Ot Kanada v Avstralia?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

KolioBalkanski написа:я кажете вие сега, карате ли сърф в 'кувър или трябва да ходите до Тофино?
Tuk karame snejni sarfove :wink:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

todor++ написа:Нема се пуашите от змиите и другата подобна твар в Австралия. Имам съученик там от близо 6 години и е оцелял. Така, че който иска да иде до там! :P :P :P
Тая извадка никак не е представителна ша знайш :evil:. Аз нали гледам анимал планет > То не бяха смертелни змии и гущери, то не бяха риби, да не говорим за паяците, дето даже и по градовете се срещат, умирането е за предпочитане след това което видях като поражения дето могат да ти докарат :shock: ... Там отивам само ако ме заточат, това си е каторга ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Mark

Re: Ot Kanada v Avstralia?

Мнение от Mark »

VanBC написа:
BabaPena написа: ... nishto ne namerih po vaprosa - nito 'moje', nito 'ne moje'...
Това, че не си намерила никъде където да пише "може", автоматчино означава, че "не може"!...
Moje i da ne e mogla da nameri, a da moje realno. Prosto ne e tarsila dostata4no i kadeto triabwa, no 4ak takiwa "awtomati4ni" ili krajni izwodi ... :lol: :beer: :beer: :beer:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми според мен от змия по можеш да избягаш от колкото от гризли :? .

Кога бяха изяли една колоездачка ,си спомнях че пуснаха идеи ка да се "спасиш" от гризли. Първият съвет беше : качвате се на най-близкото дърво и от долу забележка -гризлитат се катерят перфектно :shock: , щото ти е да се катериш като оная ще те свали не знам. След това следваха умности от сорта - бягате в различни посоки та да с е обърка :lol: , правиш се на умрял :roll: ,не гледаш животното в очите , не викаш и не ръкомахаш .. .. абе с думи прости срещнеш ли гризли брой се умрял. :lol:.
А и още нещо на палатка сред дивата природане дръжте храна в палатката ,да не ви доде мечка на гости. :lol:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

с гризлитата - трябва ти копие (или кол)
повечето отбягват хора така че ако дигаш шум шансовете са че няма да я видиш...
а и винаги може да ги носиш една двуцевка и после да си хапнеш гризлешко...

виж, акулите и крокодилите са друга работа - там сме в техния диапазон.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

BabaPena написа:
VanBC написа: Това, че не си намерила никъде където да пише "може", автоматчино означава, че "не може"!
I az taka si mislia...ama tia e Sofianka ot SHOPSKI proizhod :-) ne moj ia ubedi toku taka, che nEma nikva logika golemi darjavi taka da si meshat shapkite, bili te Komanwelf ili ne!

Inache za Avstraliata i na mene mi se hodi pak tam na ekskurzia (po pochina i minlata godina mi se hodeshe)...ama vaobshte ne shta da sreshtam nekoia ot posestrimite...toku vij ne razpoznali navreme che i az sam otrovna ;-) i sha stanem na kalbo za ednoto chudo...

Mersi za otzivite...poglednah im i tochkovata sistema...jalko za momata...osven ako ne e lekar, meditsinska sestra ili neshto ot sorta mai nema nikaF shans da se klasira ...daje s Angliiski na 20, 5 punkta za ezik i prochie...Ex, starost neradost...

Koeto me podseshta - ako Doc e pod 45 mai v Avstralia sh mu e po-dobre...tam komai ne gi praviat na ludi ot priravniavane...[/
quote]
Стига да става!
Нямаме достоверна информация за възможностите.
ВанВС пише,че е невъзможно.
Какво мислиш Баба Пено?
Док........
TROUBLEMAKER
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

VanBC написа:Аз също със се интересувал от австралийската система за приемане на имигранти (все още от време на време и хвърлям по едно око за да проверя дали има промени) и никъде не съм срещал информация, че да си канадски PR ти дава някакво предимство. Всъщност, в момента, факта че знаеш български ти дава допълнително 5 точки, т.е. бих казал, че за българи които знаят добре английски (т.е. могат да вземат максимума от 20 точки а език), при равни други условия (образование, стаж и т.н.) е по-лесно да станат австралийски PR отколкото за канадците :D!
Сигурно имаш в предвид това:

Bonus points: Fluency in one of Australia’s community languages (other than English)
The language must be on the list of community languages below. You must have professional level language skills (written or oral) as evidenced by a qualification (of equivalent standard to an Australian degree) gained from a university where instruction was in one of the listed languages or by accreditation with the National Accreditation Authority for Translators and Interpreters (NAATI) at the professional level (Translator/Interpreter Level). NAATI can provide tests in a wide range of languages both within Australia and at many overseas locations. For further information please refer to the NAATI website www.naati.com.au

Смяташ ли че само въз основа на българска диплома от ВУЗ ще ти добавят тези 5 точки?
Ако пък се налага да се взима акредитация от NAATI излиза доста сложно и скъпо.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

anxeli написа: ... Аз нали гледам анимал планет > То не бяха смертелни змии и гущери, то не бяха риби, да не говорим за паяците, дето даже и по градовете се срещат, умирането е за предпочитане след това което видях като поражения дето могат да ти докарат :shock: ... Там отивам само ако ме заточат, това си е каторга ...
Е-е, ти пък не им се връзвай толкова на анимал планет, на тях това им е работата - да събират зрители :D. Пълзеливите гадинки въобще не са толкова страшни колкото се опитват да ги изкарат някои телевизионн звезди начело с австралиеца "Тhe Crocodile Hunter" Steve Irwin. Още ме напушва на смях като си го спомня как в една серия тормозеше една 3-метрова кобра :lol:. Горката змия се чудеше как да се измъкне и да избяга, ама той все я пресрещаше и връщаше обратно ... и през цялото време викаше въодушевено "вижте я колко е злобна и агресивна" :lol: :lol:.
Крокодили има ги само в Северна Австралия, но и там са много лесни за избягване - достатъчно е да стоиш на 3 метра от водните площи. Акули има тук таме, но по най-оживените плажове по северо-източното крайбрежие ги няма, защото от вътрешната страна на Големия Бариерен Риф им е много плитко.
Най-опасните неща по Австралийските плажове всъщност са ... слънцето и медузите! Много хора, особенно сред чуждестранните туристи, не осъзнават колко силно е австралийското слънце, както и факта, че озоновата дупка е точно там и радиацията е по-висока отколкото по другите краища на света. Във водата пък, от октомври до май, се появяват едни гадни и много дребни медузи (с диаметър от 4-5 милиметра) които са доста отровни. Е, не са чак толкова отровни, че да те уморят на място де, но могат да предизвикат алергична реакция, или да паникоьсат някой не много добър плувец който да се удави, но са доста неприятни. Затова повечето австралийци, и особено децата, се къпят със плувни костюми с дълги ръкави и дълги крачоли (които все пак са доста по-леки и удобни от неопреновия костюм който трябва да облечеш за да се топнеш в някой от канадските океани :wink:).
:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

VanBC, абе за няколкодневна разходка става. Но за живеене - мерси боку. :lol:

По въпроса за "липсата" на акулки. Не че ги виждат всеки ден, но преди две-три години един умрял кит беше изплувал покрай бреговете на Аделаида. Даваха видео от хеликоптери как останките зверски биват ръфани от цяло стадо бели акулки, има-няма няколко метра всяка. Това ставаше само на един хвърлей разстояние от брега. :lol: :beer: :beer:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Mark написа: Moje i da ne e mogla da nameri, a da moje realno. Prosto ne e tarsila dostata4no i kadeto triabwa, no 4ak takiwa "awtomati4ni" ili krajni izwodi ... :lol: :beer: :beer: :beer:
Ако кандския PR ти дава някакво предимство при кандидастване за австралийски PR, официалният сайт за имиграция в Австралия е мястото където със сигурност това ще е споменато. Въпросният сайт е крайно понятие (както казват математиците :D) и, при положение, че съм изчел всяка буква на него и не съм намерил нищо по въпроса, мисля че със 99% увереност мога да кажа, че кандския PR с нищо не ти помага при кандидастване за имиграция в Австралия 8)! .... Разбира се, винаги има вероятност, да има някакво такова правило което да се пази в строга тайна от група чичковци в черни костюми и тъмни очила и да не се споменава никъде, но ... не мога да и дам повече от 1% :wink: .

:beer: :beer:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Igor написа:Сигурно имаш в предвид това:

Bonus points: Fluency in one of Australia’s community languages (other than English)
The language must be on the list of community languages below. You must have professional level language skills (written or oral) as evidenced by a qualification (of equivalent standard to an Australian degree) gained from a university where instruction was in one of the listed languages or by accreditation with the National Accreditation Authority for Translators and Interpreters (NAATI) at the professional level (Translator/Interpreter Level). NAATI can provide tests in a wide range of languages both within Australia and at many overseas locations. For further information please refer to the NAATI website www.naati.com.au

Смяташ ли че само въз основа на българска диплома от ВУЗ ще ти добавят тези 5 точки?
Ако пък се налага да се взима акредитация от NAATI излиза доста сложно и скъпо.
Да, точно за този критерий става въпрос. Според това което си цитирал, ако дипломата която имаш от български университет е еквивалентна на съответната австралийска диплома, трябва да ти признаят и българския език. За повечето професии, процеса на кандидастване за имиграция в Австралия включва задължителна оценка (evaluation) на университетската диплома, така че най-вероятно с една оценка ще можеш да гръмнеш и двата заека :D. Това със NAATI изглежда като да е доста голямо главоболие :( , дано да не ти се налага да опраш до него! :beer:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Doktora написа:Стига да става!
Нямаме достоверна информация за възможностите.
ВанВС пише,че е невъзможно.
Какво мислиш Баба Пено?
Док........
Ne sam saFsem naiasno Doc...prekarah samo edna obedna pochivka da im rovia iz site-a. No mi pravi vpechatlenie che tarsiat SPETSIALNO meditsi pod darvo i kamak, koeto me navejda na misalta che edva li shte gi darjat 5 godini na studenskata skameika posle...

Vij site-a koito e predlojila Leni po-gore...plius tozi:
http://www.immi.gov.au/migration/skille ... ty_136.htm

Nema nachin da ne pishe nekade kak se priravniava...

Edna barza smetka na kandidaturata ti pokazva (VanBC da me popravi ako barkam neide):
Points test self assessment More information Points
Skills 60
Age 15
English 20
Specific work experience 10
Occupation in demand/Job offer 15
Australian qualifications
Regional Australia/Low population growth metropolitan area
Spouse Skills
Bonus points 5
TOTAL 125

T.e. spored men minavash (pass-a e 120 v momenta)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

За Док май е по-добре да прегледа тези линкове:
http://www.immi.gov.au/doctors/visa-options.htm
http://www.immi.gov.au/doctors/index.htm
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

VanBC написа:За Док май е по-добре да прегледа тези линкове:
http://www.immi.gov.au/doctors/visa-options.htm
http://www.immi.gov.au/doctors/index.htm
Благодаря ВанВС за информацията!
Рагледах за какво става въпрос.Време и пари няма за подобни експирименти.Омръзна ми да кандидатствам за каквото и да е.
И там докато не вземеш изпитите не става.
А това иска време,виза,кандидатстване и пари! :shock:
Док.........
П.С.
Сърдечни благодарности и на Баба Пена! :beer2:
TROUBLEMAKER
pol

avsrralia

Мнение от pol »

Drugari. Moge. Po sledniat nashin;S kanadski pasport vazirash v New Zealand-protsedurite sa elementarni -info;-N.Z. posolstvo.sled godina aplaivash za permanent rezident-sled oshte 2 za sitizen i sashtata protsedura se povtaria v oshte po omekoten variant ,no ot pozitsiata na N.Z. SITIZEN
Заключено