spe6na medicinska pomost parvite 3 meseca?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Звучи доста добре - на мен (сам човек) ми излезе в България около 100 лв за 65 дена... Покритието някъде пак там 30-40000 евро (не съм сигурен не помня вече).
Angie1

mersi

Мнение от Angie1 »

mersi za cennite saveti, yavno se okazva 4e e better da se napravi na myasto oste na sledvastiya den sled pristiganeto.
kasmet na vsi4ki
Zahova

Мнение от Zahova »

Аз и мъжът ми не си направихме застраховки, слава богу ,не ни и потрябваха през първите месеци. За децата направих тук-в Канада.Майка ми гостува,застраховката й беше от България.

Ако нямате застраховка и ви се наложи спешна помощ,няма да ви оставят да умрете, ще ви помогнат, но как ще плащате после- не ми се мисли.Само откриването на досие,т.е работата, която извършват на рецепцията е 400 долара, ако нямате застраховка.

Бележката, която получавате при подаване на документи за здравна карта е доказателство, че след 3 мес. имате право да ползвате безплатни мед. услуги,ако документите се забавят или изгубят, но това не е застраховка.Има и някакви изключения, както Мама миа писа.
survivor

Мнение от survivor »

Аз вече съм го споменавала, но пак ще го спомена - ако нямате застраховка, пък дори и да имате (никога не можете да сте сигурни че ще ви върнат парите) избягвайте да ходите в болници освен ако това не е абсолютно наложително. В клиника ще ви вземат много по-малко. На майка ми в една клиника й взеха 100 долара за преглед и 5 % за тест на урината - като тестовете за бременност. Никакви такси за отвяряне на досието и т. н. Ако бяхме отишли в спешно отделение - едно 500 долара не ни мърдаше, плюс голямо чакане.
За да проверите кои са близките до вас клиники:
http://www.santemontreal.qc.ca/fr/

Горе вдясно си пишете кода и ви излиза списък, или пък направо изкарвате пълния списък на клиниките и си избирате.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Пристигнахме в провинция Кебек на 29 Април и в началото на юли получихме здравните карти, т.е. броиха ни април, май и юни за 3 месеца. Да отбележа, че документи за картите подадохме чак на 5-6 май, а не април месец.
Ние се бяхме застраховали от БГ до 6 август, така че 1 месец и кусур бяхме с двойни застраховки , не че се наложи да ги ползваме де :)
Тогава в БГ застраховка, която покрива всичко на момента предлагаха само QBE и ДЗИ, другите бяха на принципа "Вие плащайте, после ще се оправяме", което не одобрявам - има форумци дето вече повече от година чакат пари от разни такива застраховки.
В QBE излезе 215 лв. общо - 2-ма възрастни + дете под 2 години, покритие 10 бона в евро + 300 евро за спешно вадене на зъби.
Мисля че и на ДЗИ офертата беше подобна, не помня вече.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

c200 написа:Пристигнахме в провинция Кебек на 29 Април и в началото на юли получихме здравните карти, т.е. броиха ни април, май и юни за 3 месеца...
В Британска Колумбия принципа е същия - месеца в който си влязъл се брои за цял месец, независимо дали си влязъл на 1-во или на 29-то число.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Тц тц тц... само тук ли ни прекарват така с 3-те пълни месеца :-) карай - ще го преживеем...
beckythomas9

Re: f

Мнение от beckythomas9 »

holy написа:След пристигането тук, веднага подавате заявление за Здравна карта, при което ви се издава бележка, в която се казва че вие чакате своята здр. карта до еди коя си дата. През това време, ако ви се наложи медицинско обслужване можете да покажете тази бележка, която доказва, че имате право на безпл. лечение.
По-важното, обаче е като престигнете да не си мислите само за това какво "може" да ви се случи.
Успех!
:D
Сигурно си правила документите си в Квебек отдавна. По-рано нямаше тримесечен срок за провинцията Квебек; здравното покритие влизаше в сила в момента на подаване на декларацията (както казваш, показваш си картата), но после промениха закона и сега се чака както и в Онтарио.
Заключено