeckythomas9 написа:Ако ти признаят резултатите (ако методологията и използваната техника са на световно ниво).Rick77 написа:Някой знае ли, как стоят нещата със следния казус - продължаване в Канада на докторантура, започната в България, и има ли въобще такъв вариант?