За пращане на пари с чек?!?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Ами ние като отидохме и казахме че искаме да ни издадат чек и той да е в канадски долари, ни казаха че трябва да си открием сметка и после те от тази сметка вадят съответната сума към курса на деня и на другия ден издава6т чека. Ние понеже сме двама и трябваше да платим съответно 540 CAD внесохме 570 CAD. Те си удържат някаква комисионна от порядъка на 7-9 евро за издаване на чек и останалите пари си остават в сметката. Хубавото е това обаче че винаги можете да си закриете сметката впоследствие, без да плащате каквито и да е други такси или комисионни. А също така и ако не дай си боже се наложи, можете да анулирате чека и парите се връщат пак във вашата сметка. :wink:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

RobinHood написа:Ами ние като отидохме и казахме че искаме да ни издадат чек и той да е в канадски долари, ни казаха че трябва да си открием сметка и после те от тази сметка вадят съответната сума към курса на деня и на другия ден издава6т чека. Ние понеже сме двама и трябваше да платим съответно 540 CAD внесохме 570 CAD. Те си удържат някаква комисионна от порядъка на 7-9 евро за издаване на чек и останалите пари си остават в сметката. Хубавото е това обаче че винаги можете да си закриете сметката впоследствие, без да плащате каквито и да е други такси или комисионни. А също така и ако не дай си боже се наложи, можете да анулирате чека и парите се връщат пак във вашата сметка. :wink:
Не знам за кой град и кой клон става въпрос, но в София в ЦКБ на Раковска и Дондуков - няма такова нещо. Няма сметки, няма чакане от един ден. Отиваш, казваш искам чек, попълваш една молбичка, плащаш и ти казват да изчакаш, за да го подпише директора /май/ и си готов за 20 мин. Няма сметки, няма нищо. Курсът е този за деня. А комисионната - 7 евро. Така беше миналата година септември.
Успех
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Jeeves написа:
Не знам за кой град и кой клон става въпрос, но в София в ЦКБ на Раковска и Дондуков - няма такова нещо. Няма сметки, няма чакане от един ден. Отиваш, казваш искам чек, попълваш една молбичка, плащаш и ти казват да изчакаш, за да го подпише директора /май/ и си готов за 20 мин. Няма сметки, няма нищо. Курсът е този за деня. А комисионната - 7 евро. Така беше миналата година септември.
Успех
Tочно така е !
При мен ситуацията беше същата
Града -Пловдив
Банката-Биохим
Чакането-2 часа
Таксата- 9 евро
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

отидох на другия ден и служителката дето беше, ми даде чека. Аз го взех и си тругнах, но малко по-късно когато го разгледах внимателно видях че в долния край пише не :BANK AUSTRIA-CREDITANSTALT, а Toronto - Dominion Bank. Иначе всичко останало по чека си е наред. Искам да попитам дали тези от Виена ще имат проблеми да си осребрят чека или може да ме карат да им изпращам нов чек ?
Човече не се шашкай толкова
Торонто Доминион Банк е водеща канадска банка. Явно тя е издател на чека
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Jeeves написа:Не знам за кой град и кой клон става въпрос, но в София в ЦКБ на Раковска и Дондуков - няма такова нещо. Няма сметки, няма чакане от един ден. Отиваш, казваш искам чек, попълваш една молбичка, плащаш и ти казват да изчакаш, за да го подпише директора /май/ и си готов за 20 мин. Няма сметки, няма нищо. Курсът е този за деня. А комисионната - 7 евро. Така беше миналата година септември.
Така беше и през м. декември на същото място. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено