Доходи в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.

Каква ви е месечната заплата?

до 1000$
9
15%
до 1500$
7
11%
до 2000$
8
13%
до 2500$
7
11%
до 3000$
3
5%
до 3500$
4
6%
до 4000$
3
5%
до 4500$
3
5%
до 5000$
2
3%
над 5000$
16
26%

Общо гласове: 62
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

bateto написа:Това бруто ли е или чисто,щото аз ако напиша бруто приходи може да се уплашите ,но като смъкна разходите ситуацията е по различна .

Чисто Бате, ти държавните пари не ги закачай. :D
bateto написа: Горе гласувах за чист доход,но защо не сте сложили графа за над 10000,които възнамерявам да правя след някой и друг месец само да се преборя с банката да отпусне някой лев.
Като почнеш да докарваш над 10 000$ само свирни и пак ще помолим VanBC за внесе поравка. Като те гледам и ти още в левове приказваш като мен. :D
Изображение ... и в темите също!
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

KolioBalkanski написа:predi ili sled taxi?
i shto ne slojish godishna zaplata, kakto mu e tradiciata v Canada?

o i broi li se part time work na cash ili ne?
Кольо, много сложни въпроси ми задаваш. Аз съм от скоро тук и не съм счетоводител, че да знам кое как е.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

anxeli написа:Да прибавяме ли детските, дивидентите,
да вадим ли моргич пеймънта и РРСП контрибюшъна ?
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Не в никакъв случай, разваляш представителността на извадката.
anxeli написа:Какво очакваш да разбереш ?И колко може да се разчита на резултата ?

Аз ли, нищо. Както писах вече Радостин69 предложи анкетата, а аз се провъзгласих за изпълнител. За втория въпрос-ами не знам, на някой може да му влезе в работа.
anxeli написа:По-добре пусни пак "Кой е на социал и защо?"
Може и повече информация да получиш :wink: ...
Да да, после и на мен да ми избодат очите като на Мама Кенга.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

VanBC написа:
Таратор написа:tochica, все се каня да те питам дали не си изтървала една буква "л/l" в името си? :lol:
Май имаш впредвид 2 букви - "лч" :wink: .
Не не, tochilca имам предвид.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

anxeli написа:Уау, много бе Снежи, на мен ми дават само 98 за детенце.
Ама ти не говориш за матернити лийв, нали ?
За майчинство май се иска стаж, някакви часове там :lol: ?
Не, това не е майчинство, а само детски - това е максимума, който се получава в Онтарио, като за бебето получавам с 20$ повече от за каката, защото тя вече е навършила 7 години.
Изображение
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Sneji написа:Дам, още по-добре ще е ако се пише семейния доход + бр. членове в семейството.
Аз не работя, но все пак за протокола - получавам 497$ детски на месец общо и за двете деца.
Най-отгоре на анкетата е записано, че става дума за месечна заплата.
Апропо, като стана въпрос за детски колко са те в Онтарио. За провинциалните питам те федералните са ясни.
bateto

Мнение от bateto »

Лятна супа как да ги смятам брато,когато дойдох тук канатския долар беше както юз долар спрямо лева,сега почти се изравниха кадолар-лев,леле дървото дето стана за нас гурбетчиите .
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:Лятна супа как да ги смятам брато,когато дойдох тук канатския долар беше както юз долар спрямо лева,сега почти се изравниха кадолар-лев,леле дървото дето стана за нас гурбетчиите .
21.07.2005, CAD, купува/продава: 1.32098 / 1.33340

Бате, ако на това му казваш "изравняване", то тогава сметките ти "вървят" като на бай Гочо кръчмаря от селския хоремаг в Бусманци :lol: :rotfl: :beer2:
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

bateto написа:Лятна супа как да ги смятам брато,когато дойдох тук канатския долар беше както юз долар спрямо лева,сега почти се изравниха кадолар-лев,леле дървото дето стана за нас гурбетчиите .
Кога беше тва бе Бате.
bateto

Мнение от bateto »

Когато тръгнах за Ка. 1кад беше 1,61лв,1усд беше 2,30лв,след няколко месеца 1кад се равняваше вече на 1,17 лв,в момента твоите данни са актуални,а еурото още не беше в обръщение.За мен при тази ситуация кад си е почти лев,не приемай нещата буквално,а по смисъл.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Това е икономика Бате, не знаеш утре кво ше стане. Ако става дума то CAD преди 5 месеца беше 1.15лв. ама глей го ся къде е.
bateto

Мнение от bateto »

Аз съм съгласен с икономиката и не се оплаквам за да ми отговаряш поучително,просто пита кога беше това и аз си направих труда да ти дам отговор ,който така и така не ти е нужен след като си достатъчно начетен .Тогава защо ми зададе въпроса -кога кад е бил равен на лева ,т.е. защо постави на съмнение казаното от мен .
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:Когато тръгнах за Ка. 1кад беше 1,61лв,1усд беше 2,30лв,след няколко месеца 1кад се равняваше вече на 1,17 лв,в момента твоите данни са актуални,а еурото още не беше в обръщение.За мен при тази ситуация кад си е почти лев,не приемай нещата буквално,а по смисъл.
Бате, макроикономиката е сложен комплекс от стотици показатели. Питай Клечката, той ще ти обясни най-добре.
Като правиш подобни паралели, защо не си припомниш края на 1996 и началото на 1997. Тогава курса BGL/USD се мотаеше около числото 3000.
Валутният курс в един момент може да означава едно, а в друг момент съвсем друго нещо. Например скъпото евро в последните месеци изобщо не означава, че Европейската икономика работи с пълна пара - дори напротив - ситуацията е точно обратната.
bateto

Мнение от bateto »

Навлизаш в теорията ,мен ме ебе практиката ,преди 3 год. можех да си позволя с 30% по вече неща в бг. с парите които изкарвам тук отколкото сега ,макр че това не беше тема на дискусията ни.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:Навлизаш в теорията ,мен ме ебе практиката ,преди 3 год. можех да си позволя с 30% по вече неща в бг. с парите които изкарвам тук отколкото сега ,макр че това не беше тема на дискусията ни.
Бате, изобщо не е теория. За този твой "ефект" основната причина се нарича инфлация, която в БГ е на съвсем друго ниво от тази в Канада. Валутният курс е съвсем дуго нещо и той има далеч по-малък ефек върху усещанията ти за това какво можеш да си купиш в момента, ама какво ли ти разправям аз... :lol: :beer:
Заключено