bgmontreal написа:фоки, живот и здраве около септември, ако всичко върви добре, ще ти предложа и БГ номер за 15 ЛЕВА и между 3.5-5 цента до БГ от който пожелаеш телефон. Също може да се адаптират и voipbuster/stunt/discount и да бъбриш за 1.5 цента.
БГ Номер е супер за БГ, тъй като няма 11 стотинки първоначална цена.
а и се оказва, че аз се обаждам от Канада в София за по-евтино отколкото майка ми на съседката.
С мобилните и още по-зле.
Офертите на voipbuster/stunt/discount не са ли временни? Щото по принцип аз ползвам PoivY от същата фирма и говоря безплатно, но това едвали ще продължава дълго (друг е въпроса че имам и пари в сметката подарък от пускането, но както и да е).
А това ще е интересно без първоначална такса към друг оператор от БТК, за момента май никой не е реализирал подобна тарифа.
Междо другото аз от БГ когато звъня към фиксирани мрежи в БГ използвам voip (PoivY в моя случай) защото БТК е нечовешки скъпо, особенно ако не си на стандартен или някои от другите им там планове за много разговори. Вчера изчислявах, че за миналия месец една минута от домашния тел ми е на цената на една минута от предплатена карта на MTel. Единствената причина да го държа тва чудо и да му плащам месечната такса е хубавия номер.
И е съвсем нормално към мобилните да е много по-скъпо, то така и ще продължи да бъде колкото и да се либерализира пазара, просто защото в Европа (и БГ в това число) разходите на мобилния оператор при входящи разговори се поемат изцяло от инициращия повикването, а тези разходи за мобилна мрежа са много повече отколкото за фиксирана. В Канада и САЩ си плащат airtime minutes и за това за набиращия няма значение дали звъни на мобилен или стационарен в local calling area.
Добре ще е ако Skype и/или някои от другите програмки предложат телефони в БГ и можеби има далавера българска фирма да им посредничи при преборването на всеоще недоизчистените законови наредби.