Относно интервюто

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

becks написа: Радвайте се, че не изискват документ / полагането на изпит подобен на IELTS, защото тогава две трети от кандидатемигрантите щяха да гледат Квебек само по телевизията. 8)
И не само. Имайки предвид отклоняването към дргугите провинции.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
bp_de

Мнение от bp_de »

becks написа:Само да вметна едно субективно мнение:

Радвайте се, че не изискват документ / полагането на изпит подобен на IELTS, защото тогава две трети от кандидатемигрантите щяха да гледат Квебек само по телевизията. 8)
:D :D
То и тва остана да направят и тогава кои сте иде в Квебек?
то и сега Квебекарите знаят 4е сумати народ ги лъже -минава по тяхната процедура и после беж дале4е от Квебек-та няма на4ин да усложняват нестата.
Те не са луди сами да си вкарат автогол :D
Обикновено колкто е по скапано на 1 място -по лесно пускат и обратното- кадето е свясно подбора е по засилен.
поговорката и лудия от хубаво рабира е в сила не само в Бг :D :D :D
compaq

Мнение от compaq »

Jeeves написа:compaq, обобщенията и разсъжденията ги правиш ти, мой човек. Аз отсурнайсе пъти казах, че това, което пиша е лично и субективно мнение.... каквито са и всички останали в този форум.
Разбирам и говоря на френски - това се иска на интервюто! Щом не пращам документ за език, значи съм достатъчно уверен да го покажа на практика. Щом се опитвам да им привличам вниманието върху документ за език, който не се иска, ясно им говори, че им претенции за нивото и трябва добре да проверят знанията ми.
- тоооочно така, ама точно. Защо си мислиш, че балканския манталитет, който си завлякъл в Мнтрл, е същия като този, който имат имиграционните служители?
Така си е, мненията са си субективни и моето включително. Затова съм написал кой каквото иска да прави! Дали ще се съгласи някой с моето мнение, това на линко или на някой друг - личен избор! :)
Jeeves, мерси за комплимента. :wink: Ако имиграционните разсъждават в случая като мен, прави си сметката тогава :idea: Може би, ако се завлечеш по-далече от това да приемаш всичко като лична нападка, има голяма вероятност да излезеш от същия манталитет.
Въобще нямам намерение да убеждавам който и да е бил в мнението ми! Има си официални сайтове, там пише какви са изискванията.
И успех на интервюто! 8)
compaq

Мнение от compaq »

compaq написа:Хората затова НЕ ИЗИСКВАТ документ за езика щото се очаква от кандидат-имигрантите да ПОКАЖАТ, че го знаят.
ivanko13 написа:Официално не изискват. Проблемът идва когато си на кантар...

ivanko13, така е, донякъде мога да се съглася с теб. Неприятното е когато съвета да се изкара документ за ниво на езика започне едва ли не да се налага като неписано правило за по-голям успех, което няма да помогне ако не се защити. Дори и да се изпрати, първоначално примерно се оправят точките и като дойде интервюто, ако не се покаже по време на диалога написаното, точките отново се намалят и затова и толкова много хора напоследък са върнати да доучват езика. Документът не е им оправя интервюто, въпросът е да могат да докажат написаното ниво на езика! Същото се получава и като се отбележи някакво по-високо ниво (без да се праща документ за език) - точките достигат и канят кандидата на интервю. Ако го защити - добре, но ако не - ми трябва да се поучи още, а често пъти и напълно им се прекратява процедурата.
Затова става често пъти объркване и подвеждане на съфорумците. Особено за кандидати, които по един или друг начин са научили френския много добре и нямат никакъв проблем с комуникацията. Те няма как да изкарат такъв документ и не е желателно т.е. НЕ Е НЕОБХОДИМО да го правят, защото не са го учили на някакви курсове. Те си пишат високи нива на френски и от там им се вдигат точките. Съответно на интерювото показват умението си да общуват на френски език. Това всъщност и искат имиграционните да видят на интервюто - да ги разбираш и да можеш да им отговориш на въпросите, а НЕ КЪДЕ си учил езика! :idea: Обикновено такива документи пращат хората, които не са уверени във френския си и имиграционните добре знаят това. А вече кой какво смята да приеме за желателно или ненужно - личен избор.:wink:
Айде със здраве :beer:
Заключено