Брех, че интересна тема пак се е заформила...

От 100 год. не бях влизала във форума, днес бях провокирана да хвърля едно око заради определена тема, та взех и понадникнах и по другите теми... Горе-долу няма изненади обаче

Алекса (в случая) почва с нещо конкретно и хоп, става 15 странична тема с мерене на салами

Като гледам какви часови заплати се спрягат (30$/час), разбирам, че форумът е пълен с директори. Евалата!!! И не само, ами и средната класа в Канада са директорите.
В моята област техниците (за Джой: това е квалифициран труд ) работят по за 12-17$ на час. Инженерите (пак квалифициран труд

) могат да почнат и на 14$, оттам нагоре според натрупания стаж и съответно заеманата длъжност нараства. Като се сбъднат тия 2 неща (натрупан стаж + по-високи длъжности, разбирай некви началнически постове), можем да говорим за 50-60 и тук-там за 80000 год., т.е чак тук допираме до спряганите 30$ на час. Оттук почват директорските заплати: 80-100-120000. Но тези последните 2 стъпала дали са най-масово срещания случай сред бг-имигрантите и даже сред местната фауна? Колко от нас са по тези нива? (Да уточня: има изключения от посочените от мен цифри със сигурност, знам го, но се постарах да опиша средната картинка според мен, така че не почвайте с: аз познавам един, дето е водопроводчик и взима по 50$ на час и т.н.)
Сега, предполагам, че има форумци, които ги взимат тия заплати. Дай боже всекиму! Ама чак пък масово ли бе? И всички други, дето работим по за 13-17$ (което според мен е наистина масовия случай), сме изпаднали в мизерия и нищета, тц, тц, тц... живи да ни оплачеш... не че ще се откажя от повече де
Или пък бъркам кардинално и посочените от мен заплати са само в в моята област и при Кримон? И във всички други професии средната ставка за квалифициран труд е 2 пъти по-висока? Мамка му, подозирах, че съм се прекарала в избора на професия, но чак на квадрат?

Много ми стана, ще взема да ида да се гръмна, преди някой от вас да ме е пратил