Bistra написа:Според мен вкусовите качества на млякото не се съсипват от пастьоризацията, а от обезмасляването му.
Ще дам пример, защо човек не трябва да действа като кон с капаци.
Моята свекърва чете надлежно пресата кое е полезно, кое не (В една статия българските журналя твърдят, че яденето на банани с черни точки било супер полезно, в следващата го отричат.

) и открай време си взима мляко в България "от жена"...Ще рече жена дошла от село и продаваща на пазара сурово мляко. Пазарът и е точно под прозорците, какво да правиш - навик!
Та след като се купи това мляко се започва едно варене - Ум да ти зайде! След това млякото се оставя да изстине. То образува каймак. И оттук на сетне
се започва едно цедене през цедки, тензух и тем подобни за да се премахне маслото и ципата отгоре. Е, какъв е смисълът се питам аз от цялото това упражнение?
Аз си купувам от магазина пастьоризирано мляко и го пия направо - без варене. Няма ципи - чиста работа!
Проблемът при усвояването на плодовите, шоколадови и други десертни млека идва от добавките и обогатителите. В някои блъскат магнезий, който не понася добре на всеки стомах. Аз лично ги избягвам.
Аз попитах в другата тема каква е разликата между био и небио продуктите, ама никой не ме взе насериозно и не ми отговори.

Подозирам, че е същата като религиозната и нерелигиозна храна - единствено в цената.
Ама щом ви успокоява, че живеете по-здравословно - дерзайте!