Няма ли да гласуваме в Монреал?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Дайте да се съберем на пица и бира някъде и да подпишем за да не се разкарваме до Отава
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Добра идея. Ама да е в по4ивен ден а?
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
kirelaki
Обратна връзка:

Мнение от kirelaki »

Поздравявам ви за хубавата тема. И аз имам желание да гласувам, само че не ми се ходи до Отава за тази работа. Ако има подписка, съм готов да я подкрепя.
Vseki s kysmeta si!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В събота не мога,на ветеринар съм :lol: .
Иначе желяещите сме 3-ма.
А не може ли всеки да прати факс с трите имена ,ЕГН и данни на паспорта? Докато се съберем то ще върже и цъфне.Май трябват 20 човека.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

...и аз знам че трябва да са 20 човека...
хубаво е да проверите за всеки случай...иначе правилото е - правят ви избирателна секция във вашето населено место... :roll:
Joy

Мнение от Joy »

Не може ли някак електронна да е подписката? Или по факса ама без ЕГН-та и данни от паспорта... :roll:

Направо е смешно в Монреал да няма избирателна секция. Толкова много българи сме тук!

Само ръководството на българското дружество са вече необходимите 20 човека... Ако мислят наистина за българите, въобще не би се повдигал този въпрос... Само че, 24- май си мина без да има нищо организирано по повода ( а македонците празнуваха македонските братя Кирил и Методий)-така ще минат и изборите в България все едно ние нямаме нищо общо с това. :roll:
tochica

Мнение от tochica »

ами нека се съберем в някой парк , по-опитните да кажат ден и час , явно има желаещи . ако може от сутринта , защото аз работя и в събота и неделя, поне за 2 часа сутринта мога да присъствам .

:)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ne moje li da se saberem vecherta:-) Az denem ucha - osobeno sabota i nedelia:-)
Inache e sramota - na tova mu vikam manipulacia! da beha me pratili da glasuvam na sever, pri morjovete! Ottawa ne mi e do nas! posle bulgarite v chujbina ne bili zainteresovani...Drun-drun!
Kazvaite koga i kade!?
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Chanliev
Обратна връзка:

Не може да да се гласева в Монреал

Мнение от Chanliev »

За съжаление Не може да се образува избирателна секция в Монреал. Така ми обясниха от посолството. По българското законодателство може
Чл. 41
…………………
(8) (Изм., ДВ, бр. 32 от 2005 г.) Ръководителите на български дипломатически представителства в чужбина образуват избирателни секции при наличие на не по-малко от 20 избиратели, заявили лично желанието си да гласуват не по-късно от 14 дни преди изборния ден, в писмена форма (саморъчно подписано заявление, подадено лично или чрез писмо, телеграма или по друг начин, до посолството на Република България или консулската служба за съответната държава). В заявлението се посочват трите имена по паспорт или военна карта на избирателя, заявил желание да гласува, единният граждански номер, адрес на пребиваване в съответната държава, както и постоянният адрес на лицето в Република България. Ръководителят на българското дипломатическо представителство изпраща телеграма или писмо до Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството не по-късно от 7 дни преди изборния ден, съдържаща трите имена, единния граждански номер и постоянния адрес в Република България на заявителите, за да бъдат заличени тези лица от списъците за гласуване в Република България и да бъдат включени в избирателните списъци за съответната секция.
Но канадското законодателство не позволявало. Не съм запознат с канадското законодателство и приемам думите на служителят в посолството ни като истина. Имало два автобуса организирани от Квебек по неговите думи които щяли да отиват но не знам за това.
Така че ако искате да гласувате отивате в Отава като предварително по факс може да изпратите трите имена, ЕГН, адреса където сте живяли в България и адреса в Канада.
Е по този начин се игнорират един милион гласа.
Тизи които отиват да гласуват умната е на тези които нямат възможност другия път или в България.
:? :? :?
Живей както желаеш, но не пречи.
ian

Мнение от ian »

и аз искам да гласувам
tochica

Мнение от tochica »

ми то не пречи да се съберем , така и така няма да гласуваме явно повечето .
поне да се видим .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Az sam ZA!

Мнение от Mani »

Kajete datata i miastoto.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Dokolkoto znam, canadskoto zakonodatelstvo pozvoliava da se glasuva samo v diplomati4eskite missii na stranata koiato provejda izborite. V montreal niama bulgarsko konsulstvo, zatova ne moje.
A mejdu drugoto, Ottawa e dosta priaten grad, hem 6te glasuvate hem 6te si napravite ekskurzia.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
chiche

Re: Не може да да се гласева в Монреал

Мнение от chiche »

Chanliev написа:За съжаление Не може да се образува избирателна секция в Монреал. Така ми обясниха от посолството.

Но канадското законодателство не позволявало.
Това звучи много подозрително. Не виждам защо една демократична страна, каквато е Канада, ще възпрепятства провеждането на демократични избори :?: :?: :?:
Joy

Мнение от Joy »

Да... Май Канада няма никаква изгода от пречките в провеждането на избори, но елиминирането на емигрантските гласове е доста изгодно за някои политически кръгове у нас. :roll:
Заключено