Бременност и раждане в Онтарио

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Тази вечер прочетох подробно описанието ти и ако позволиш някои уточнения и въпроси :)
Sneji написа: Първо ви гледат на видеозон – мери се нещо на вратлето на плода, като в зависимост от дебелината бременните се разделят на две групи – група с нисък риск от синдром на Даун и група с повишен риск от синдром на Даун.
не е вратлето, а черепа се мери.
Sneji написа:34-та седмица – изследване на влагалищен секрет за наличие на бактерия, причиняваща плевмония на бебето при раждането.
не може да се причини пневмония, това е по-скоро ако има някакво инфекциозно заболяване, като трипер примерно, то тогава може да се стигне до поражение на очите и други органи при самото раждане.

Sneji написа:Трябва да напишете и предпочитанията си за настоящото раждане – с упойка (+ каква точно упойка предпочитате) или без
е туй е голям майтап- интересно ми е някоя неука циганка и те я питат с каква упойка иска да ражда :D тя може и да не знае що е упойка
Sneji написа: 1. Знаете ли, че доста голям % от бебетата в Канада се раждат глухи? Ето ви една брошура, за да прочетете повече.
знаех си че тука генофонда е сбъркан, това е резултатът от кръвосмешенията едно време :D
Sneji написа: 1. Prenatal classes – 6 пъти по 2 часа – разяснения за бременността, раждането и гледане на новородено бебе, 2 часа обучение ”как да кърмим” + обиколка на родилното отделение. Цена – 145$
знаех си аз че за пари какви ли не глупости ще измислят,ха ха :? това задължително ли е?

Sneji написа:Столче за кола
В Онтарио, без столче за кола, бебетата не се изписват от болницата.
:rotfl: ами ако нямам кола??? ще карам само със столче , а и какво столче , то не може още главата да си държи.
Sneji написа:; ако родите момче – дали да го обрежат.
абе тия и сюнетчия на щат ли имат ? съмнява ме че ако са мюсюлмани ще дадат на някой ''непрофесионалист'' да им го обреже :lol:

п.с. все пак в интерес на истината тук се правят доста повече иследвания от в БГ, което е само в плюс.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Снежи, велика си!
Лично ти благодаря за положените усилия и отделеното време да опишеш всичко. :lol:

Сашо, мерси и на теб за допълненията, но ще можеш ли да се сдържиш поне в тази тема и да не отпускаш иначе така забележителното си въображение! :wink: И ако решиш един ден да станеш акушер-гинеколог, направи една обява....да знаеме. :lol:
Последно промяна от darklady на Пет Ное 25, 2005 12:38 pm, променено общо 1 път.
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Сори,
дано не съм бил груб, просто изкоментирах некои съображения :D
четвъртък и петък вечер ми идва музата.
иначе няма да ставам гинеколог, споко! засега акъла ми стига за джипи :wink:
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Саше, почвам по ред:
1. Не знам какво се мери, не съм специалист. Когато ми правиха изследването обаче, ми говореха за някакъв “стълб” отзад на врата... можем да приемем, че започва от главата. Не съм компетентна по въпроса.
2. Това което съм написала са думи на гинеколога ми, който има 10-дипломи окачени на стената си и сигурно знае какво говори. Както вече казах, аз не съм компетентна по въпроса.
3. Ще напиша отделно за всички видове упойки и обезболяване на раждането. На всеки, който има желание му дават книжка с информация по въпроса.
4. Резултат е предимно от взимане на наркотици.
5. Не е задължително, по желание е.
6. Няма значение дали имаш кола или не – закона си е закон.
7. Този въпрос фигурира в документите и го споменах само защото навремето се беше коментирало тук във форума.

estoyanova и darklady, надявам се написаното някога да ви бъде от полза и вие самите да можете да допълвате от личен опит.
Съжалявам, че е толкова разпокъсано и на час по лъжичка, но времето не ми стига. Все пак до 2-3 дни смятам да приключа.
Изображение
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Snejke,
на тези с многото дипломи не им вервай :D
иначе за този синдром на внезапната смърт за пръв път чувам, може би на български звучи по-другояче :roll: сещам се че имаше една такава "болест" с внезапна смърт при бебетата с неизвестна причина, като единствено е забелязана закономерност , когато се раждат две деца едно след друго в рамките на под една година. :roll:
аре бе, Жой няма ли да се намеси да си каже и тя мнението
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:Тази вечер прочетох подробно описанието ти и ако позволиш някои уточнения и въпроси :)
Sneji написа: Първо ви гледат на видеозон – мери се нещо на вратлето на плода, като в зависимост от дебелината бременните се разделят на две групи – група с нисък риск от синдром на Даун и група с повишен риск от синдром на Даун.
не е вратлето, а черепа се мери. -
Не е вярно! Мери се точно дебелината на нухеалната мембрана на вратлето. Anxeli ти го казала кратко и ясно два постинга назад!
Sneji написа:34-та седмица – изследване на влагалищен секрет за наличие на бактерия, причиняваща плевмония на бебето при раждането.
не може да се причини пневмония, това е по-скоро ако има някакво инфекциозно заболяване, като трипер примерно, то тогава може да се стигне до поражение на очите и други органи при самото раждане.

Пак грешиш! Прави се изследване за наличие на група бета стрептококи (или още бета хемолитичен стрептокок), които при раждането може да доведат до развитие на менингит у новороденото.

Sneji написа: 1. Prenatal classes – 6 пъти по 2 часа – разяснения за бременността, раждането и гледане на новородено бебе, 2 часа обучение ”как да кърмим” + обиколка на родилното отделение. Цена – 145$
знаех си аз че за пари какви ли не глупости ще измислят,ха ха :? това задължително ли е?

Това не е глупост!
Sneji написа:Столче за кола
В Онтарио, без столче за кола, бебетата не се изписват от болницата.
:rotfl: ами ако нямам кола??? ще карам само със столче , а и какво столче , то не може още главата да си държи.

Сашо, много си смешен! Ти това столче как си го представяш? Дървен стол, ли? Става въпрос за столче/кошница за кола. Главата си има опора, не се грижи! Да допълня тук, че ако детето е родено с по-малко тегло при изписването се прави тест за сигурност на столчето - детето се държи седнало в столчето в продължение на два часа, като се мери кислородната консумация (трябва да е над 95%) и пулс.

beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:Snejke,
иначе за този синдром на внезапната смърт за пръв път чувам, може би на български звучи по-другояче :roll: сещам се че имаше една такава "болест" с внезапна смърт при бебетата с неизвестна причина, като единствено е забелязана закономерност , когато се раждат две деца едно след друго в рамките на под една година. :roll:
Саше,
Прочети малко, преди да правиш такива изказвания. Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) се казва синдромът и просто не мога да повярвам, че не си го чувал! Иди в гугъл, порови се, прочети и после пак се върни, за да коментираш, но така направо да говориш абсурдизми не е честно! Все пак може някой да ти повярва.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

beckythomas9 написа:
sasho71 написа:Snejke,
Саше,
Прочети малко, преди да правиш такива изказвания. Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) се казва синдромът и просто не мога да повярвам, че не си го чувал! Иди в гугъл, порови се, прочети и после пак се върни, за да коментираш, но така направо да говориш абсурдизми не е честно! Все пак може някой да ти повярва.
Beki,
не мога да разбера какво лошо има в това да не знаеш, аз си признавам. иначе винаги бих отишъл на гугъла, това е най-лесно и да се направя на велик. все пак се съгласи че това не е от най-известните болести. по тая логика ти знаеш ли всички стъпки в генното клониране? или може би знаеш всички видове ел.форези? или как може да не можеш да пуснеш едно PCR? едно HPLC? /не гледай в гугъла какво е туй :wink: ,майтапче/
за стрептококите- това е така, но аз имам познат, който е ослепял в следствие от това че майка му е имала ... Neisseria gonorrhoea... така че в този случай тази проба не върши работа. а и за каква пневмония говори тоя?
естествено че знам какво представлява столчето, въпроса е че те задължават, което е смешно?
както и това как да си кърмя или как да си увивам детето срещу 150$, при положение че винаги мога да прочета я в книга, я в гугъла/както предлагаш/, сори, не съм малоумник!
та въпроса е да има една ползотворна дискусия, а не обръщения и възклицания от типа "много си смешен" с основна цел "захлупване" на противника :wink:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

beckythomas9 написа:Саше,
.... Иди в гугъл, порови се, прочети и после пак се върни...
мда, това и правя :D според гугълчо, това "известно" заболяване е с вероятност 1:2000 :wink:
"Is SIDS a rare occurrence?
SIDS is rare before one month of age, peaks at 2 to 4 months, and is also rare after one year of age. It takes the life of 1 of every 2,000 live-born babies in Canada. Babies of aboriginal background are at greater risk of SIDS"
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:
beckythomas9 написа:Саше,
.... Иди в гугъл, порови се, прочети и после пак се върни...
мда, това и правя :D според гугълчо, това "известно" заболяване е с вероятност 1:2000 :wink:
"Is SIDS a rare occurrence?
SIDS is rare before one month of age, peaks at 2 to 4 months, and is also rare after one year of age. It takes the life of 1 of every 2,000 live-born babies in Canada. Babies of aboriginal background are at greater risk of SIDS"
Това е голям проблем при бебетата! Хората цяла кампания организираха - "back to sleep" - в стремежа си да се намали детската смъртност от СИДС и успяха! Мислех си, че всеки човек свързан малко или много с медицината е чувал за тези неща. Затова се учудих, че не са ти познати. Странно как твоя близък е ослепял от гонорея, след като в България и досега, ако не се лъжа, правят профилактика със сребърен нитрат.
По въпроса за методите в лабораторната медицина ще кажа само, не предизвиквай лъва! :lol: То не е голяма философия да пуснеш PCR - както каза на времето човекът, който ме учи как да го правя - все едно готвиш. А с HPLC също имам доста опит - както с флуориметричен, така и с електрохимичен детектор.
Ноооо, нека не разваляме хубавата тема! :wave2:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Сашо, ама много си смешен :lol: :lol: :lol: .
Преди да внасяш грешни "уточнения" си прочети уроците поне.
И за джипи далеч не ставаш още. И стига с тази пневмония,
ако бебето аспирира стрептококов секрет какво става според теб ?
Кога стана калайджия кога ти почерня г**а дето вика Любо :roll: ...
Циганите - на Сатурн !
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Sneji написа: Първата си дъщеря съм раждала в България, втората тук и моето лично мнение е, че в България дородилната помощ е по-добра!
Sneji, bravo, naistina mnogo polezno info i blagodarya!A, otnosno napisanoto za Balgaria, radvai se, 4e si ot kasmetliikite!Az oba4e izob6to ne sam saglasna s tova, vapreki, 4e ne sam zapoznata vse o6te s tuka6nata dorodilna pomo6t! Kakvato i da e tya oba4e, edva li e po lo6a ot tazi v Bg!
Tova e li4no mnenie i ima za6to da mi e takova! Kakto i da e!
Vse pak, se radvam, 4e vsi4ko e minalo kakto tryabva pri tebe! Malko kasno moje bi, ama da ti e jiva i zdrava da6teryata! :partytime: :baby:
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Tany

Мнение от Tany »

Много благодаря Снежи, информацията, която ни даваш е наистина много ценна. Тъй като и в нашето семейство се очаква ново попълнение, на мен ми беше интересно да прочета твоите впечатления.
Аз лично съм доста разочарована от вниманието и грижите, които се полагат за бремените тук. Информацията, която съм получила от докторите досега все си я изкопчвам с множество въпроси. Осведомих личният си лекар за бременноста в 9та седмица, той ми назначи разбира се тестовете за кръвта и урината веднага. Но първият ми ултрасаунд беше в 20та седмица(и там сама си обяснявах, това му е главичката, а това сърцето..., добре че си имам спомени от преди три годинки), а първото ми посещение при специалист в 23та. Колкото до теста за синдром на Даун, аз го отказах категорично, защото не съм в рискова група, а те тук си ги предлагат май рутинно. На една позната са и го правили и са и казали, че има вероятност бебето да се роди с този синдреом. Въпреки това тя е решила да го роди и сега си има здраво и хубаво момченце. Доста от процедурите тук водят само до излишни притеснения на родителите, заради оскъдната информация, която лекарите ни дават. А моето посещение в болницата с цел запознаване с отделението беше абсолютна пародия. Бяхме около 50 двойки събрани в една огромна аудитория. Една сестра ни прожектираше снимки от коридорите, стаите, асансйорите на голям екран и ни обясняваше какво гледаме с микрофон, че да я чуваме... Мнооого бях разочарована. Колкото до SIDS и аз не го бях чувала преди да дойда в Канада. Действително имат известен процент от бебета починали в креватчетата си(в Канада по 3 бебета всяка седмица), но това се дължи според мен на тяхната изолираност. Спи си бебчето на втория етаж на къщата в една малка детска стаичка, а родителите му се занимават с неизвестно какво на долния етаж, в гаража, на двора... Дали биха могли да го чуят ако се закашля например, и колко бързо биха могли да реагират. Може би така популярните монитори не са достатъчно условие да си предпазим бебето.
Ох, много дълго стана, извинете. Сега ще си лягам да си почина, нищо че според моят личен лекар умората ми е в главата (показа ми го със жест) а не се дължи на бременноста :)
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Iskam samo da kaja, 4e ot temata zapo4va pak da strui negativizam, a tova mislya nikak nyama da pomogne na nikoi - osobeno na bade6tite maiki!
A zapo4na tolkova hubavo v na4aloto! :cry:
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

paraglider написа:Iskam samo da kaja, 4e ot temata zapo4va pak da strui negativizam, a tova mislya nikak nyama da pomogne na nikoi - osobeno na bade6tite maiki!
A zapo4na tolkova hubavo v na4aloto! :cry:
paraglider, моята цел не е да ви правя щастливи, а да разкажа нещата такива каквито са. Е, спестих ви някои неща, които просто не са за толкова многобройна публика. Съжалявам, за проблемите, които си имала в България, но аз пък имах кошмарни преживявания тук и продължавам да твърдя, че за мен там дородилната помощ е по-добра.
Tany, честито за очакваното бебче! Дано всички и с двама ви/двете ви да бъде наред и скоро да се похвалиш тук, във форума.
Все още не съм свършила с "творенето". Имам желание да напиша и по нещо за раждането, упойките, детския лекар и имунизациите, акт за раждане и паспорт. Ще гледам до няколко дни да поприключа.
Изображение
Заключено