Законът за неправилно маркирана стока ??????????
-
-
Точно така, ама понякога продукта като е на промоция на рафта му е сложена промоционалната цена, а касовия апарат маркира по нормалната (по-висока) цена. Т.е. не са сложили пром. цена в самия касов апарат.Tutankamon написа:Ами нали цената искача автоматично, в повечето големи магазини, не ти ги маркира продавачката.
-
-
- Администратор
- Обратна връзка:
На мен пък ми се е случвало и обратното, даже няколко пъти, в Жан (Валжан) Кутцю. А именно - нещото е било на промоция миналата седмица, касовия апарат е в час с новата (нормалната) цена, но пък рафтовете не са "ъпдейтнати".miteto написа:Точно така, ама понякога продукта като е на промоция на рафта му е сложена промоционалната цена, а касовия апарат маркира по нормалната (по-висока) цена. Т.е. не са сложили пром. цена в самия касов апарат.Tutankamon написа:Ами нали цената искача автоматично, в повечето големи магазини, не ти ги маркира продавачката.
Така в седмицата след Св.Валентин се нахвърлих като един сокол върху една промамливо-подкупваща кутия бАМбони като й видях цената. На апарата - друго (солено). Викам "шшш, алонзи, я виж на рафта!" Пратиха момче да гледа, дохде мениждър, обясни ми проблема, аз обаче бях твърдоглав, щото нали са ме подвели така. Показвам им закона (извадка от него виси на всяка каса във всеки нормален магазин). Оня: "ама шефа ми го няма, айде утре", викам "да бе, дай ми са париците щото сте се уа****, пък ако нещо не мога да чета, обадете ми се вие утре да си ги вземете". Посдърпахме се малко, аз иначе съм супер кротък човек, ама сега кат съм се фанал на хорото... налага се карам до край. Какъв "groumpy customer" съм, ако ше давам фира баш в разгара... Та с две думи маахме после супер вкусотия за без пари

Метро и ИГА са търговски марки ,които функционират на франчайзинг.Намираш подходящо место,имаш пари и викаш Метро да ти вдигнат един дюкян,после експлоатираш търговската марка и им плащаш за това.Така ,че ценовата политика на всеки един магазин се определя от чорбджията му ,а не от шапката.Обикновенно асортимента и цените им зависят от стандарта на квартала в който с ситуирани.За това и всеки един флайър си се отнася за конкретния обект,а не за цялата верига.
Прави ми впечатление ,че Метро и Ига по събърбаните ,където живее средната консуматорска класа предлагат стоки като разнообрзие и качество в пъти по вече сравнимо с магазините разположени в Мтл. Сити./ как звучи само,а/
Прави ми впечатление ,че Метро и Ига по събърбаните ,където живее средната консуматорска класа предлагат стоки като разнообрзие и качество в пъти по вече сравнимо с магазините разположени в Мтл. Сити./ как звучи само,а/
Е това е! Браво!На мен пък ми се е случвало и обратното, даже няколко пъти, в Жан (Валжан) Кутцю. А именно - нещото е било на промоция миналата седмица, касовия апарат е в час с новата (нормалната) цена, но пък рафтовете не са "ъпдейтнати".
Така в седмицата след Св.Валентин се нахвърлих като един сокол върху една промамливо-подкупваща кутия бАМбони като й видях цената. На апарата - друго (солено). Викам "шшш, алонзи, я виж на рафта!" Пратиха момче да гледа, дохде мениждър, обясни ми проблема, аз обаче бях твърдоглав, щото нали са ме подвели така. Показвам им закона (извадка от него виси на всяка каса във всеки нормален магазин). Оня: "ама шефа ми го няма, айде утре", викам "да бе, дай ми са париците щото сте се уа****, пък ако нещо не мога да чета, обадете ми се вие утре да си ги вземете". Посдърпахме се малко, аз иначе съм супер кротък човек, ама сега кат съм се фанал на хорото... налага се карам до край. Какъв "groumpy customer" съм, ако ше давам фира баш в разгара... Та с две думи маахме после супер вкусотия за без пари

А не като мен-патка заспала-едно смотано броколи не си отстоях без пари...

-
- Администратор
- Обратна връзка:
Трябва да се запознаеш с един приятел - за него споренето в магазина е удоволствие, прави го постоянно и му се връзват дори и като не е правJOY написа:Е това е! Браво!![]()
А не като мен-патка заспала-едно смотано броколи не си отстоях без пари...![]()