Може ли само да разясниш малко повече, теста който се прави на 21ия ден за какво се прави!
Благодаря

много толерантно ми прозвучаmilla написа:Относно присъствието на мъжката половинка по време на раждането смятам, че е най-добре да се уважи желанието му, каквото и да е то!
Мария, желанията на родилката се взимат предвид, но основния принцип и заповед на всеки медик е "Не навреди!" От тук извода, че каквито и да са желанията на майката, нито един медик няма да ги уважи когато става въпрос за процедура, която крие много повече сериозни рискове както за майката, така и за бебето. Естественното, влагалищно и спонтанно раждане е нормален физиологичен процес, съпроводен с множество биохимични и хормонални промени влияещи позитивно на развитието на бебето и възстановяването на майката. При секцио, тези вериги от процеси се прекъсват искуствено. Оперативната намеса е "по-малкото зло" и се прилага изключително по медицински показания-тогава, когато рисковете от нормално раждане са по-големи.Imam edin vupros, koito me vulnyva ot dosta vreme.
Ako maikata iska da rodi 4rez operatzia (makar i da ne go nalagat obstoiatelstvata) kak i koga triabva da go suob6ti?
По мои наблюдения персионалът си гледа изключително съвестно на работата. Ако има неща, които се пренебрегват и на които се гледа малко "през пръсти" , това са точно неща касаещи правото на информирано съгласие. Било то поради натовареност на персонала (по-рядко) или просто от лош навик на работа преди всичко на възпитанници на по-старата школа, когато подобни неща не са се практикували. Но трябва просто да знаете, че имате право да бъдете информирани за всичко което ви се прави и когато не получавате нужната информация, питайте!!!Ми на нас не ни обясниха, само ни казаха, че ще сложат витамин "К" и някакво кремче в очичките на бебето. А буквално 2 мин. преди да родя, акушерката ми каза, че ще ми бие някаква инжекция, но и за нея не ми обясни нещо (то не че аз в този момент щях да разбера каквото и да било).
А, и нещо, което ме шокира - на 10-я час от раждането решиха да изкъпят дъщеря ми - в панерче Акушерката я сложи седнала вътре и започна да я бърше с някакво парцалче. Едва се сдържах да не й взема бебето.
didi-did, става въпрос за повтаряне на същия този Тест-фенил, който е с цел скрининг на рядки наследственни заболявания на метаболизма (фенилкетонурия, вроден хипотиреоидизъм, хиперплазия на надбъбр. жлези и др.)Може ли само да разясниш малко повече, теста който се прави на 21ия ден за какво се прави!
Точната сентенция на латински е primum non nocere и се превежда "Първо не вреди!" или "Преди всичко не вреди!".JOY написа: но основния принцип и заповед на всеки медик е "Не навреди!"
Doktora написа:Нали искате истината!
Сега какво?Да се лъжем ли?
Ако искате почвам веднага да ви лъжа като "млади булки".
Док.........
На мен не е необходимо да напомняте нищо.Аз тия работи си ги знам много добре.Затова и описвам реалността. Кратко и ясно.paraglider написа: Za kakva "istina" i za kakva "laja" govori6!??!
Az prosto ti napomnyam, 4e ima jeni koito ne po sobstvena volya 6te otidat pod "noja"!
Komu e nujno da im se vkarvat dopalnitelno pritesnenia!O6te pove4e pak s nyakakvi si statistiki!