Ама как само ми натри носа. Признавам си ( казвала съм го и други теми), че малко си падам расист

Както виждаш, не се оправдавам, признавам си. Но Не може да се прави аналогия между моето и твоето изказване , защото едното третира външни белези на различие (аз не смятам, че те са по-низши, просто не съм възприемала различията, и сега не мога да възприема всички различия), докато ти докарваш от 9 кладенеца вода да ни обясниш как това не са хора, а някакви твари.
Според мен едно е да се оплакваш, че манджите на някой миришат не на нашето си, че се обличат грозно, не като нас и т.н. битовизми (макар че също е май някаква форма на расизъм), а друго е да спретнеш цяла теория как еди кои си са низша раса (или нация, или каквото там искаш, да не се хващаме за думата).
Тук, в тези форуми, са се изписали доста расистки редове (не трябва да ги оставяме, но то тогава какво ще остане от темите

И не - аз не съм заинтересована да защитавам кебекарите. Сигурно съм си изпатила много повече от тяхното отношение към имигрантите, отколкото ти (предположението ми идва от факта, че аз живея в Квебек - национализъм в чист вид, а ти в Мтл, където те са смачкани в сравнение с нашите тук). Но не смятам, че са низши в сравнение с мен и другите. Опитвам се да не гледам субективно (което не е съвсем възможно, но колкото мога). Приемам ги като всеки един народ, който си има и +, и -. И когато видя +, да не го отричам, защото съм се ядосала на -.