Hodeneto po mosta do US e nai-lesniat variant, nie na 1 April 2006 taka napravihme. Na Rainbow Bridge e lesno i barzo, 4e tam niama trucks. Triabva da otidesh so US border,shte ti dadat refusal of admission.Kirilius написа:Много спешно се нуждая от информация или съвет по следния въпрос:
В момента съм в Канада с Work Permit, кандидатствал съм за Permanent Residence и съм одобрен, НО... трябва наново да правя медицински изследвания и да чакам хабер от Букурещ още не знам колко време, което ми забавя доста някои планове. Ходих на медицински преглед за Work Permit-а на 25 Май 2005, който е валиден 1 година, т.е. до 25 Май тази година. Ако искам да стане бързо работата и да мина със стария преглед, трябва до 25 Май да изляза от Канада и да вляза обратно.
Въпросът ми е: кой е най-безболезненият начин да излиза и вляза в Канада? Едва ли ще имам възможност да взема отпуск за да ходя до някоя карибска държава (пък и не знам как стои въпросът с визите - аз не съм PR още) или до България. Най-логично изглежда ходене до Buffalo за един ден, но нямам виза за САЩ. Споделете опит: за колко време най-кратко може да се извади US виза? Има ли големи опашки и чакане?
Всякакви идеи са добре дошли - например евтини полети до някоя европейска държава за един weekend...
Благодаря!
:idea:
Ama ne mi e iasno, koeto te kara da smiatash, 4e ti mojesh da opredeliash, 4e predishnite ti medicals shte svarshashat rabota i 4e moje da iziskvash ot konsulstvoto da ti slojat viza, kogato ti im poiskash. Te si imat schedule i kogato te ti kajat da si pratish pasporta, togava ti si go prashtash. Osven ako ne si polu4il ve4e uverenie ot tiah, 4e shte ti izdadat nabarzo viza s expiration 25.05.2006, az ne bih predpolagal i o4akval takova barzo razvitie.
Ina4e medicals exams sa edni i sashti za study and work permit i permanent residence.