Да ви е честит Шистовия газ!
Re: Да ви е честит Шистовия газ!
Мr.D, с енергетиката на САЩ България никога няма да просперира, а по-вероятно е да бъде заличена.
- roumensp
България никога няма да просперира, със или без САЩ. Поне докато бетонните "будителски" глави не намалеят малко.budtel написа:Мr.D, с енергетиката на САЩ България никога няма да просперира, а по-вероятно е да бъде заличена.
Понеже така или иначе нямаш да приемеш каквито е да е аргументи, които не съвпадат с линията на Партията, ще ти отговоря с един виц, който беше актуален към края на перестройката и началото на демокрацията - всъщност като се замисля той и до ден днешен си атктулен.budtel написа:Много са ви повърхностни репликите.
Намерете доказателства за да защитите тезите си, така както правя аз.
Празни приказки всеки може да плямпа, така е най-лесно.
Ако някой ми докаже, че шистовия газ е безопасен със съответните убедителни доказателства за това ще се съглася с всички и ще се извиня, че пуснах тази тема.
Срещат се руският и американският президент, американският президент пита как САЩ могат да помогнат на Русия за преминаването от планова социалистическа икономика към пазарна такава. Руският президент се замислил и отвърнал:
- За да ни помогнете, трябва да ни изпратите веднага два американски генерала.
- Няма проблем - отвърнал американският президент - у нас в САЩ имаме много генерали, изберете си двама и ще ви ги изпратим веднага.
Руският президент без забавяне отвърнал:
- Добре, изпратете ни веднага General Motors & General Electric.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Добива на газ от шисти не е безопасен, както не е безопасен никой добив на полезни изкопаеми, но технологията макар и нова за Европа не е нова за САЩ и Канада и риска е управляем.budtel написа: .
Ако някой ми докаже, че шистовия газ е безопасен със съответните убедителни доказателства за това ще се съглася с всички и ще се извиня, че пуснах тази тема.
Няма нужда да си триеш темата.
Позволявам си да пусна и тук нещо, което съм писал на друго място :
Загрижеността на хората за околната среда не е излишна, но в случая мисля, че се злоупотребява с нея.
Всяка промишлена дейност, всеки добив на природни ресурси е потенциално опасен.
Ако се нарушават правилата и технологиите за сондиране и добив разбира се, че е опасна. Колко и как - за това се прави ОВОС и се контролира.
Да се твърди, че по принцип е опасна и вредна и затова да се забрани както във Франция го сториха е толкова вярно, колото да се твърди, че по принцип ядрената енергетика е опасна и вредна и да се забрани, както в Германия. Франция обаче обяви обратното на Германия - ще развива още повече ядрената енергетика. Франция е страната с най-фолям дял на производство на енергия от атомни електроцентрали.
Добив на шистов газ = на Чернобил?
Добива на нефт и газ е потенциално опасен по принцип и всички го видяхме в Мексиканския залив преди година какво може да стане. Тази индустрия както всяка друга се учи от грешките си и е изминала огромен път от изгарянето, изхвърлянето и замърсяването през 19 и дори 20 век и дори до сега.
...
В Канада всички стари сондажи (някои сондирани преди близо век) се изследват за качество на обсадна колона и се харчат стотици хиляди долари на сондаж за изолация на водоносните хоризонти и циментиране. На някои стари находища това се прави на стотици сондажи на година - смятайте колко струва. И това за сондажи, които се ликвидират, от които повече няма да има добив и съответно приход.
За да се замърсят подземни води при хидрвлично разпукване трябва мноого неща да се оплескат и направят не както трябва - също както е станало при Чернобил де.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Брей, че тема се е отворила
1. Кои и какви са причините на Полша да иска да е независима от Русия? Жокер: не е свързано с историята им, нито с други субективни фактори;
2. За чий им е на САЩ военно и икономическо настъпление към Азия? Защо правят ПРО? САЩ са единствената световна суперсила и икономически хегемон.
Мерси!

budtel, имам два въпроса:budtel написа:Има прични Полша да иска да е енергиино независима от Русия. Нека не забравяме, че в началото на втората световна война Сталин напада Полша. По късно се рабира, че доста поляци са избити от червената армия на Сталин, а не от германците.
Поляците ненавиждат руснаците. Работил съм с поляци, които не икаха да говорят с мен на руски. Ето защо сега са готови на всичко за да станат независими от Руснаците. Готови са дори това да им коства природата, чистата вода...
За САЩ шистовия газ е не само пари но и стратегическо настъпление към Азия, така както правят и с ПРО и с много други неща. На САЩ вече не им пука за природа, хора, животни - тях ги интересува само едно - световната хегемония (новия световен ред).
Тайните им лаборатории бълват разни болести, за които предварително са изготили ваксини. Пример - свинския грип, който плъзна от Мексико и за който веднага се появи ваксина. Балъците се ваксинираха, даже някои от тях умряха от това. После се оказа, че този грип не бил толкова опасен и изчезна ненадейно.
1. Кои и какви са причините на Полша да иска да е независима от Русия? Жокер: не е свързано с историята им, нито с други субективни фактори;
2. За чий им е на САЩ военно и икономическо настъпление към Азия? Защо правят ПРО? САЩ са единствената световна суперсила и икономически хегемон.
Мерси!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Не мога да намеря в момента една професионално написана статия по темата, която бях чел в mediapool, но имам най-важното от нея (според мен):
"Опасност" от шистовия газ или опасност за монопола на "Газпром"?
Тезата, че местата, където се добива шистов газ, се превръщат в пустиня или почвата губи плодородие, е бълнуване.
Завършваме с два повтарящи се ключови аргумента – първият е филма "Газланд", който за всички защитници на тезата за опасността от шистовия газ е като библия, изпълнена с неистини, сугестии и предположения. И нструмент за сплашване, за манипулация, за политическо действие.
В Америка, която благодарение на неконвенционалния, в това число, шистовия газ, отне короната на най-голям газов производител от Русия, и която строи терминали за износ на природен газ в света, подобни документални филми и граждански движения играят важна роля за намиране на вярната пропорция между икономически и социални интереси, от една страна и граждански контрол върху корпорациите, от друга. Производителите произвеждат, хората и общностите печелят, еколозите и гражданските движения упражняват контрол и не дават на енергийните компании и регулаторните органи спокойствие и ограничават крайните стремежи към бърза печалба.
У нас, при тази заспала здрав сън газова номенклатура, страстта да се защитава статуквото и интересите на газоите монополи, говори точно за обратното – за липса на национално самочувствие, за отказ от богатство, знания и технологии, за корупция и корист умножени по комплекс за малоценност.
...
Не твърдим, че добивът на шистов газ е безрискова технология. Нито пък, че трябва да се предоверим на енергийни компании. Но рискът е разпознаваем, следователно управляем, ако се спазва технологичната дисциплина и има адекватен контрол. В това число и обществен. Едно е да се упражнява граждански контрол, друго е загрижеността и тревогите на население да се използват за политически цели за да останем бедни, невежи и уплашени, за да се поколебаем и изгоним инвеститорите. Там вече сме били – в миналото на монополни външни зависимости
"Опасност" от шистовия газ или опасност за монопола на "Газпром"?
Тезата, че местата, където се добива шистов газ, се превръщат в пустиня или почвата губи плодородие, е бълнуване.
Завършваме с два повтарящи се ключови аргумента – първият е филма "Газланд", който за всички защитници на тезата за опасността от шистовия газ е като библия, изпълнена с неистини, сугестии и предположения. И нструмент за сплашване, за манипулация, за политическо действие.
В Америка, която благодарение на неконвенционалния, в това число, шистовия газ, отне короната на най-голям газов производител от Русия, и която строи терминали за износ на природен газ в света, подобни документални филми и граждански движения играят важна роля за намиране на вярната пропорция между икономически и социални интереси, от една страна и граждански контрол върху корпорациите, от друга. Производителите произвеждат, хората и общностите печелят, еколозите и гражданските движения упражняват контрол и не дават на енергийните компании и регулаторните органи спокойствие и ограничават крайните стремежи към бърза печалба.
У нас, при тази заспала здрав сън газова номенклатура, страстта да се защитава статуквото и интересите на газоите монополи, говори точно за обратното – за липса на национално самочувствие, за отказ от богатство, знания и технологии, за корупция и корист умножени по комплекс за малоценност.
...
Не твърдим, че добивът на шистов газ е безрискова технология. Нито пък, че трябва да се предоверим на енергийни компании. Но рискът е разпознаваем, следователно управляем, ако се спазва технологичната дисциплина и има адекватен контрол. В това число и обществен. Едно е да се упражнява граждански контрол, друго е загрижеността и тревогите на население да се използват за политически цели за да останем бедни, невежи и уплашени, за да се поколебаем и изгоним инвеститорите. Там вече сме били – в миналото на монополни външни зависимости
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Ето ви една научна статия по въпрса за рисковете от шистовия газ. В нея ясно е написано, че добива на шистов газ е достатъчно рисков и затова е забранен от парламента на Франция.
От това по-голямо доказателство какво искате. В момента все едно спорите с френския парламент. Коя друга технология е толкова спорна и забранявана?
Но предполагам, че я защитавате така ожесточено, защото си мислите, че България ще просперира с шистовия газ. Аз от сега ви казвам, че това нямада стане, а ще се получи точно обратното.
От това по-голямо доказателство какво искате. В момента все едно спорите с френския парламент. Коя друга технология е толкова спорна и забранявана?
Но предполагам, че я защитавате така ожесточено, защото си мислите, че България ще просперира с шистовия газ. Аз от сега ви казвам, че това нямада стане, а ще се получи точно обратното.
-
Др.Телбудилник,когато французите информират нацията за заплахите от Аварията в Чернобил,вие бихте цитирали(ако имаше Интернет) ,,работническо дело ,, и ,,правда,, , когато става въпрос за западни инвеститори,давате за пример решенията на френския парламент!Не съм ни най-малко за отравянето на българската природа,но след гаврата ви за Чернобил,за мен вие сте-червен демагог!budtel написа:Ето ви една научна статия по въпрса за рисковете от шистовия газ. В нея ясно е написано, че добива на шистов газ е достатъчно рисков и затова е забранен от парламента на Франция.
Комунист да се наричам първа гордост е за мен

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- roumensp
Той не цитира френски източници, статията е на малоумниците от БАН, тия същите дето разговарят с извънземни:Странджата написа:... когато става въпрос за западни инвеститори,цитирате френски източници ...
БАН: Извънземните са около нас, говорихме с тях
Колкото до Франция, ето я истината (цитатът е взет от статията):
Франция е първата страна в света, която следвайки принципа на
предпазливостта при оценка на дейности, за които няма достатъчно научна
информация, забрани използването на хидравлично разбиване за извличането
на шистов газ от 30.06.2011 г.
До това решение се е достигнало след като през 2010 г. са били издадени
разрешителни за проучване и експлоатация на находища от шистов газ. Днес на
фирмите е даден двумесечен срок да докажат, че тяхната технология за добив
не е хидравлично разбиване. В противен случай техните разрешителни ще
бъдат анулирани.
Последно промяна от roumensp на Съб Ное 19, 2011 11:15 pm, променено общо 1 път.
Господин Странджа ти вземи си смени прякора, защото твоите мнения са открито антибългарски и нямаш право да се кичиш с имена на хора които са направили нещо за твоята свобода.
Левски и Ботев са псували точно такива като теб - лъже патриоти, а да не ти кавам какво пише в едно от писмата си Левски, че ще заключат темата.
Левски и Ботев са псували точно такива като теб - лъже патриоти, а да не ти кавам какво пише в едно от писмата си Левски, че ще заключат темата.

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Чел съм две биографии на Левски. Знам какво пише.
- roumensp
Да не са писани от Болен Сидеров ?budtel написа:Чел съм две биографии на Левски. Знам какво пише.