За чакащите интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: За чакащите интервю

Мнение от Linko »

Абсолютно вярно. След получаването и отварянето на пакета се завежда досието и се праща акюзето на кандидата.
Номера е, че след това за едни започва едно малко по-дълго чакане отколкто те са предвиждали като са гледали досегашните статистики или са слушали от предишни кандидати.
Ето за това говоря.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Ок, да кажем че съм завършила преди 3 години и имам стаж по специалност близка до моята /диплома на икономист стаж като счетоводител/. Това е през последните 5 години. Не виждам с какво това ще ме предвижи по бързо до Квебек от другите кандидати без търсена специалност.Във форума има и едно младо семейство с приоритетни професии на които първо са им поискали сертификати за език , а после са им писали ''абе я по-добре да се явите на интервю'', което по такъв начин обезмисля самата прцедура за ''привилегированите'' професии.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

:D
Последно промяна от mufc на Сря Май 18, 2011 6:01 pm, променено общо 1 път.
kemy

Мнение от kemy »

mufc може ли да дадеш линк към новите промени , за които споменаваш. Изчетох сума статии в официалния сайт и нищо кой знае колко ново не прочетох. Включително и в статията за предвидените квоти за 2011год.
09.08.2010- DCS

15.12.2011-Invitation visa
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Последно промяна от mufc на Сря Май 18, 2011 6:02 pm, променено общо 1 път.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Joya

Мнение от Joya »

Аз затова, вече няколко пъти писах че нищо официално не е казано от канадците. Ние си гадаем за причините, самонавиваме се, и се разочароваме. Обяснението може да е много просто, причината също. Както казаха други хора, имало е и преди такива случаи. Скоро ще получим вест, и ще видите, че нещата пак ще си продължат като преди.
В този ред на мисли, ние сме семейство, и двамата сме с най-търсените професии, имаме 2 деца, млади сме, имаме висше и т.н, ама никой не ни е пратил искане за сертификат. Поискаха ми единствено оригиналите на документите. Много ми е интересно как се определя, на кой ще искат сертификат и на кой не. Или пак са си наши догатки, не официално становище.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Nescafe написа:Emili_vn Доста остър език,бих казала!И с какво право?И на какво основание?
Щом мислиш, че това е остър език, значи нямаш идея какво означава това "понятие". С какво право и на какво основание? - Влизам редовно във форума - т.е. всеки ден с цел да видя дали има някаква информация или пък просто да отговоря на някой "глупав" въпрос (както се изразяваш ти) на нов съфорумец. Не знам за моя остър език, но това е обида към хората, които влизат тук. Със сигурност и ти, и аз, и всички останали сме задавали глупави въпроси тук докато си изясним детайлите по процедурата. И това разбира се е неизбежно... Така че аз доста често отговарям на глупави въпроси. Но ако няма какво да кажа - просто нищо не пиша - влизам, чета и излизам. Аз подадох документи на 01.03.2010 - до момента са минали почти 9 месеца (има-няма цяла бременност :) ) и чакам дата за интервю, но това не значи, че трябва да мърморя постоянно и да гадая защо ми се случва това.
Nescafe написа:Разбирам да имате някакъв опит в подаването на 2-3 кандидатури примерно,за да имате право и на обективна преценка за размазаните печати или за причините за откази.
Не мисля, че трябва да кандидатствам 2 или 3 пъти, за да ми се изяснят правилата на процедурата и причините за отказите. Аз до момента съм прочела 3 FEVAL-а (отказа) и да ти кажа там хората са написали черно на бяло, че по фактор Френски език кандидатите (имам впредвид водещ и придружаващ) не са покрили заявените нива на езика и поради тази причина не събират необходимите точки за сертификат. Точките за адаптация при показаните ниски нива на езика бяха по 1 или 2.
Nescafe написа:Или може би вашата диплома е била разглеждана със специалният уред и това ви е унижило,защото някакъв си чиновник е решил,че точно вие представяте фалшиви документи, може би?А ако на вас ви се случи,примерно ще кимате срещу него утвърдително ли...И защо някой трябва да замълчи за да може шепа хора да диктуват кой какво трябва или не да пише тук?И ако тези хора замълчат,вие ще сте доволни?Ще потривате ръце и ще си казвате колко сте велики?
Не знам как са ми гледали дипломата, но ми пратиха писмо, че съм в списъка за интервю. Ето пак започваш с догатките и изводите...
На никой не казвам какво да прави - но не мисли, че след като твоята диплома си е била ок, при всички останали е било така. Не знам защо си убедена в това - дали защото нямаш информация или защото мислиш, че твоя единичен случай е показателен за масата.
Не знам дали съм много велика - историята ще покаже :D , но със сигурност съм здравомислеща и не занимавам хората с моите предположения и догадки.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Joya написа:Аз съм много против, комплекса на българите, че сме вечно онеправдани. Не гледайте така, за всяко нещо има причина.
:y: Аз също :) и затова се изказах - не издържах да чета повече изказвания в този аспект: колко сме добри видиш ли, а пък не ни оценяват нас, а другите...
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Да се надяваме, че скоро нещата ще започнат да се случват. Апелирам да спрем с риториката по въпроса защо няма сесия - 3 месеца са напълно достатъчни. Нова година -нов късмет! Залягайте над френския и пожелавам на всички да вземат заветните сертификати нагодина и по-бърза процедура в Букурещ.

ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!
:)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

azzura написа:Ок, да кажем че съм завършила преди 3 години и имам стаж по специалност близка до моята /диплома на икономист стаж като счетоводител/. Това е през последните 5 години. Не виждам с какво това ще ме предвижи по бързо до Квебек от другите кандидати без търсена специалност.Във форума има и едно младо семейство с приоритетни професии на които първо са им поискали сертификати за език , а после са им писали ''абе я по-добре да се явите на интервю'', което по такъв начин обезмисля самата прцедура за ''привилегированите'' професии.
Първо, трябва да ти кажа, че на идея си нямаш колко много народ доста прибързано определя специалността си на съответстваща на една или друга от списъка на имиграционните и че допълнителните точки са им в кърпа вързани. Както и mufc вече спомена, може името на специалността ти да е изписна мот-а-мот в списъка и пак да решат, че не отговаряш на условията за даване на допълнителни точки. Защото примерно програмата на обучение нещо не съвпада, или задължителният едногодишен стаж (при по-стара диплома) не е точно по визираната в дипломата специалност и т.н.
Второ, тук си имат много точен регламент коя образователна програма до какви професии ти дава право на достъп. И в България това вече го има, но не е токова добре регламентирано и хората съвсем произволно решават, че една или друга работна позиция съответства на визираната в дипломата специалност. Само дето от описанието за основните функции в т. 9.1. на молбата за селекция Principales tâches accomplies dans le cadre de vos fonctions, от длъжностната характеристика или от бележката от работодателя това не се вижда. Да не говорим, че може и работата да не е добре изпипана и в различните източници инфото да се разминава.

Ето, в твоят пример ти си убедена, че работата ти като "счетоводител" съответства на образованието ти "икономист", но това за мен не е непременно вярно. Трябва да се види какви са били основните функции и изпълняваните от теб задачи на работната позицич за да се направи този извод. Защото по тукашните, а и по българските стандарти, има счетоводители за които се изисква ниво DEP, DEC/AEC, сертификат, BACC или магистър, съответно техникум/средно специално, колеж, бакалвърска или магистърска степен. И ако си била назначена на работно място с изисквания за техникум или колеж, то няма как да се приеме, че си работила по специалността си от дипломата за бакалавър или магистър.
Да не говорим ако за образователната ти програма не е записано, че дава достъп или те подготвя за професията "счетоводител".
Защото един произволен пример ако вземем, пр. Варненският икономически университе, то има отделна специалност "Счетоводство и контрол" и няколко с "Икономика на...". И ако за първата специалност си пише ясно, че завършилият може да работиш като счетоводител, то за "Бизнес икомомика" е записано:
Какво може да се работи след завършване?

Завършилите специалността могат да осъществяват редица функции и дейности, като се реализират в редица направления и заемат съответните длъжности:

•бизнес анализатори на процеси и дейности във фирмата, аналитични специалисти в областта на оперативното управление на процесите, бизнес планирането, управлението на риска;
•организиране, ръководство и управление на собствен бизнес;
•изпълнителски и ръководни длъжности на частни и публични бизнес организации на стратегическо и оперативно равнище – директор, управител, президент, председател, мениджър, началник отдел, супервайзър и др., независимо от тяхната отраслова принадлежност и форма на собственост;
•икономическа, организаторска и управленска дейност в областта на проучванията на пазара, кореспондираща с вземането на решения в частни и държавни изследователски фирми и институции, консултантски организации, икономически отдели на големи корпорации, кредитни инспектори в банкови и други финансови институции;
•специалисти и мениджъри във функционалните звена за управление на предприятия от производството, външнотърговския сектор, банково-застрахователния бизнес, туризма, услугите, социалните дейности и др.;
•специалисти и експерти по икономика в сферата на държавната и общинската администрация и не правителствените организации;
•учители по икономика, организация, управление и финанси на предприятията в средните училища;

Айде сети се сега за назначеният на позиция "счетоводител" но завършил "бизнес икономика" кандидат, дали ще приемат, че е работил по специалността си?
Или ще започнеш да ме убеждаваш, че вече не е възможно в България да се случи този вариант?
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Написах ''специалност близка до моята''.Нямам намерение да те убеждавам в нищо :) .И не смятам , че тези или онези точки са ми в кърпа вързани.Това го решават имиграционните по техните си стандарти.

Това, което си цитирал е малка част от задълженията, които могат да бъдат извършвани от икономисти, финансисти и мениджъри и т.н., които през първите няколко години от обучението си изучават едни и същи предмети. ;)
А и в изискванията към счетоводителите в Канада за образование се изисква счетоводство или друго приложимо такова, както в България.
Следващия ми въпрос не е ироничен ! :D Какво е твоето образование/професия?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Nescafe

Мнение от Nescafe »

Emili_vn искам да сме честни и откровени и аз като теб чета много,но се опитвам и да пиша.Да,това както писах и преди е втора кандидатура за нас.Няма да се впускам в подробности.Само ще напиша личното си мнение-таблиците,точкуването,всичко това е ориентир и доста субективно.В ръцете на чиновниците е съсредоточена толкова много власт,че някои от вас ще се очудят точно каква.И двамата сме с търсени професии и стаж по тях,имаме 1 дете,покрили сме по документи нива 7/7 и 5/5 френски,IELTS за мен ,фактор адаптивност/родствени отношения/ и бяхме безумно отрязани.На съпругът ми за дипломата се заяде.Разглеждаше обстойно печата,нееднократно я превърта,консултира се с някой отвън.А годината се чете повече от ясно.На финала това,което ни е махнал са 2 глупави точки за език.Не ни даде право да си повишим нивата примерно или да се явим на изпит,както се даде шанс на други кандидати.Ние сме си направили изводите и сме поели отново по този път,без злоба,без горчивина,но с надежда.И нека се радваме на хората,които макар и отхвърлени веднъж се осмеляват да пишат тук,защото вярвайте ми,не са много.
Пиша всичко това,защото искам да се опитаме да помогнем на много други,защото грубата математика за нас не е същата за чиновниците на интервюто.Защото понякога се случва тези хора да идват леко предубедени тук.Пак казвам,това не е само мое мнение.Има и други като нас.
С това мисля повече да не се занимавам с нашият отказ,а вторият път да се случат нещата успешно
Също emili_vn искам да се извиня,ако съм те засегнала и пак да кажа:Много по-лесно щеше да е ,ако комуникирахме на маса.
На всички да пожелая Весели празници!И дано Новата Година е нашата успешна година!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

azzura написа:Написах ''специалност близка до моята''.Нямам намерение да те убеждавам в нищо :) .И не смятам , че тези или онези точки са ми в кърпа вързани.Това го решават имиграционните по техните си стандарти.
Естествено, че не е нужно да ме убеждаваш в нищо. Както сама казваш, имиграционните са тези които трябва да бъдат убедени. Пожелавам ти да ги убедиш във всичко, което искаш.
Тук говорим именно за "техните стандарти" според натрупаният и споделен опит - личен такъв и от съфорумници и познати. Това обсъждаме и върху това восим спорове да сме полезни за нивите кандидат-имигранти.
Ти само преди броени месеци задаваше въпроси от типа "Признава ли се задочното образование?" и точно преди месец си получи акюзето, но вече си със самочувствие на вряла и кипяла в процедурата, изискванията и стандартите на имиграционните.
Няма лошо, нека е така. Но като твърдиш нещо ще трябва и да се обосновеш, а не да питаш опонента какво образование/професия има.
Не виждам с какво твоето икономическо образование, придобито задочно, и 4-те ти години стаж като счетоводител на незнайно какво ниво, те правят нещо повече от човек с 2 висши образования (инжинерно и военно) и с дългогодишен стаж в администриране и управление на войскови части и съединения. Където цялостният живот е основан на административно-правни разпоредби.
Но и да бях козар без всякакво образование, това нищо не означава. Защото имам и опита от 2 лични процедури за имиграция и от още десетки на съфорумници, на които съм помогнал с информация. Прочел съм множество FEVAL-и с причини за отказ и следя регламентиращите документи по имиграцията от 7 г. Та от там ми иде най-вече самочувствието, а не толкова от образованието/специалността ми.
Публикувай отговор