Събиране в подкрепа на протестите в България

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Събиране в подкрепа на протестите в България

Мнение от Bistra »

crusader написа:Така де .. Що да протестираме като нема келепирец, казал Бай Ганъо и засукал мустаки.
А има, що? Протестите са арена на социални контакти. Глей кво става...Мастички хвърчат наляво-надясно. :party: :rock:
Някои могат да си намерят така лелеяните пол'винки, знаеш ли?! Да си спомним мацето дето беше тръгнало на протест с балните си обувки...Кой каквото си търси! :P
Аз съм дошла в демократична държава...Имам си и пол'винка. Що да протестирам тогава? :*
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

crusader написа:Така де .. Що да протестираме като нема келепирец, казал Бай Ганъо и засукал мустаки.
К'ъф келепир, к'ви 5 лева ? Аз например от какъв зор трябва да протестирам за нещо, което става в държава, с която отдавна нямам нищо общо и не съм я посещавал 13 години ? Новините за събитията там следя единствено от любопитство. Който поддържа връзки с България и я посещава редовно, сигурно се вълнува от събитията там, ама в това число не влизат автоматично всички БГ емигранти, нали ...

ПП
Ако demococcus не е чул, близо до нас е Fraser River, ама в момента съм се наял и ме мързи да се разкарвам дотам. :D
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

roumensp написа:Аз например от какъв зор трябва да протестирам за нещо, което става в държава, с която отдавна нямам нищо общо и не съм я посещавал 13 години ?
Bistra написа: Що да протестирам тогава? :*
Нема смисъл, да. Виж обаче да обясняваш у БГКанадата как нема смисъл, това вече е супер смислено и важно!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

demococcus написа:
ablood написа:
demococcus написа:Между другото, на протеста бяха внучката и дъщерята на човека, организирал първата българска експедиция до Еверест. Жалко че не пишат във форума, за да им обясните и на тях колко безмислено е това.
Ако мислиш, че извършването на нещо значимо гарантира политическата безпогрешност на децата и внуците да вземем да изброяваме поколенията на всичките ни олимпийски шампиони, които са решили да не протестират?
Не говорим за политическата безпогрешност на шампионите, а за стремежа към мечтите и идеалите. Еверест - най-висока цел в пряк смисъл. Демокрация и порив към свобода - най-висока цел в преносен смисъл. За тези, които виждат смисъл...
Аз виждам смисъл различен от този, за който ти говориш.

Не знам дали си наивен, или се преструваш, но тези протести са усилено подклаждани от Бойко, посредством нова вълна от будни граждани, решили уж спонтанно да се включа в политиката.

Този протест е против гласът на съгражданите ви и в подкрепа на този срещу когото протестирахте преди няколко месеца. Според мен той не трябва да се връща на власт толкова бързо.

А всичките глупости за идеализъм, пориви за свобода и високи цели ги запази за децата. На нас е ясно, че става дума за баницата.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

ablood и аз мисля че Бойко е потривал доволно ръце в началото, но после се видя че протестите против правителството не налива автоматично вода в неговата мелница. Допусни поне за миг че работата е за права и за идеали. Виж плакатите на тълпите, които изпълват булевардите - да, наивни са, детски, но и весели и оптимистични също така. Изобщо не приличат на съчинени от Герб, СДС или от някакъв друг политически тиранозавър.
И аз си мислех че в България са останали само непукисти и мазохисити, но тези последни протести ме карат да си мисля че е точно обратното - че са избягали циниците, а са останали наивните и идеалистите.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

demococcus написа:ablood и аз мисля че Бойко е потривал доволно ръце в началото, но после се видя че протестите против правителството не налива автоматично вода в неговата мелница.
Би ли пояснил защо мислиш така?

Защото това което знам ме кара да съм убеден в точно обратното - не се ли разклати сегашното правителство, ГЕРБ остава следващите 4 години в опозиция.

Това значи не само постепенно спиране на килипира (подкупи, рекет над едрия/дребен бизнес/внос/строителство, фантастично членство в бордове, делавери...), но и фалит на всички партийни фирми, които до сега са получавали държавни поръчки по семейна линия. Тоест на национално ниво щетите за партията са милиони на ден.

Хайде сега като вземеш впредвид тези цифри сметни каква е вероятността да не се финансират маса ентусиазирани клакьори, разпалващи тълпата срещо новоизбраното управление. На политическата сцена изгряват нови "независими" лидери - бивши фигуристки, футболни шампиони, артисти и подобни любимци. След изборите неизменно те ще решат да подкрепят 100% покровителя си, продължавайки като теб да дрънкат за идеали и народни интереси.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Mхм, аз какво казах? Ансамблово съчетание за топки и бухалки в дясното пространство, целящо да изземе гласовете на Бойко и да го прати в небитието като онова недоразумение царя. В края на краищата си е изпял песента, изиграл ролята ...за триумфалното завръщане на БСП на властовата сцена. А ние продължаваме да викаме по митинги "Кой не скача е червен!", гласувайки за поредното физкултурно недоразумение. (Да ама за да излизаш едно време да се състезаваш в чужбина, трябваше обезателно да си член на БКП.) Все пак трябва да се покаже позиция, нал тъй?!...Иначе си незаинтересован Ганювец, който си мисли само за просперитета. Само че...който скача без да мисли, не се отличава по нищо от една еволюирала маймуна. Ай, мерси! Аз се имам за нещо доста повече. Заради това съм и избрала да давам вота си извън България....И хич даже не смятам да се мятам в каквато и да е река. Ха-ха да не съм луда, бре! :fubar:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Странджата

Мнение от Странджата »

Трагедията на България е,че се намира в патова ситуация- болшевишко червено или пожарникарско червено,няма дясна алтренатива!Но каквото и да е си струва да се протестира за едната национална чест,за това,че за да се угоди на един от коалиционните играчи,за министри и зам.министри се назначават разни ханъми,които искат да изхвърлят от учебните програми Вазов и Ботев!Ханъми ,които наричат националната икона Левски с какви ли не криминални определения,което напълно устройва дългогодишната,форумна теза на аблъда!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Странджата написа:няма дясна алтренатива!
Напротив! Имаше, ама след като видя за кого гласува народа на последните избори се оттегли от политиката.
Той ни измъкна от виденовата зима, ама много бързо го забравихте.
Не можа да мине даже 4 процентната бариера.
Като сме късопаметни сега ще гризкаме коалиционно дръвце.
Странджата

Мнение от Странджата »

ablood написа:
Странджата написа:няма дясна алтренатива!
Напротив! Имаше, ама след като видя за кого гласува народа на последните избори се оттегли от политиката.
Той ни измъкна от виденовата зима, ама много бързо го забравихте.
Не можа да мине даже 4 процентната бариера.
Като сме късопаметни сега ще гризкаме коалиционно дръвце.
Най-успешният премиер за последните поне 70г!Това ясно,за другите защо си безразличен?
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Абе вие нищо не разбирате.
Бойко днес е казал (по повод отцепилите се от партията членове-основатели на ГЕРБ):
"ГЕРБ - това съм аз! (много ми напомня на Le pays -c'est moi!) :lol:
Когато се разпадна аз, тогава и ГЕРБ ще се разпадне!"

No further comment, your Honour!
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Тоя човек се е тотално самозабравил,въпреки това много хора го харесват , не я разбирам аз тая работа, ама хич.
Не всички протестиращи подкрепят ББ, а и не са платени. За жалост протестиращите не са голям процент от населението на страната и не биха променили един бъдещ вот драстично.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Pointzero

Мнение от Pointzero »

IRA написа: За жалост протестиращите не са голям процент от населението на страната и не биха променили един бъдещ вот драстично.
Именно! Нов вот при старите условия = status quo!
Десницата да се вземе в ръце и да "роди" нещо междувременно!
Ама дали? :sweat:

П.С. затова сега не симпатизирам на протестите (още по-малко в Монреал)
Както се казва, "ситуацията трябва да узрее"
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Pointzero написа:П.С. затова сега не симпатизирам на протестите (още по-малко в Монреал)
Ама, то в Монреал имало ли е въобще? 5 майки с колички и лапета с колелета - тип "начинаещ" с помощни колела. |(
Дори и в София е слабо. Аз видях сравнително масовост едва онзи ден, ама то е, щото се навършвала някаква годишнина от големия митинг на СДС на "Орлов мост"...През другите дни, по думите на моят мъж, не можели да бият четвъртъчното струпване на хора на концерта на 1D в Монреал. Чак към 1 часа се прибра след дистрибуция на девойките-фенки.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

IRA написа:Не всички протестиращи подкрепят ББ, а и не са платени.
Напълно уверен съм, че огромна част от протестиращите си нямат идея, че действията им индиректно работят за ББ. Това не е случайно, а добре организирано.

Куп нови звезди също скачат за нови избори, надявайки се на трохи, или даже коалиция с ГЕРБ. ББ със сигурност има интерес (и средства) да ги поощрява.
Заключено