Облагаеми пари при нови емигранти?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Elia написа: Ama i da ne mi otgovorish - imam si kuponche za bezplatna konsultacia!:-)
:rotfl: Каква е тази безплатна консултация? Да не е пък сега някой фин. консултант от Чикутуми на промоция ? :D
survivor

Мнение от survivor »

A, i Baba Pena ti zadade konkreten vapros sashto kato Elia. Ya da vidim sega shte uspeesh li pak da vazproizvedesh stila "Simeoncho Saxkobourgotski" - hem da redish dumi, hem nishto ne kazvash.

A za onazi ti umopomrachitelna fraza, koyato byah citirala - ami edin priyatel napravi sashtoto, za koeto ti uzh obyasnyavashe - i danachna deklaraciya podade sled tova, i vsichko mina OK, ama v negovoto obyasnenie, za razlika ot tvoeto, vsichko izglezhdashe yasno i prosto, a da ne govorim che beshe i savsem kratko.

Tozi weekend shte go vidya i ako nyakoy go interesuva neoficialna informaciya ot men za prehvarlyaneto na pari ot Balgaria, da mi pishe LS. Za tova darenie i az sam chuvala, yavno e ustanoven nachin, sled nyakolko dni shte imam poveche informaciya.

[quote="bgmontreal"]

тогава ти остава само едно ... следвай каквото ти е ясно :D

който ме е питал конкретно вече има отговор, а за лаиците им остават законите или консултантите :wink:[/quote]
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

survivor написа:A, i Baba Pena ti zadade konkreten vapros sashto kato Elia. Ya da vidim sega shte uspeesh li pak da vazproizvedesh stila "Simeoncho Saxkobourgotski" - hem da redish dumi, hem nishto ne kazvash.

A za onazi ti umopomrachitelna fraza, koyato byah citirala - ami edin priyatel napravi sashtoto, za koeto ti uzh obyasnyavashe - i danachna deklaraciya podade sled tova, i vsichko mina OK, ama v negovoto obyasnenie, za razlika ot tvoeto, vsichko izglezhdashe yasno i prosto, a da ne govorim che beshe i savsem kratko.

Tozi weekend shte go vidya i ako nyakoy go interesuva neoficialna informaciya ot men za prehvarlyaneto na pari ot Balgaria, da mi pishe LS. Za tova darenie i az sam chuvala, yavno e ustanoven nachin, sled nyakolko dni shte imam poveche informaciya.
bgmontreal написа:
тогава ти остава само едно ... следвай каквото ти е ясно :D

който ме е питал конкретно вече има отговор, а за лаиците им остават законите или консултантите :wink:
досега получих един конкретен въпрос по ЛС и му отговорих - въпроси в стил "как да имигрирам в Канада, имам висше и знам език" са неотговоряеми.

В твоят постинг има голяяяяяяяяяямо несъответствие - хем дарение, хем декларирано в годишната декларация, хем законно!

Такова животно няма!!!!!

Да поясня - конкретен въпрос е:

Купил съм къщата 1980 за 10000 лв.
идвам в Канада май 2005
продавам къщата юни 2005 за 50 000 юро
как да отърва кожата?

на въпроса как да не плащам данъци на парите от БГ има над 1000 отговора + 10000000000 от инфо на ухо + твоите на ЛС.

ако не разбираш нещо питай конкретно, а не търси начин да блеснеш
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Elia написа:I men me valnuva tozi problem, ta da popitam! Ako naprimer maika mi prodade imot, koito e bil na neino ime i reshi da mi dari parite ot prodajbata (ili chast ot sumata) - to tezi pari shte budat li oblojeni v Canada?
исках да проверя преди да отговоря.

от дадената инфо - НЕ, но сигурно криеш нещо :wink:
survivor

Мнение от survivor »

Za kakvo mi e da te pitam be chovek. Kakto vizhdash, ti sam si postavyash kazusa i otgovaryash po tozi umopomrachitelen nachin, ot koyto chovek mozhe samo da se obarka.
bgmontreal написа:
един интересен казус:

идвате в Канада, след една година се връщате в БГ - продавате имот и после пак идвате в Канада, но с торбичка с парички - 50К например.

В тоя конкретен случай ДОРИ МОЖЕ ДА ИМАТЕ И ЗАГУБИ ЗА КАНАДА, да не говорим да плащате данъци на тия пари.
survivor

Мнение от survivor »

bgmontreal написа:
survivor написа:
bgmontreal написа:

В твоят постинг има голяяяяяяяяяямо несъответствие - хем дарение, хем декларирано в годишната декларация, хем законно!

Eto na tova mu se vika manipulaciya. Az za dareniyata ne sam kazvala nishto drugo, osven che sam chuvala za tyah, che yavno e ustanoven nachin i che sled nyakolko dni shte imam poveche informaciya, toy obache go navarza s razni drugi neshta i nameri nesaotvetstvie, che pri tova i golyaaaaaaaaaamo.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

survivor написа:
bgmontreal написа:
survivor написа:
bgmontreal написа:

Eto na tova mu se vika manipulaciya. Az za dareniyata ne sam kazvala nishto drugo, osven che sam chuvala za tyah, che yavno e ustanoven nachin i che sled nyakolko dni shte imam poveche informaciya, toy obache go navarza s razni drugi neshta i nameri nesaotvetstvie, che pri tova i golyaaaaaaaaaamo.

ако не можеш да си спомняш, прочети какво си писал/а малко преди това:

"A za onazi ti umopomrachitelna fraza, koyato byah citirala - ami edin priyatel napravi sashtoto, za koeto ti uzh obyasnyavashe - i danachna deklaraciya podade sled tova, i vsichko mina OK, ama v negovoto obyasnenie, za razlika ot tvoeto, vsichko izglezhdashe yasno i prosto, a da ne govorim che beshe i savsem kratko.

Tozi weekend shte go vidya i ako nyakoy go interesuva neoficialna informaciya ot men za prehvarlyaneto na pari ot Balgaria, da mi pishe LS. Za tova darenie i az sam chuvala, yavno e ustanoven nachin, sled nyakolko dni shte imam poveche informaciya. "

т.е. дарение за което е подадена данъчна декларация! ДРЪН-ДРЪН, когато си нямаш идея, няма нужда да коментираш!

всички знаем, че винаги има хора които познават, други които познават, други, които БИЛИ направили нещо, но кои са хората и какво е нещото не се знае.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Дарението не може веднага да се узакони, защото няма къде да го направите.
Който казва обратното си няма и най малката представа от данъчната система тук.

Дарението и каквото там се е измислило не могат да се уловят докато не се вкарат парите в употреба.

Например :

Вкарва "Х" 20К дарение от майка си в сметката, утре купува къща и това усъмнява данъчните, защото дохода и е около 30К и е работила 1 година след 3 на социал.
Питат данъчните от къде са парите?
от дарение!
от кого?
от мама!
от къде ги има мама?
продаде земя за 10К!
а останалите 10К от къде са? нали е на пенсия от 100 на месец?
ами .... хмммм.... мррррр....
аха ясно - парите са от другаде! имали ли сте имот в БГ - дайте справка!
амииии ..... имах един ама той ....
аха продаден! ето от къде е остатъка от 10К!! или е от работа на черно!

не се лъжете да следвате примера на някой познат на някого.
той ви казва как го е направил, ама после не казва когато е заловен!!

както казах в 90% от случаите парите така или иначе са БЕЗ ДАНЪЦИ
Аватар
Optimist Creed

Мнение от Optimist Creed »

survivor написа:
bgmontreal написа:има консултанти - консултирайте се
Ot vsichkite ti obyasneniya po temata tova mi izglezhda nay-yasno :D
*** ... , ало модератора дето ми изтри коментара ... :x ... много сухо го даваш тоя форум .

Не го прави толкова скучен.
Що не ти харесват коментарите ми?
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
survivor

Мнение от survivor »

Mda, tezhak sluchay. Ako oshte vednazh oprovergaesh tova, koeto ne sam kazala, shte ti bade za prav pat :lol: Hayde uspokoy topkata. Pusni neshto sled men da zadovolish schetovoditelskoto i mazhkoto si samoljubie, az shte gledam da ne se obazhdam, i si gleday drugite raboti :wave2:
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

ama v negovoto obyasnenie, za razlika ot tvoeto, vsichko izglezhdashe yasno i prosto, a da ne govorim che beshe i savsem kratko
абе хората искат да е просто и ясно бгмонреал,не разбра ли?

веднага да се обадиш на парламента, премиера и т.н.
да опростят законите - за да е ясно кратко и просто- ако може на 2 реда!

пример за официално писмо :

г-н Премиер,
предлагам закона за счетоводстовото и т.н. ,което касае данъците да се сведе до следното изречение:

"всички в Канада веднъж годишно да дават 1 свиня-майка и 5 кокошки-носачки на бирника,без значение какви са ги вършили през годината"

с уважение,

сървайвър-свиневъд.
survivor

Мнение от survivor »

Ami ako e tolkova slozhno che tvoeto priyatelche da ne mozhe da se obyasni vav foruma, zashto izobshto se napava? Kakva e razlikata mezhdu tova da dadesh edno neyasno i obarkvashto obyasnenie i da ne dadesh nikakvo takova? Pri tova za kazus, koyto sam si postavil.
A ti TNS, kato tolkova darzhish na priyatelcheto si, da beshe raztalkuval dalbokomislenoto mu obyasnenie, kakto byah pomolila.
Az veche poluchih profesionalno obyasnenie, pri tova yasno, na LS. Zhalko che drugi ne mogat da go prochetat.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Аз искам да го прочета! Ако може....
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Сървивор, аз напълно подкрепям изказванията ти, браво!МНого точно и ясно казано! :beer:
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

survivor написа:Ami ako e tolkova slozhno che tvoeto priyatelche da ne mozhe da se obyasni vav foruma, zashto izobshto se napava? Kakva e razlikata mezhdu tova da dadesh edno neyasno i obarkvashto obyasnenie i da ne dadesh nikakvo takova? Pri tova za kazus, koyto sam si postavil.
A ti TNS, kato tolkova darzhish na priyatelcheto si, da beshe raztalkuval dalbokomislenoto mu obyasnenie, kakto byah pomolila.
Az veche poluchih profesionalno obyasnenie, pri tova yasno, na LS. Zhalko che drugi ne mogat da go prochetat.
Ми що не го пуснеш тва обяснение и ние да го прочетем?!
Как да го разбираме тва?
Док... :idea:
TROUBLEMAKER
Заключено