Полет с Малев до Торонто с малко дете

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

tochica написа:izwinete za latinicata , kirilicata ne sraboti .
znaci nikoga nqma garanciq dali ste imate ili nqma da imate swobodno bebeshko leglo ,zastoto nqma ogranicenie w broia na semejstwata s bebeta , koito mogat da reservirat edin i syst polet .
wariantite sa kakto gi opisah po-gore , a problemyt ne idwa ot bylgarska ili frenska ili kitajska strana , a prosto ot nalicnostta na takowa leglo ,
ima samoleti , w koito to prosto lipswa w interiora .
kogato pytnicite plastat , te ne plastat za legloto , a za prewoza , taka ce ne stawa wypros za narushawane na prawa i syotwetnoto im tyrsene .
winagi se prawi request za baby bed , i kogato 24 casa predi poleta se prawi seat assignment za syotwetniq polet , se razpredelqt leglata spored razlicni faktori .
w boeing 737 zasega ne sym widqla baby bed . awiokompaniqta , w koiato rabotq , leti s airbus taka ce moga da wi kaja tocno koe mesto da si reservirate , ako poleta wi e s takyw samolet ,
ako e s boeing 777 ili 747 , s MD 11 , moga da se pointeresuwam i da wi kaja utre . .
Не съм пътувала с Малев с малко дете, обаче с други авиокомпании си ПЛАЩАШ за леглото, като си го поръчваш предварително, така че те са длъжни да ти го осигурят, а местата за сядане се определят далеч преди полета; от години си запазвам място при закупуване на билета, т.е. месеци преди полета. Понякога за това си плащам, понякога влиза в услугата.
Тоева го казвам не конкретно по повод настоящото пътуване, а по принцип, да не би някой да остане с впечатление, че не може предварително да си усигури удобство при пътуването с малко дете, поне когато тръгва от Канада. Не гарантирам, че всички авиокомпании го практикуват, но с по-големите имам опит.
tochica

Мнение от tochica »

:)
Последно промяна от tochica на Вто Авг 09, 2005 9:54 am, променено общо 1 път.
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
speedy

Мнение от speedy »

Полетите на Малев между Будапеща и Торонто са със 767.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
toncho

Мнение от toncho »

Летял съм с унгарците със сина ни (тогава 9м) и НИКОГА повече няма да повторя подобно преживяване!!

Горещо ви съветвам да пътувате с компания която има представа що е то самолет и има елеметарно уважение към клиентите си. За мен най добрите, особено по отношение на децата са чехите.

Като пропуснем олигофренското поведение на унгарците на тяхното летище на което съм седял около 2 часа с карсит-а в ръце на една вита стълба за да ни проверят по 2 пъти паспортите като транзитни пътници, отношението на стюардесите е под всякаква критика. На децата не обръщат никакво специално внимание; за нашия полет нямаше места отпред и дори не си направиха труда да ни преместят на седалки с повече място пред нас. Извадих пълен късмет че малкия спа почти през цялото време, 9 часа на ръце да го държиш не си е работа.

Сравнение с тях чехите застават на челна стойка ако поискаш, дават на децата играчки да се забавляват, постоянно минават и се интересуват с какво могат да бъдат полезни, а не те гледат като че ли си им изял закуската. Отношението им е перфектно.

Унгарците са си просто отрепки и според малкото ми познати с които съм говорил и също са ги ползвали; естествено всеки случай е различен, но като цяло след опита ми с тях - НЕ БЛАГОДАРЯ, не ставам повече съучастник на тези безхаберници
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

beckythomas9 написа: Не съм пътувала с Малев с малко дете, обаче с други авиокомпании си ПЛАЩАШ за леглото, като си го поръчваш предварително, така че те са длъжни да ти го осигурят, а местата за сядане се определят далеч преди полета; от години си запазвам място при закупуване на билета, т.е. месеци преди полета. Понякога за това си плащам, понякога влиза в услугата.

Ами ние нищо не сме плащали за т.нар. бебешко кошче, става дума за чехите. Агенцията от която купихме билетите беше кореспондирала с авиокомпанията и 1-2 месеца преди полета знаехме със сигурност местата си, както и че ни предоставят такова кошче. Всичко което е описал Тончо за чехите е абсолютно вярно.
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Малко косвена информация:
Аз летях (нямам деца) с MALEV преди 1 месец за Торонто. Боинг 767 беше. Самолетът беше претъпкан и имаше МНОООГО деца. Доста от тях в бебешка възраст. В началото една жена с малко дете се развика на стюардите: мисля, че за нейното бебе нямало кошче. Обясниха и, че кошчетата в самолета са ограничен брой и теоретично не може да има за всички.
Предполагам, че за да се вредите, трябва по-рано да се заяви бебешко кошче. Не знам точно в кой момент - дали при check in или просто трябва по-рано да се качите на самолета и да хванете най-близкия стюард :wink:

Инак видях, че на по-големите деца им раздадоха разни играчки, моливчета...
Заключено