Впечатления...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
todor++

Мнение от todor++ »

krimon написа:обаче тамошните цигани как помагат .... кебекуата ряпа да ядат :P
Помагат я! Даже понякой път забравят, че багажа не е техен!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

krimon написа:обаче тамошните цигани как помагат .... кебекуата ряпа да ядат :P
da i olekne bagaja li? Ili da i namaliat broikata na sakowete? :wink:
Обичам да преча
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Виж сега, Анито, я вземи си признай накрая за коя част от тялото сте работили с тия тежести и на хората да им олекне! :D
Какви са тия рекламни кампании в полза на Кебешково, на Канада и разни там други утопични идеи ?!? :D
Нали знаеш, за Канада само лошо или нищо, а пък за Квебек да ни почвам да рива сига! :mrgreen:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Jane написа:Виж сега, Анито, я вземи си признай накрая за коя част от тялото сте работили с тия тежести и на хората да им олекне! :D
A, towa THC-to da go kaje, az ne razbiram. Ili Elia. :) Ne znam za koia 4ast na tialoto sme rabotili, no znam, 4e ne sani rabotili nai-gornite 4asti, kogato re6awahme da go prawim :wink:
Jane написа:Какви са тия рекламни кампании в полза на Кебешково, на Канада и разни там други утопични идеи ?!? :D
Нали знаеш, за Канада само лошо или нищо, а пък за Квебек да ни почвам да рива сига! :mrgreen:
Niama takowa ne6to be :wink: triabwa da se 4ete mevdu redowete: wsa6tnost dalbokayta mi misal be6e, 4e tia sa golemi bezdelnici: po cial den niama kwo da prawiat i tolkowa sku4aiat, 4e kato widiat 4anta, i hukwat da ia maknat. hem raznoobrazie si sazdawat, hem malko razdwijwane, hem takiwa glupaci kato nas da se hwa6tat na reklamnite im trikowe kolko obi4at da pomagat :lol:
Обичам да преча
bateto

Мнение от bateto »

Ани след като ни запозна в предния постинг за впечатленията си от Бг. имам само един въпрос. Пропуснала си да ни информираш след като разбрахме,че в Бг. качеството на живот е мн. ниско как се катерихте с багажа по българските автобуси,тролеи и транваи като започнеш от аерогата та стигнеш до родния си град или май не ви се наложи щото си взехте едно такси за 5 лв.,а не за 50 както тук и после си пихте бирата за 1лв. свежарки по българските заведения ,а не потни в монтреалските за 10 лв. бройката.Ама нали си говорим за висок стандарт и качество на живот .... :?
survivor

Мнение от survivor »

anito написа: Niama takowa ne6to be :wink: triabwa da se 4ete mevdu redowete: wsa6tnost dalbokayta mi misal be6e, 4e tia sa golemi bezdelnici: po cial den niama kwo da prawiat i tolkowa sku4aiat, 4e kato widiat 4anta, i hukwat da ia maknat. hem raznoobrazie si sazdawat, hem malko razdwijwane, hem takiwa glupaci kato nas da se hwa6tat na reklamnite im trikowe kolko obi4at da pomagat :lol:
Анито, добре дошла! И аз да ви разкажа за едно мое вчерашно впечатление. Едва вчера разбрах, че от предния ден съм си забравила на една пейка в парка чантата - беше замръкнала, пренощувала и осъмнала на едно място, което оставих с много хора. С пари, документи, кредитни карти, мобилен телефон, и най-важното - с пърманънт резидънт картата, с която трябва да пътувам след по-малко от 2 седмици за България. Отидох и чантата беше непокътната.
Joy

Мнение от Joy »

Анито, добре дошла! И аз да ви разкажа за едно мое вчерашно впечатление. Едва вчера разбрах, че от предния ден съм си забравила на една пейка в парка чантата - беше замръкнала, пренощувала и осъмнала на едно място, което оставих с много хора. С пари, документи, кредитни карти, мобилен телефон, и най-важното - с пърманънт резидънт картата, с която трябва да пътувам след по-малко от 2 седмици за България. Отидох и чантата беше непокътната.
Хайде стига бе! :shock: Това като в рекламата на Виза-карта с фотоапарата. :D Та в тази чантичка и бомба може да има, полицията къде гледа?

Анито, разказът ти ми напомни случка преди много години в Москва. Бях на 15-16 години и ще кандидатствам за сестра,затова се наложи да прекъсна отпуската в България и да се върна по-рано от останалите. Майка ми реши да дойде с мен и да ме подкрепя психологически. И така, пътуваме двете с билет до Москва, пътнически чекове и без билет за следващата дестинация. От Москва трябва да излетим от друго летише, а билетът се купува в центъра на града. Да, но ние нямаме пари, а само чекове. :lol: Трябва срочно да се обменят, но същия ден се оказва някакъв праздник и е неработен. :lol: Упътват ни към хотел Интурист. Тръгваме с огромните куфари,но бързо схващаме,че така няма да стигнем далече. Майка остава при багажа, а аз хуквам из града да обменя чековете. Обиколих сума ти хотели и накрая,слава богу ги обменям в хотел на Червения площад. (От тогава не пътувам с пътнически чекове. :evil: ) Едва открих майка си. Купихме билет и хукваме към летището,защото ако не побързаме ще изпуснем самолета. Да, но такситата не спират. :( Тръгваме с багажите към спирки на таксита и бързаме като луди- самолета ни излита. Остават броени минути до началото на регистрацията, а ние сме много далеч. И тук, за наше щастие се появяват две момчета. "Момичета, да ви помогнем ли?" Ние се споглеждаме и си казваме тихичко на български "Егати простаците! Не им обръщай внимание!" Те ни следват и повтярят въпроса. Аз им се озъбвам- "Гледайте си работата, че ще извикам милиция! :evil: ". Тогава момчетата грабват куфарите от ръцете ни и питат "На къде?" Още не разбрали, откраднаха ни куфарите или как, само се споглеждаме и казваме "На там!" С една дума, донесоха ни куфарите хванаха ни такси, качиха ни, и даже ни поканиха на гости ако изпуснем самолета. :lol: Беше толкова неочаквано, че не успяхме да благодарим.Нещо смотолевих, те се засмяха: "Няма нищо, другия път ще ни поканите на гости в Грузия!" :lol: Честно казано, никога до и след това не са ме взимали за грузинка. :lol:Бях малко сърдита по този повод, но ми мина бързо. Ако бяхме изпуснали тогава самолета, щях да изпусна приемните изпити. Вероятно сега нямаше да съм сестра и нямаше да съм в Канада. :lol:
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

До колкото разбирам, в Канада ти помагат с багажа - значи е добро място за живеене :lol: :lol: :lol:
Ха ама и в Русия правели така - значи е и там е добро място за живеене :lol: :lol: :lol:
На мене и в Париж са ми го носили.

Мисля че за турист навсякъде е добре.

Ама я пробвайте да работите да видите дали има такива добри хора. :lol: :lol: особено ако застрашаваш работното им място.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Flanker

Мнение от Flanker »

bis написа: .....Мисля че за турист навсякъде е добре.....
Ili kakto kazal dyavola v onzi star vic - "ama ya ne barkaite turizma s emigraciyata"...
A inak istoriyata na anito mi napomnya prikazkata za stote toyagi, solta i plashtaneto nakraya... e ima li sa kasmet da se razminat samo s "toyagite", no tova kakto se kazva e kasmeta na nachinaeshtiya! :lol:
:beer: :beer: :beer:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аааа всички се хвалите ,айде и аз да се похваля.Тичам значи аз пак с куфар от гарата към автогарата в Болония (значи те са достта близко,няма такси което да те вземе),пращат колелца по асвалта,страшна шумотевица,просто няма начин да не чуеш че идвам най-малко от 5 км.Но какво се случва, тя мили хора италианците,се влачат по тротоара и никoй не си прави труда не да ти помогне,а да си отмести задника за да минеш. Все пак бързам!Та трибваше аз да ги заобикалям с куфара.Иначе те спират по улицата разни дъртаци да те канят на среща,ама да ти помогне някои с куфара никакви ги няма.Простаци!
Последно промяна от IRA на Сря Сеп 07, 2005 11:09 am, променено общо 1 път.
Joy

Мнение от Joy »

Ха-ха,бис, направо в целта! Добри хора има навсякъде, а да помогнат на изгубил се турист или в беда, в Монреал са първа писта.
Но си много права за конкуренцията. :D Първите ми стажове по болниците бяха супер, работата също. Само не питай за стажовете от Университета! :D Сестрите те гледат като че си им посегнал на най-святото. :lol: Нали ще дойдеш след голина-две и ще ги командваш или при всички случаи, ще взимаш повече от тях. Имам една интересна случка, доста показателна. Втори ден стаж в нова болница- непознато отделение. Чувам звънец от съседна стая и влизам. Секретарката пита "Какво има?". Отговарям: "аз съм тук- за системата е-ще я оправя". И изключвам. Да, ама не. Секретарката пак се включва и пак пита "Какво има?" :lol: Пак отговарям същото и пак изключвам. Трети път се включва секретар. :shock: Брей, какво става- я питам? Тя казва "Изключете звънеца!" Ама аз го изключвам всеки път.... :? Разбирам,че нещо тук звънците са по-особенни. Излизам в коридора и хващам пътвата срещната сестра. Казвам: нещо става със звънеца-бихте ли ми помогнали да го изключа?" Хе-хе-хе :lol: :lol: Голяма грешка! Поглежда ме като полезно изкопаемо, демонстративно стиска уста и се шмугва в стая в обратната посока. Не разбрах хумора и я следвам, като си мисля,че хей сега ще покаже как става номера. :lol: Да, да! Чакай! :lol:
Чистачът-свидетел как я питам и онази присвива уста, ме дърпа и казва- "Ела ще ти покажа-тук са по-особенни звънците!Трябва два пъти да натиснеш и задържиш. :D " Брех мама и мръсна, щеше да и стане нещо ако беше отговорила! :evil:
Ей, хора, завистта е голямо нещо, да знаете! :D Даже за такива глупости някои дребни душици се мъчат да ти насолят...
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Bateto, w BG tozi pat udarihme bingoto, 6toto edni ot priatelite ni si kupili kola, dokato ni niama6e, ta doidoha da ni wzemat ot leti6teto. I po4erpiha na Heppy-to do Plowdiw 8) Makneneto na bagaja (4 x 32kg + ra4en), be6e kato tragwahme ot StZ za Sf, kogato tragwahme da imigrirame. Ne samo 4e nikoi ne ni pomaga6e, ami daje ne se otmestwa6e, za da si ka4im i swalim 4antite ot avtobusa (mejdu drugoto se pada6e da gi swaliame to4no w edna lepkawa kal, towa pred Pliska, da ne si pomislite, 4e w niakoe selo). Togawa niamahme priateli s kola, nito puk nie ili roditelite ni imaha, makar 4e wsi4ki rabotehme. togawa, za da spestim ot taksi i ot hotel, dremahme ciala no6t na leti6teto.

A kra4mite w BG sa ewtini, w towa mai spor niama. Samo kato znam oba4e kolko iako gi pose6tawahme, kogato jiweehme tam... Kato razbrah biw6ite mi kolegi kakwi zaplati wzimat sega i kakwi sa cenite na mese4nite konsumatiwi, edwa li 6te mi ostawa mnogo za kisnene po ina4e naistina ewtinite kra4mi. Za turizam cenite sa super, za jiweene ne znam. Wse pak towa si e moiata kambanaria: tupo ma6. ingener4e, rabotilo non stop po profesiata si w BG, nakraia i malko na4alnik go dawah, i wzimah celi 230 lv zaplata, ama mese4no, da ne mislite, 4e sedmi4no :wink:

Bis, dawam wi samo edin fragment be, kade sam kazala, 4e tuk wsi4ko e rozowo. Niamam pretencii da iz4erpwam wsi4ki + i - na Qc i na BG. I poneje waw foruma preobladawat otricat. emocii ot Qc, az re6ih da opi6a ne6to +, okolo koeto wijdam, 4e sporowe niama, kato 4eta mneniata. A i mnogo se wpe4atlihme, zatowa 4ak mi se dopisa. :) Za rabotata e sawsem druga tema, tam moga da dawam primeri kato tozi na Joy do 100 i obratno.
Обичам да преча
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

anito написа: tupo ma6. ingener4e, rabotilo non stop po profesiata si w BG, nakraia i malko na4alnik go dawah, i wzimah celi 230 lv zaplata, ama mese4no, da ne mislite, 4e sedmi4no :wink:
Та нали за това, бе Ани, приказката "Роден в бедно инженерно семейство" е все още актуална. :lol: :lol: :lol:
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
Joy

Мнение от Joy »

bis написа:
anito написа: tupo ma6. ingener4e, rabotilo non stop po profesiata si w BG, nakraia i malko na4alnik go dawah, i wzimah celi 230 lv zaplata, ama mese4no, da ne mislite, 4e sedmi4no :wink:
Та нали за това, бе Ани, приказката "Роден в бедно инженерно семейство" е все още актуална. :lol: :lol: :lol:
Ааа, недей така! :D Поговорката не важи за Канада! :wink:
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

JOY написа:
bis написа:
Ааа, недей така! :D Поговорката не важи за Канада! :wink:
A не е съвсем точно така Joy, средната инженерна заплата 90-те год. за Канада е била над 100 000 $ а сега е 40 - 45 000 $
Заключено