Konservatorite specheliha :)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

1. Заплатите в Алберта са значително по-високи от тези в други провинции.

2. Брутният продукт на глава на населенито на Алберта е на практика двойно по-голям от този на Квебек.

3. Не само заради нефта.

4. Букварна истина е, че колкото са по-ниски данъците и колкото по-малко пречки съществуват за развитието на бизнес, толкова по-бързо расте икономиката на даден район.

5. Едно изследване на дъ Frasier Institute показа че по този показател Алберта е нъмбър уан, а Квебек и социалистическите атлантически провинции - на опашката.

6. Макар и да е контраинтуитивно, при намаляне на данъците, приходите в хазната се увеличават. Рейгъномикс. Защото продуктивната част на обществото така се поощрява да стане още по-продуктивна.

7. Какъв мултикултурализъм, какво чудо. Тези в ляво са най-големите расисти! "Ще помогнем на бедните черни/кафяви/пембени, имигранти и пр." Превод: "Вие тъпи чернилки и бели маймуни от третия свят не ставате за нищо, и няма да постигнете нищо и не сте нищо, освен ако ние, правителството не ви подхвърлим някой залък."

8. А бе то... демокрацията... кво - болшинството паразити с едно гласуване бръкват в джобовете на малцинството.

9. Ама си знаете кои сте
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Marto написа:3. Не само заради нефта.
Заради какво друго например ?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Заради кравите,aма много взеха да полудяват напоследък :lol: .

Какво все гледате средният доход:roll: . Гледайте си личният доход. Примерно това че някъде безработицата средно е 3% хич не ме интересува, пак е повече от мойта лична -0% :lol:. Същото ваги и за средният доход ,няма никакво значение ,важен е личният.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

Marto написа:
poumpy написа:
alexiworld написа:Dokolkoto mi e izvestno te sa protiv omraznia zakon za "brakosachetavane na obratni" i darjat poveche na hristianskia moral i cennosti.
Osven tova se predpolaga danacite da badat po-niski, koeto za imigrantite moje da ne e ot goliamo znachenie, no za raboteshtite e.
две-три ценности които определено не съвпадат с моите
виж за по ниските данъци, намаляването на безплатния обяд и стимулирането на работодателите сам с две ръце за
За хомо-бракосъчетанията, макар че не съм съгласен с теб, поне мога да разбера... ама обясни какво им е толкова лошо на християнските ценности?
къде казах, че са лоши ??? не ми слагай думи в устата. не съм характеризирал изобщо - просто не съвпадат с моите. човек не избира какъв да се роди, но пък избира как да живее....
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Konservatorite specheliha :)

Мнение от VanBC »

alexiworld написа:Chestita pobeda!
Спечелиха те, ама какво ще я правят тая победа не е много ясно. С тия 40% дето ги имат в парламента едва ли ще успеят да прокарат някоя по-сериозна промяна. На либералите им беше по-лесно, че са в средата и за различните законопроекти можеха да разчитат на нечия подкрепа: за по-социалните предложения - отляво, а за по-антисоциалните - от дясно. Консерваторите обаче, като са най в дясно, нямат накъде да лавират ... :oops:!

Днеска по ТВ-то нещо говореха, че NDP май си правят устата да правят коалиция с консерваторите. Това ми се струва много невероятно - крайно леви да се коалират с крайно десни :shock:! Ако вземе да стане, ще си умра от смях ... :D!
Obey gravity ... It's the law!
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Hi Bis,
Bi li mi obesnila kak tochno Quebec shte si poddarja socialnata politika ako se otdeli ot Canada? Otkade shte dojdat kintite be Bis, za da si igraete na komunizam?
Sega za Alberta. Da, nefta i gaz preobrazyavat Alberta. Predi tova e imalo samo nivi i kravi. No ne e samo nefta. Predi 20 godini Alberta e imala seriozen debt. Kogato idva Ralph Klein na vlast kazva- pichove kolanite shte se zatyagat i shibaniya debt shte se izplati i posle pochvame da harchime pak, NO BEZ DEFICIT. Ta prez onezi godini vsyakakvi socialni programi se oryazvat. Cowboytzite daje demolish a hospital...
Za 2005, Calgary poluchi 1 billion za infrastructure and 1 billion za bolnitzi and schools. Tazi godina shte otkriyat 6 novi schools, a brand new children's hospital, 3 pati po-golyama ot segashnata. NAskoro chuh, che 40000 kanadtzi sa doshli v Calgary za 2005.
Nakratko, ne е samo nefta guys, trebe si i pravilno pravitelstvo. V една друга тема писах, че Саскачуан и Британска Колумбия имат МНОГО сериозни количества нефт и газ ( особено газ). Та питането ми е защо тези две провинции са на дотации от Отава?
Az sam rodem v komunisticheska strana, vidyah postkomunisticheskiya/borcheskiya period, pomnya hyperinflation na Videnov. NE ISKAM DA JIVEYA V KOMUNISTICHESKA DARJAVA anymore.
Abe hora, vie zabravihte li ot kade idvate? Koj e naj-golemiyat gryah na komunizma spored vas. Za men tova e - komunizmat nauchi horata, che pravitelstvoto will always take care for you, demek otuchi horata da mislyat i da razchitat na handouts.
Anyways, pomognete si sami za da vi pomogne i gospod. Stiga ste razchitali na shibaniya government, zashtoto tova vi obricha mizerno sashtestvuvane.
Наздраве
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

AlexAA написа:Nakratko, ne е samo nefta guys, trebe si i pravilno pravitelstvo.
Може и така да е, ама като гледам арабските страни нефта си е напълно достатъчен за да вървят супер при положение че правителствата им са пълни маймуни :D Мислиш ли че ако сложим г-н "правилния" Клайн за премиер на ПЕИ или Лабрадор ще ги оправи (с едните голи картофи) ?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

и ПЕЙ и Лабрадор имат оправия ама там хората са свикнали на донации и дотации

виж ги Айсланд малко по нагоре как са се оправили.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

AlexAA написа: ... Nakratko, ne е samo nefta guys, trebe si i pravilno pravitelstvo. V една друга тема писах, че Саскачуан и Британска Колумбия имат МНОГО сериозни количества нефт и газ ( особено газ). Та питането ми е защо тези две провинции са на дотации от Отава?
За Саскетчуан не знам, ама Британска Колумбия повече от 10 години беше под управлението на NDP което е съсипало икономиката и частната инициатива :evil:! Затова ми настръхва косата като си помисля, че може пак да се върнат ...
AlexAA написа: ... Az sam rodem v komunisticheska strana, vidyah postkomunisticheskiya/borcheskiya period, pomnya hyperinflation na Videnov. NE ISKAM DA JIVEYA V KOMUNISTICHESKA DARJAVA anymore.
Abe hora, vie zabravihte li ot kade idvate? Koj e naj-golemiyat gryah na komunizma spored vas. Za men tova e - komunizmat nauchi horata, che pravitelstvoto will always take care for you, demek otuchi horata da mislyat i da razchitat na handouts.
Anyways, pomognete si sami za da vi pomogne i gospod. Stiga ste razchitali na shibaniya government, zashtoto tova vi obricha mizerno sashtestvuvane.
Наздраве
:thumbsup: :thumbsup: :beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

AlexAA написа:...
Наздраве
Толкова точно казано, че не ми остава нищо друго, освен да кажа и аз наздраве! ;) :beer: :beer:
Аватар
some

Мнение от some »

Abe koi da dode tuka na vlast se taia ot Kanada Bulgaria nema da stane :)
Samo Lenin i priateli mogat da prevrashtat prosperirashti darzavi v kochina.
;)
Заключено