продават се - в аллианс ( пловдив ) вече се учи по тях, Campus се казва системата- издателство Колибри - в София си имат тяхна книжарница- мисля, че книжарниците, които работят с това издателство, ще могат да ви го доставят
ниво Б2-1 отговаря общо на 300 часа - целия първи учебник и втория до 6 уните включително
дано съм била полезна
ilka написа: Campus се казва системата- издателство Колибри - в София си имат тяхна книжарница
Campus се казва методата а издателството е CLE international, същото което издава и Panorama и Le Nouveau Sans Frontières ,и за което не съм чул да има книжарница в София. Авторът е Jacky Girardet, същият който разработва и Panorama и Le Nouveau Sans Frontières. И трите методи ги има по щандовете за стари книги в градовете ,където има езикови гимназии и езиково обучение.
Аз също започнах курсове в Алианса, но незнам защо нито по системата Кампус, нито по Панорама, нашата преподавателка не ги харесвала за начинаещи и започнахме подготовка по някаква друга нова система "INITIAL"...
Някой чувал ли е нещо за нея?
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
важното е да се направим на важни нали
първо иди провери пък тогава приказвай
в българия ги издава колибри по договор с CLE- информацията къде и как можем да си ги закупим свободно е от аллианс пловдив, но щом смяташ, че знаеш повече от тях - аз няма да споря
а дали едно нещо ще го наречеш система или метода- в конкретния случай няма кой знае какво значение
ilka написа:
важното е да се направим на важни нали
първо иди провери пък тогава приказвай
в българия ги издава колибри по договор с CLE- информацията къде и как можем да си ги закупим свободно е от аллианс пловдив, но щом смяташ, че знаеш повече от тях - аз няма да споря
а дали едно нещо ще го наречеш система или метода- в конкретния случай няма кой знае какво значение
Кротко с емоциите, какенце. Не мисля ,че даването на достоверна информация е предаване на важност. Нали правиш разлика между "издаване" и "разпространение". Напълно е възможно и аз да не съм прав, затова изпратих мейл на госпожа Силвия Вагенщайн - главен редактор (романски езици) в Колибри за да изясним въпроса.
Няма проблем ако съм сбъркал да ти поднеса извинения.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
INITIAL също е на CLE international и е в две нива.Подобно на Панорама и Кампус всяко ниво има учебник, тетрадка и 2 CD. Новото е ,че има и мултимедиен диск. Има и много симпатичен поддържащ сайт(работещ и безплатен!) за упражнения онлайн http://www.webinitial.net Идеята е същата - "предназначена за възрастни, които искат да придобият трайна основа на френския език". Последните издания са от 2004 г т.е. сравнително нова е, и евентуално по-добра.
Мисля ,че не ти остава нищо друго освен да си учиш френския с кеф!
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Относно нивата които изискват в момента В2 1 това са нивата на -Institut Francias-София и там се учи по нова система Campus като учебника и помагалото към него се продават само и единствено на място , когато се записваш на ниво .Първа книга е за 3-нива като се започне от К1-А и т.н.Системата е много добра и след първата книга можеш да се оправяш разговорно,направена е много опростено и разбираемо.Едно ниво се взема за 2 месеца и струва 100 лв. а учебника с помагалото 25 лв.
INITIAL също е на CLE international и е в две нива.Подобно на Панорама и Кампус всяко ниво има учебник, тетрадка и 2 CD. Новото е ,че има и мултимедиен диск. Има и много симпатичен поддържащ сайт(работещ и безплатен!) за упражнения онлайн http://www.webinitial.net Идеята е същата - "предназначена за възрастни, които искат да придобият трайна основа на френския език". Последните издания са от 2004 г т.е. сравнително нова е, и евентуално по-добра.
Мисля ,че не ти остава нищо друго освен да си учиш френския с кеф!
Абсолютно си прав...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
Kazvam se Galina Mihaylova i sam predstavitel na izdatelstvo "Colibri". Razbrah, tche se interesouvate ot Campus. Nie sme edinstvenite vnositeli na tazi frenska outchebna sistema za Balgaria. Tya se vnassya, ne se izdava touk! Ako Vi interessouva nechto po-konkretno, mojete da me potarsite na slednite telephoni ili na tozi e-mail. Doug variant e da razgledate nachiat sayt: www.colibri.bg.
що не си поискаш извинението от аллианс пловдив- изрично посочих, че информациятя е от тях
а колкото до темата- ами вярно се оказа, че колибри ги продават май с нищо не съм сбъркала, пращайки хората да ги потърсят при тях
щеше да бъде добре да помагаш повече на хората, а не да отказваш другите да им помагат с безкрайното изясняване на всяка запетайка
ИЛИ КАЗАНО ПО-ПРОСТО- УчЕБНИЦИТЕ ЗА CAMPUS СЕ ПРОДАВАТ в книжарницата на колибри в софия, както се и твърдеше
а това,че някои хора имат болни амбиции да са по-по-най си остава за тяхна сметка
извинявам се на хората във форума, че неволно станах участник в такава тема-дъвка и обещавам ПОВЕчЕ ДА НЕ ГО ПРАВЯ- това да се смята последния ми постинг по тази тема
ilka написа:що не си поискаш извинението от аллианс пловдив- изрично посочих, че информациятя е от тях
а колкото до темата- ами вярно се оказа, че колибри ги продават май с нищо не съм сбъркала, пращайки хората да ги потърсят при тях
щеше да бъде добре да помагаш повече на хората, а не да отказваш другите да им помагат с безкрайното изясняване на всяка запетайка
ИЛИ КАЗАНО ПО-ПРОСТО- УчЕБНИЦИТЕ ЗА CAMPUS СЕ ПРОДАВАТ в книжарницата на колибри в софия, както се и твърдеше
а това,че някои хора имат болни амбиции да са по-по-най си остава за тяхна сметка
Ти грешила ли си някога през дългия си живот ,какенце? Аз няколко пъти писах ,че книжките ги има на всяка сергия за стари книги и ,че ще им излезе по-евтино на хората да си ги вземат от там и това съм го отбелязвал милион пъти в темите за френски. Изобщо не е трудно да се сдобие човек с тези учебници, по-трудното е да си намериш учител. Освен това никой в темата не те е питал от къде да си намери въпросната метода. Не ме интересуват нито запетайките ти, нито удивителните ти, нито пък това да те откажа да помагаш на хората, и не знам защо се почувства толкова засегната от постинга ми!?! Освен това нали ме съветваш да проверя нещо и тогава да говоря, еми правя го, проверявам и докладвам.
Не мога да ги разбера комплексарите ,като тебе. Опитвам ,но не мога.
Другото ти мнение може да е само от емоутиконки пак ще звучи по същия начин, както и предните.
skapan vi e bil frenskia ,zatova ne ste go vzemali ,na moita priatelka ne e iskal i dokymenta za chasovete ,prosto sa si govorili 30 mn na frenski ,za da go vzemete sednete na zadnicite si i si go ychete !!
Za koito e ot Plovdiv moga da vi preporacham Danna Apostolova koiato mnogo i pomogna i a progovori prepodava v Aliance i dava i yroci
P.P. Tova ne e reklamna obiava !!!!
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Кои граматични единици включва този мой 7-ми модул?
Ще изкарам един интензивен курс към езиковия център на френския институт в София през Юни, но ми се ще да се подготвям през това време.
Та искам да знам къде да наблегна. Времена, глаголи и пр.
Ако някой знае какво представлява теста /и дали ми трябва да правя тест ако мина курса!?/ и не го домързи, да ме осветли малко по въпроса.