Abe, toy Botzo e oshte e nov i zatova se zahlasva po tabarnashkata propaganda. Dayte mu vreme na choveka, nyama kakvo da se zayajdate s nego.
A, po povod praznika, te tabarnacite kato si napravyat drjava moje i da pochna da naricham praznika im nacionalen na drjavata quebec, no zasega tova e prosto edin provincialen praznik na provinciyata quebec za men. Osven tova, az lichno shte pochna da im uvajavam provincialnite praznici, kogato te pochnat da uvajavat kanadskite nacionalni praznici kato Canada Day primerno.
Nyakoi ot tehnite pravitelstveni byurokrati sa bez takova chuvstvo za realnost, che me nakaraha okanchatelno da se otkaja ot kakvoto i da e zaselvane v quebec. Predi nyakolko sedmici otidoh az s edni priyateli, novopristignali imigranti da im pokaja kade se namira bardaka na provincialnoto pravitelstvo na quebec. Reshih da ostana za orientacionnata im sreshta da chuya kakvo shte im kajat. Edna drta separatistka, nad 60-godihna pochna da razpravya kak nyama nujda da uchish angliyski za da si namerish chudna rabota v Gatineau i kak Gatineau nyama nishto obshto s Ottawa i savsem ne sa edin region i che v Ontario, ako si ot Quebec plashtash taksi v universitet kato chujdenec :idea: Abe kup gluposti oshte nagovori, napravo migah na parcali dokato ya slusham i se chudeh taya dali se bazika ili naisitna gi misli teya tapotii deto gi kazva. Nakraya mi vika: ima li neshto nevyarno deto kazah? Az otgovorih: oue

Kazah y, che bez angliyski malko trudno nyakoy shte si nameri kvalificirana rabota v rayona. Tya me prekasna s dumite: "f*uck Ontario, f*ck Canada. Moyata strana ne e Ontario, moyata strana ne e Canada. Moyata strana e quebec."
Spontanno se zasilih da teglya edna podobna mayna na "drjavata" y, no v sledvashtiya moment si vikam, ima li smisal da se zanimavam s idioti. A, i te moite priyateli vse pak novi kebekari da ne im sazdam problemi neshto.
A, az za sebe si sam reshil nito da se zaselvam v quebec, nito da im praznuvam praznicite. Az doydoh tuk da jiveya v drjavata Canada, ne v drjavata Tabarnacstan. Za kakvo da jiveya tam, zaradi mirizliviya im social welfare?! :idea: Ne, blagodarya, predpochitam da rabotya i jiveya v Ontario.