Относно точките за стажа - смята се стажа ви по принцип а не по специалността, по която кандидатствате! Така че, Кате, ако имаш 10 години стаж, от които 3 по специалността - за точките се смятат 10 години стаж. А сега пресметнете отново
Редактирам, за да не съм неточна: стажът не е нужно да е по специалността, за да го признаят за точки, но трябва да имаш доказателства за него - т.е. letter of reference от всеки работодател, плюс допълнителни доказателства - договори, трудова книжка, и т.н. - варианти за доказване много - справка от НАП и т.н. Ние пратихме писма от работодателите + договорите нотариално заверени и преведени + трудова книжка нотариално заверена и преведена. Ако липсва въпросното letter of reference (например при нас липсва за три от фирмите, защото вече не съществуват - от 2000 до 2005 стажа ми), пишете вие писмо с обяснение защо липсва и какви допълнителни доказателства прилагате.
Относно дипломата и моминското име - сега за апостила няма значение, но после към Wes пращаш преведено копие на свидетелството за граждански брак + нотариално заверено копие на дипломата с апостил и превод.
Относно Субса и неговата зелена карта - надявам се да не се разсърдиш, но за мен ти просто се страхуваш да направиш тази голяма крачка и кандидатстването за Канада е просто едно отлагане. иначе просто не виждам какво ти пречи да си подадеш за Канада и да си отидеш в САЩ да чакаш развитието на Канадската мечта... наистина не целя да те обидя - просто наистина има разлика от това да пускаме документи и да си мечтаем и наистина да стане и да трябва да тръгваме... и ние живот и здраве ще усетим разликата

но на темата - за мен при спечелена зелена карта си длъжен да отидеш, пък ако не ти хареса никой не те е вързал там. Да, ще загубиш едни пари в процеса, но са нищо спрямо спечеления опит и кръгозора, който ще ти се разшири безмерно (спрямо сега имам предвид). А за Европа не съм съгласна с Коко - там още 100 години ще възприемат по-добре мъже с бради отколкото емигранти българи = цигани.
Относно моята кандидатура - пътуват към CIC специалност 1123. Някой води ли статистика?