tyrsene na rabota ot Canada bez work permit

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Здрасти Митак,

Ето моят опит: когато ходих на интервю за "work permit" в Букурещ с приятелката ми, там ме питаха "тя смята ли да работи". Казах "да". Интервюиращата каза, че тогава ще и издадат "open work permit". Когато си получихме паспортите с визите, на моята пишеше "worker", а на нейната - "visitor", което доста ме обърка :shock:

Като кацнахме в Торонто, минахме (задължително) през immigration властите. Там реално се издават всякаквите permits!!! Може да имаш всякаква виза, но тя нищо не значи, ако нямаш хартийка от immigration desk-a. Питаха ПАК прятелката ми дали има намерение да работи, платихме 150 долара и тя получи хартийка, на която пише "open work permit" :lol:

Тази част с "open work permit"-тите не е добре обяснена в нета. Там само пише, че spouses могат да кандидатстват за такова нещо, но не пише как. А то всъщност е много лесно: просто казваш, че имаш намерение да работиш и толкоз 8)
kub4e

uao

Мнение от kub4e »

zdraveite mnogo me zaintriguva tozi dialog az smqtam da se zapisha na language course v Cavada za okolo 6-7 meseca i me interesuva mogali sas takav statut da polu4a open work permit ,predvaritelno blagodarq
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: uao

Мнение от KolioBalkanski »

kub4e написа:zdraveite mnogo me zaintriguva tozi dialog az smqtam da se zapisha na language course v Cavada za okolo 6-7 meseca i me interesuva mogali sas takav statut da polu4a open work permit ,predvaritelno blagodarq
obiknovenno ne
v universitet davat work perm.
v language course obiknovenno ne.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Заключено