Относно стандарта в Канада!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
todor73

Мнение от todor73 »

jisiema ( v kaspichan tqj mu vikat ) mi kqk, po formulkata na miteto 1,71 pqti mesechnata zaplata :D , inqche nevqrvi ... a da, s grebenche i noktorezachka da e :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

е нема да си вземам жи-си-ем докато не го направят с епилатор, огледалце и хай спийд връзка с бгканада :wink:
иначе къф ти стандарт :?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

"Child poverty rates, 2003

British Columbia: 23.9%

Manitoba: 22.1%

Newfoundland: 21.8% "

преписано от съседната тема- питам аз ВанБЦ- това ли е високия стандарт в Канада? ако ми намериш същия процент за Западна Европа/Англия,Германия, Франция,Скандинавски страни/
спирам да пиша 1 месец във форума :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/1184856.stm

Изображение

The UK has the second highest child poverty rates in the European Union, says a new international study.

Italy has the highest rates of children living in below the poverty line at 19.5%, compared to 16.2% in Britain and just 2.4% in Sweden.

The highest child poverty rate by country for the entire study was found in Russia, which had 23%, where the researchers found that child nutrition was often poor and more like parts of sub-Saharan Africa.

But even though the figures in Britain are shocking they are nowhere near the rates in the USA, where the relative child poverty rate measures 20.3% and rises to a massive 26.3% in New York.

...

и така нататък :(

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/512761.stm
http://thescotsman.scotsman.com/index.cfm?id=229022005
http://www.dwp.gov.uk/ofa/related/final_conclusions.pdf

http://www.unicef.org.uk/press/news_det ... ews_id=395
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

krimon написа: Italy has the highest rates of children living in below the poverty line at 19.5%, compared to 16.2% in Britain and just 2.4% in Sweden.

The highest child poverty rate by country for the entire study was found in Russia, which had 23%,
и каква стана тя- най зле от ЕУ е Italy,която е на 19.5%, което е пак недостатъчно да бие нашия рекорд канадски. нещо повече и още по-шокиращо дори и Русия е по-добре ot BC
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

sasho71 написа:"Child poverty rates, 2003

преписано от съседната тема- питам аз ВанБЦ- това ли е високия стандарт в Канада? ако ми намериш същия процент за Западна Европа/Англия,Германия, Франция,Скандинавски страни/
По данни на ЮНЕСКО:
Канада е пред Обединеното Кралство, Португалия, Ирландия и Италия.
Айде със здраве. Ще те чуем догодина.

Гърция и Полша са няколко места преди Канада. Там просто всички живеят в мизерия. Те това е "повътрти рейт" - относително към средния доход в държавата. Ама не те спира да плямпаш идиотщини.

Аман от хора дето едно не си проверяват фактите, второ нямат представа какво означават (каква е методологията) и трето, и четвърто!

Причината да разтръбяват тези глупости по медиите (които тук са определено в ляво политически) е за да ви вдигнат данъците още повече. Утре Пол Мартин ще обещае още 20 милиарда за бедните деца.

Канада и САЩ имат толкова добре охранени бедни, не е за разправяне. Горките!

Е, Швеция е на върха на списъка, да. Само дето средия работник там плаща 50% данък доходи (30% за Канада) и 25% ДДС (15% тук). Това ли искаш? Зомбиран тъпунгер неден.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Прелюбезни Марто, нещо сме нервни и обиждаме :wink:
Бихте ли били така добър да ми предоставите някаква официална информация или линк за горното Ви твърдение :wink:
Благодаря Ви много за вниманието :wink:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Как да не се нервирам бе Сашо, само като си помисля какви възможности имат тези местните и как ги пропиляват и после как били бедни гроките, ми ядосах се. Сори че си го изкарах на тебе!

Линка за данните 2005 година ЮНЕСКО, пардон Unicef, то другото беше за културата май:

http://www.unicef.org/brazil/repcard6e.pdf
(6-та страница)

Данъците:

http://www.nationmaster.com/graph-T/tax ... ed_sin_wor

:beer:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Marto написа:Как да не се нервирам бе Сашо, само като си помисля какви възможности имат тези местните и как ги пропиляват и после как били бедни гроките, ми ядосах се. Сори че си го изкарах на тебе!

Линка за данните 2005 година ЮНЕСКО, пардон Unicef, то другото беше за културата май:

http://www.unicef.org/brazil/repcard6e.pdf
(6-та страница)

Данъците:

http://www.nationmaster.com/graph-T/tax ... ed_sin_wor

:beer:
така е , прав си за местните.
благодаря за линка, убеди ме и си признавам.
а аз съм вече в авто-бан до Нова Година :D
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

ууу, недей така бе... голяма скука ще стане без тебе.
я тука няма ли някой администратор да даде амнистия за всички зомбита?
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

sasho71 написа:"Child poverty rates, 2003

Сашо, ти къде видя да съм писал нещо за стандарти, още повече пък да ги сравнявам? Мисълта ми беше, че моделите на GSM-те, също както и броя на мечките, е последното нещо по което можеш да съдиш за стандарта на живот в една държава ...
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
myha

Мнение от myha »

Dobreeee ,
koi e s po visok standart Европа или Северна Америка ?:)
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
jovani

Мнение от jovani »

Тук ще си позволя да вметна един лаф, казан ми от мой колега, Канадец:

В Северна Америка стагнация е когато съседа ти няма работа, а
депресия е когато ти нямаш работа.

Или казано по друг начин не е важно къде стандарта е по-висок а какъв е твоят личен стандарт - иначе май най-добрият стандарт е в някои страни в Персийският залив.

Статистиката няма голямо значение ако ти лично се чувстваш добре/зле... извод: гледай да се чувстваш добре, където и да си и майната им на стандартите.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

jovani написа:Тук ще си позволя да вметна един лаф, казан ми от мой колега, Канадец:

В Северна Америка стагнация е когато съседа ти няма работа, а
депресия е когато ти нямаш работа.

Или казано по друг начин не е важно къде стандарта е по-висок а какъв е твоят личен стандарт - иначе май най-добрият стандарт е в някои страни в Персийският залив.

Статистиката няма голямо значение ако ти лично се чувстваш добре/зле... извод: гледай да се чувстваш добре, където и да си и майната им на стандартите.
В оригинал това звучи така (и на мен ми го цитира колега-канадец):

"A recession is when your neighbor has to tighten his belt.
A depression is when you have to tighten your belt.
And a panic is when you have no belt to tighten and your pants fall down."
– Former federal NDP leader Tommy Douglas, 1968
Аватар
totev

Мнение от totev »

странно не6то е това- стандарт на живот. в хубава страна живея на върха на някакви статистики, богата и 6тедра, а на мен все ми тежи 4е 45 дни ми прекарват телефон, е после о6те 20 дни за интернет, и за вси4ко това трябжа да си платя с дебитна карта която ти издаат само за 30 дни(но ми загубиха ПИН-а).Някои не6та просто ме вбесяват, но е интересно.Странно не6то е статистиката. :roll:
...мразя мастика без айрян...
Заключено