Помогнете - Канада или САЩ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
pol

Мнение от pol »

kanada e po dobre spored men.kato start ontario ,alberta ,kvebek vmanitoba i saskachuan zimata e studena - minus 30-60 gradusa liatoto e toplo no ima mnoogo-mnogo komari,koeto pravi kagi -rechi otvratitelno da se razhogdash iz parkove i gradinki
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Аз лично играя за зелена карта от 93'а или 94'а година, не помня точно вече. Не пропусках година, с изключение на тази щото вече бях в Канада и честно казано неможех да си позволя точно в този момент 50 кинта за снимки(тричленно семейство) на друг носител освен хартиен. Тия тука не са и чували за DV лотърито. А и е нормално, Канада няма квота за зелена карта. Плюех си на късмета, ядосвах се, особено след като изпратих двама съквартиранти от общежитията в уни-то при условие че играеха за първа година и още няколко примера на такива които са играли просто да видят дали ще спечелят, които са спечелили пък не искат впоследствие да заминават. Явно при мен нещата също се получават с късмет(имам основание да го твърдя), но не този който на мен ми се искаше да имам.
Та единия от съквартирантите ми е току-що завършил инж. химик, няма и ден стаж по специалността, но след окло 2 год. прекарани в щатите започва работа като такъв, без приравняване на образование, без дори някой да е искал да му погледне дипломата.
Зависи много от отделните случаи и пак от индивидуалния късмет, но ако си мислите че тук не се бачка по 12-15 часа на ден се лъжете.
За здравеопазването в Канада доста се заговори да става платено, а щом се говори много за нещо, то ще се случи. За мен Канада е бледо подобие на щатите като се има предвид влиянието което има УСА и тук. Голяма част от икономиката зависи от щатската. Голям процент от телевизията предават щатски програми.
Мен ако питате започнете и двете процедури за да сте сигурни че едната от двете поне ще е успешна, защото както някой по-горе каза, има възможност да не ви дадат виза за УСА, до ри да сте спечелили картата, това все още не означава заминаване и после си вдигайте гълъбите и отлитайте за щатите. Не ви трябва Кебек, не ви трябва Албърта, не ви трябва Нунавут. Бягайте на топло.
Това е от мен.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

pol написа:... liatoto e toplo no ima mnoogo-mnogo komari,koeto pravi kagi -rechi otvratitelno da se razhogdash iz parkove i gradinki
aбе за Торонто винаги ми е било чудно че въпреки влагата, езерата и гьоловете към Ричмънд Хил и Маркам , комари няма, няма... как я правят таз работа не знам, явно яко се пръска. Също така и глухарчета няма, водили се много вредни :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
manman
Обратна връзка:

Мнение от manman »

Lelee da ti imam problema:)
za chudene si e de
ama az ne sum bil nito na ednoto nito na drugoto miasto
taka che neznam
ama may i na dvete mesta e po-dobre ot tuk.
изпр.док.до Виена - 10/04/2006
Accuse de reception- 15/05/2006
intervew- 29.11.06, 11:00h.
rezultat - Uspeshno
docs Bucurest - 09/01/2007
medicinski - 02/06/2007
OK na medicinskite - 10/06/2007
pokana za visi -07/09/2007
visi - 05/10/2007
pol

Мнение от pol »

sasho71 написа:
pol написа:... liatoto e toplo no ima mnoogo-mnogo komari,koeto pravi kagi -rechi otvratitelno da se razhogdash iz parkove i gradinki
aбе за Торонто винаги ми е било чудно че въпреки влагата, езерата и гьоловете към Ричмънд Хил и Маркам , комари няма, няма... как я правят таз работа не знам, явно яко се пръска. Също така и глухарчета няма, водили се много вредни :lol:
tochno za tova ne spomenah ontario
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Re: Помогнете - Канада или САЩ?

Мнение от goliama mechka »

kosta написа:Здравеите. Първо - УРАААА - миналата седмица взехме изпита за Канада, а днес доиде зелена карта за САЩ?
АМИ СЕГА????????????????
Не сме били в Северна Америка и не можем да направим преценка.
РР. Ина4е имам приятели и роднини и в САЩ, и в Канада /и Квебек/.
От предни години имам 4 отказа от Американското посолство.
На по 32 год. сме, с висше икономическо, главни считоводители в бюджетната сфера.
Ако кажеш как ти е дошла зелена карта,може да получиш свястна информация,без такава за глухарчета и комари.Зелената карта не идва,тя се получава в САЩ,има преди това 2 писма,на които не им е времето за получаване по това време на годината. Ти на кой етап си,освен ако не си на етапа разлайване на кучета кое е по-добре-САЩ или Канада :wink:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Re: Помогнете - Канада или САЩ?

Мнение от mirkaa »

goliama mechka написа: има преди това 2 писма,на които не им е времето за получаване по това време на годината.
ти да нямаш връзки в гавърнмънт ъф дъ стейтс и по-специално в имигрейшън секшън !!?? :D :D

напротив, на първите писма им е точно сега времето!!!
third generation immigrant :)
Заключено