Туристическа виза

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Hi bratko, i az sam ot4aian dnes - kasam s gena mi sled 5 godini...
6tom ti otkazvat imigracia opitai drugo - 1 godi6na viza za USA s Poii kontakt, triabvat ti oba4e kam 3000 $, no e sigurno, nai - dobriat mi priatel zamina predi 1 mesec i sega e dovolen, i az bih go napravil no se zaeh s Kanada ve4e.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Papi написа:Hi bratko, i az sam ot4aian dnes - kasam s gena mi sled 5 godini...
6tom ti otkazvat imigracia opitai drugo - 1 godi6na viza za USA s Poii kontakt, triabvat ti oba4e kam 3000 $, no e sigurno, nai - dobriat mi priatel zamina predi 1 mesec i sega e dovolen, i az bih go napravil no se zaeh s Kanada ve4e.
Извинявай, това какво означава?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Sujalqvam za tebe sus jena ti no hora molqvi stiga veche s tezi firmi. Tova koeto pravi polikontakt moje vseki da si go napravi i sam. chovek i sam moje da si napravi vsidhko za j-visa. Tova koeto pravqt te e da se rovqt v internet i da vi sudeistvat za tiq neshta. Ne vijdam zashto trqbva da se davat $2000-3000 na tiq sled kato ima variant da se napravi stajantski ili obmenen J visa za $800.

Tezi organizacii koito predlagat tova povecheto iskat da si skoroshno zavurshil do 2 godini ot diplomiraneto. Ako sa poveche ot 2 pak stava no malko po trudnichko.
Po dobre chovek da si izkara rabotna visa. Po sigurno e i shansovete da minesh intervuto v konsulstvoto e po golqm zashtoto se gleda po seriozno na tova.

Puk i ne sum otchaian a iznerven. Posledno vreme napravo taka sum qdosan che napravo hvurlqm iskri. Shtoto ima trudnosti pri otvarqneto na parashuta, nali razbirash :wink: Za sujalenie oshte si tursq dobra cel kudeto da nasoche taq energiq. Dano stane skoro shtoto shte grumna. :oops:

Последно промяна от yaiuat на Сря Юли 30, 2003 3:20 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Mark

Re: GOOD BYE CANADA.

Мнение от Mark »

yaiuat написа:Така че вече не виждам смисъл повече нито да влизам нито да пиша тука. Щеше ми да съм един от вас, но явно съдбата ми не такава. Последната година и половина съм свидетел как всички врати за емиграция се затварят пред мене с трясък. Каквото и да предприема все в стени се блъскам и при това последователно...Не искам да емигрирвам на 35 години а СЕГА. Не утре, не вдруги ден или следващата година а сега. Нито имам намерение да играя ролята на спонсор на някоя кака, която я дойде на интервю я не. А и нямам намерие нито 2 нито 1 нито 0,5 години да чакам в 21 век някои бюрократ да ми разреши да отида на друго кътче на планетата да живея и работя.
Благодаря на всички които са ми помагали с нещо. Готини сте ама ще трябва да тръгна по друга път, досегашния явно не е за мен.

Сбогом.
Spored men ne go iska6 dostata4no silno. Az sa6to imah otkaz, no ... we4e sam tuk - w Montreal, jenen sam za naj-dobrata (i krasiwa) Balgarka, imam si super da6teri4ka - abe - kakwoto sam iskal - towa e stanalo.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: GOOD BYE CANADA.

Мнение от yaiuat »

Ne choveko iskam go kato bolen, kato maniak i s nechoveshka hus.Samoche mislq i racionalno za shansovete mi. S golqma veroqtnost shte kandidatstvam pak no tursq razumnoto po realnoto. Prosto ne iskam pak da izgubq 6 mececa.

Ti purviq put sam li kandidatstva? A vtoriq sus priqtelka, taka li?
Mark написа:
yaiuat написа:Така че вече не виждам смисъл повече нито да влизам нито да пиша тука. Щеше ми да съм един от вас, но явно съдбата ми не такава. Последната година и половина съм свидетел как всички врати за емиграция се затварят пред мене с трясък. Каквото и да предприема все в стени се блъскам и при това последователно...Не искам да емигрирвам на 35 години а СЕГА. Не утре, не вдруги ден или следващата година а сега. Нито имам намерение да играя ролята на спонсор на някоя кака, която я дойде на интервю я не. А и нямам намерие нито 2 нито 1 нито 0,5 години да чакам в 21 век някои бюрократ да ми разреши да отида на друго кътче на планетата да живея и работя.
Благодаря на всички които са ми помагали с нещо. Готини сте ама ще трябва да тръгна по друга път, досегашния явно не е за мен.

Сбогом.
Spored men ne go iska6 dostata4no silno. Az sa6to imah otkaz, no ... we4e sam tuk - w Montreal, jenen sam za naj-dobrata (i krasiwa) Balgarka, imam si super da6teri4ka - abe - kakwoto sam iskal - towa e stanalo.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Wtoria pat biah we4e jenen - ste4enie na obstojatelstwata. No kogato mi dadoha otkaza, sled 2 dni we4e biah pratil otnowo parwite formuliari. Ne mi stignaha 3 skapani to4ki togawa, a za 1 godina sled towa 6tiah da imam o6te 2,... . No po-dobre, 4e me skasaha, 4e moje6e i da ne se razwiat taka sabitiata w jiwota mi, a opredeleno se radwam, 4e taka stana.

S dwe dumi - wsiako zlo - za dobro!

No e dobre naistina i realno da se ocveniat ne6tata i da se dejstwa naj-prawilno. Za Quebec kliu4a e Frenskia.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Що така бе приятелю, какво става?
Лощи са такива работи...
Я недейте къса! Че кой ще ходи в Канада?
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

V kanada 5te hodia mai sam, Bratko, no do tova ima da 4akam mnogo, ti polu4i li ve4e bar-kodove? Az sam pusnal moite doks na 07.07 i platih samo 360$, no o6te ne sam polu4il ni6to? :shock:
gogo

Мнение от gogo »

Prochetoh otgoworite i nikyde ne widqh izcherpateleno info za iziskwaniqta pri podawane na molba za turisticheska wiza. Az se obadih do konsulstwoto w Sofiq i popitah kakwo e nujno da naprawq, za da polucha turisticheska wisa. Poluchih slednq fax:

----------------------------------------------------------------------------------
Канадско Консулство - София, ул. Асен Златаров 11, тел. 943 3704, факс 946 1913

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ

От подаващия за виза:

1. Паспорт, валиден поне един месец от предполаганата дата на връщане от Канада;

2. Две снимки - паспортен формат;

3. Служебна бележка или удостоверение (в оригинал) издадени или преведени на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода:

· ако работите – служебна бележка от местоработата, в която да се посочени длъжността, заплатата и разрешен годишен отпуск. Служебната бележка се издава или трябва да се преведе на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

· ако сте пенсионер - удостоверение (в оригинал) от пенсионната служба на Националния осигурителен институт, преведена на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода

· ако сте студент - уверение (в оригинал) от учебното заведение преведено на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

4. Други документи, поддържащи молбата, като например – копия от документи за собственост /нотариални атове – необходим е превод на английски или френски език на името на собстеника, описанието на собствеността и местоположението й), банкови декларации (за наличие на финансови средства), издадени или преведени на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на преводите

5. В случай на непълнолетни (деца под 18 години), пътуващи сами или придружени само от единия родител са необходими'

· Нотариално заверена декларация от родителите, преведена на английски или френски език, с която те дават съгласието си за пътуването на детето в Канада, посочвайки периода на пътуване и името на придружителя ако с него не пътува никой от родителите;

· Фотокопие от акта за раждане;

· Ако е ученик - бележка от учебното заведение, издадена или предена на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

6. В случай на пътуване с цел бизнес::

· документи, засягащи българската фирма - регистрация, статут или данъчна декларация за преходна година, преведени иа английски или френски езяк, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

· командировъчна заповед, издадена или предена на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

7. Попълнен формуляр за туристическа виза (IMM 5257)

8. Вносна бележка за извършен превод на таксата за обработка на документацията (виж таблицата)

От Канада:

1. Оригинална нотариално заверена покана от роднини, приятели, бизнес партньори или канадска институция, посочваща имената на кандидата за виза, родствената връзка (ако има такава), мотива и срока на посещението, за чия сметка ще бъдат разходите по пътуването и престоя в Канада.

2. В случай на пътуване с цел туризъм:

· доказателство за статута на канещия (нотариално заверено копие на документ за постоянно пребиване в Канада – IMM 1000, PR card или канадски паспорт за канадските граждани);

· данъчна декларация (T 4) или служебнa бележка от местоработата на канещия, посочващи длъжност и заплата.

КАНДИДАТИ, КОИТО НЯМАТ НУЖДА ОТ ИНТЕРВЮ

1. Кандидатите, които са пътували друг път до Канада и не са нарушавали условията на статута на посетител, това трябва да бъде доказано чрез представяне на валидния или изтеклия паспорт с предишната виза за Канада;

2. Кандидатите за виза, които отиват в Канада с бизнес цел, поканени от Федералното и/или Провинциалното правителство и/или от, .много известни канадски фирми, като например: Бел Канада, Бомбардие, АЕКЛ. и др.:

- кандидатите трябва да представят покана от канадската страна (правителство / фирма), както и командировъчна заповед от институцията - работодател, в която да бъдат уточнени имената на лицата, тяхната длъжност, целта и срока на пътуването и кой ще поеме разходите за пътуването,.

3. Кандидатите над 65 години, които могат да докажат:.

· - че имат достатъчни средства да покриват разводите за пътуването и за престоя в Канада, или.

· - че лицето, което ги кани може да покрие разходите за пътуването и за престоя им в Канада. Кандидатите трябва да представят покана и бележка за доходите на лицето, което ги кани..

4. Кандидатите над 50 години, чиито деца са канадски граждани или перманентни резиденти в Канада и които изпълняват условията за спонсориране на родителите. Кандидатите трябва да представят покана и бележка за доходите на дъщерята/сина от Канада..

5. Кандидатите, които са пътували до САЩ, Австралия или Япония. Кандидатите трябва да представят паспорта със съответните данни..

6. Кандидатите, чиито съпруг/съпруга са пътували друг път до Канада и не са нарушили условията на статута на посетител. Кандидатите трябва да представят доказателство за предишните пътувания на съпруга/съпругата.

7. Кандидатите, които са малолетни деца и чиито родители са пътували друг път до Канада и не са нарушили условията на статута на посетител. Кандидатите трябва да докажат предишните пътувания на родителите, удостоверение за раждане и нотариалното съгласие на родителите относно пътуването..

ТАКСИ ЗА ОБРАБОТКА

УСЛУГА
USD
Брой кандидати за виза
ОБЩО

Еднократна виза за посещение
$50 (за всеки посетител)

Многократна виза за посещение
$100 (за всеки посетител)

Комисионна за банков превод
$2

ОБЩО

= _____

КЛОНОВЕ НА UNION ВАNK

София 1606. ул. “Дамян Груев” 10-12

Пловдив 4002, бул. "б-ти септември" 60

Варна 9000, ул. "Преслав" 14

Бургас 8000, ул"Цар Симеон" 143

Русе 7000, ул. "Славянска" 20

---------------------------------------------------------------------------------

W dejstwitelnost towa ne e originalniq fax, a info, koeto namerih w neta. Informaciqta e identichna s tazi, koqto poluchih ot konsulstwoto. Predpolagam, che shte otkriq toplata woda kato kaja, che formulqrite mogat da se namerqt tuk: www.cic.gc.ca.
Formulqri: IMM 5257; Famili composition information (ne sym siguren za "imeto" na formulqra-ot consulstwoto mi izpratiha preweden na bylgarski wariant); IMM 5476; IMM 5409; IMM 5484
Po-gore se wijda, che taksite se plashtat w Union bank.

Nadqwam se, che towa info shte shte e ot polza.
Az sum osthe sywsem "zelen" applicant za permanent resident visa - predi po-malko ot 2 sedmici izpratih preliminary application wyw Wiena. Jelaq kysmet na wsichki i se nadqwam az syshto da imam kysmet da doweda procedurata do kraj i da se widq s priqtelite si, koito weche sa otwyd okeana.
------------------------------------------------------
Towa e super forum. Blagodaren sym na horata, koito sa go syzdali i go poddyrjat.
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Da taka e i az se natuknah na podobni neshta. Samo taksata e mai 75 CAD za ednokratnoto vlizane. Osven tova trqbva da si sus chisto imigracionno dosie za da si siguren che nqma da te izvikat na intervu i che vuobshte shte dadat visa na chovek

Ako az znaeh tiq neshta za tazi visa po rano viobshte nqmashe da kandidatstvam za permanent. Vsushtnost v rukovodstvoto kum molbata pishe che s tazi viza razbira se nqma pravo da se raboti i uchi, no vupreki vsichkoima vratichki za smqna na tozi status.

Oshte se tuhkam, shtoto kato tourist obrabotkata mojeshe da traq pomalkoot 3 mececa. Shtqh da spestq vreme, pari, nervi, konflikti, razpravii i veroqtno 3 godini skusqvane na jivota si.

Spored men koito ne e siguren dali shte vzeme permanent, to po dobre da ne puska dokumenti. Shto sus tazi predvaritelna forma ti edin vid im kazvash- be samo da vlqza izlizane nqma. I posle sbogom vizitorska visa sus sigurnost forever.
Заключено