Как е тези месеци на пазара на труда в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Re: Как е тези месеци на пазара на труда в Канада

Мнение от cocose »

Ако искаш да работиш за държавна фирма, или със държавно участие/контракти, или ако искаш да работиш за голяма фирма, с много хубави бенефитчета, ако въобще не искаш да се занимаваш с дребни играчи дошли от НПМ и упражняващи се на бизнес върху тебе, тогава трябва да си вземеш сертификат, доказващ че си над останалата маса, след което всички тия горепосочени "нормални" врати ще бъдат отворени за тебе. Пак ще повторя за кой ли път....... проф.инж. или специалист в своята област, доказан, с практика и знания, винаги взима поне 2-3 пъти над средната заплата, и поне 10 пъти над минималната. Това е основно тройно правило което важи навсякъде по света, па било то и БГ. Ако не ги взимаш тези пари, проблема е или в тебе, или във фирмите за които работиш в момента....
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

cocose написа:Ако искаш да работиш за държавна фирма, или със държавно участие/контракти, или ако искаш да работиш за голяма фирма, с много хубави бенефитчета,
....
тогава трябва да си вземеш сертификат, доказващ че си над останалата маса, след което всички тия горепосочени "нормални" врати ще бъдат отворени за тебе.
Това от личен опит ли го знаеш или така предполагаш? Само ми е любопитно, след като даваш такъв категоричен съвет, дали работиш в държавна фирма или в голяма частна фирма със заплата 3 пъти средната?
Съгласен съм че доказан специалист може да взима заплата 2-3 пъти средната, имам съмнения повече за "магическия" сертификат, който отварял "нормалните" врати?
becks

Мнение от becks »

nn
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

miteto написа:
cocose написа:Ако искаш да работиш за държавна фирма, или със държавно участие/контракти, или ако искаш да работиш за голяма фирма, с много хубави бенефитчета,
....
тогава трябва да си вземеш сертификат, доказващ че си над останалата маса, след което всички тия горепосочени "нормални" врати ще бъдат отворени за тебе.
Това от личен опит ли го знаеш или така предполагаш? Само ми е любопитно, след като даваш такъв категоричен съвет, дали работиш в държавна фирма или в голяма частна фирма със заплата 3 пъти средната?
Съгласен съм че доказан специалист може да взима заплата 2-3 пъти средната, имам съмнения повече за "магическия" сертификат, който отварял "нормалните" врати?
Не съм казал че е ДОСТАТЪЧНО условие, а че е НЕОБХОДИМО условие, надявам се че правиш разликата :)
Истината е следната, тука така по принцип няма дискриминация. Ако отговаряш на дадените изисквания, тогава може и да те вземат на работа, но може и да не те вземат. Виж, ако не отговаряш на дадените условия (едно от които е да имаш сертификат), тогава гарантирам ти че НЯМА да те вземат на работа. На практика това е местният еквивалент на дискриминация де, ама както и да е, местният пазар е такъв и ние трябва да се съобразяваме с него. А за въпросното тройно правило имам достатъчно опит от България, от Франция, от Израел, от Гърция, от Германия (не съм работил в тях всичките, но имаь колеги оттам), така че извадката ми е достатъчно представителна надявам се .
А да, забравих най важното правило, курвите....оказва се че една средно статистическа к.... получава точно толкова колкото един средно статистически програмист :lol: (ето още едно доказателство че програмистите са си едни к....., хем го правят за удоволствие, хем им плащат при това, хихихихи)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

cocose написа:Виж, ако не отговаряш на дадените условия (едно от които е да имаш сертификат), тогава гарантирам ти че НЯМА да те вземат на работа. На практика това е местният еквивалент на дискриминация де, ама както и да е, местният пазар е такъв и ние трябва да се съобразяваме с него.
Ами не знам какво ми гарантираш, аз работя за голяма компания и нямам "магически" сертификат.
Местния еквивалент на дискриминация се нарича "канадски опит" и сертификатите нямат нищо общо тука.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Мите, това че си видял една черна офца, не значи че всички офци са черни. И аз съм работил за международна застрахователна компания имащи офиси в цял свят, и не са ми искали сертификат, просто защото не са искали да ми дават 10-пъти повече пари, нали така 8)
speedy

Мнение от speedy »

За IT хора, сертификатите, които най-много си заслужават са разните му фирмени - Майкрософтовски, Оракълски, Сисковски и подобни. От по-общите - ITIL. Другите са nice-to have.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

cocose написа:Мите, това че си видял една черна офца, не значи че всички офци са черни. И аз съм работил за международна застрахователна компания имащи офиси в цял свят, и не са ми искали сертификат, просто защото не са искали да ми дават 10-пъти повече пари, нали така 8)
Така, има напредък - от "гарантирам че НЯМА" стигаме до "това че си видял една черна офца". Сега остава да ми "гарантираш" че има сертификат който ще ми увеличи заплатата 10 пъти :D Кой е този "магически" сертификат всъщност? Онзи от другата тема която си пуснал ли? Ако единственото нещо, което добавиш към резюмето ти е този "магически" сертификат, едва ли ще си гарантираш двойно увеличение на заплатата (да не говорим за десеторно).
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Аз не съм гений, и когато ти казвам че "гарантирам ти че НЯМА" това означава че средно-статистически, кадърен програмист, без връзки, без мама и тати депутат, и без печалба от тотото просто нямам как да го стигне този 10-пъти по висок стандарт ако не си седне на задника и не вземе некой и друг качествен сертификат 8)
А това за офцата е много много стар виц, ама нейде...
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

cocose написа:... средно-статистически, кадърен програмист, без връзки, без мама и тати депутат, и без печалба от тотото просто нямам как да го стигне този 10-пъти по висок стандарт ако не си седне на задника и не вземе некой и друг качествен сертификат...
Аз, сертификати не взимам преди да ме назначат.
Това го реших, когато преподавателя на един от курсовете (май Microsoft SQL Server) сподели, че мечтае да работи по някакъв "реален" проект, а не да преподава (води) курсове. Аз вече имах 2-3 реални проекта и разбрах, че има някаква граница, след която взимането на сертификати е безсмислено.

Още повече се убедих в това, когато Microsoft смени правилата и обяви, че уменията добити за едни стари системи не са същите при по-нови версии и трябва да се взимат нови сертификати. За мен това е машина за пари - млади, наивни хора вярват, че един (два и повече) сетификата, че им донесат автоматично назначение и автоматична висока заплата....
Аватар
7George

Мнение от 7George »

While immigration puts some pressure on social services in the short run, the city's economy and social fabric benefit from immigration.

Immigrants bore a disproportionate brunt of the recent recession. Employment for those in Canada less than five years fell by 12.9 per cent, more than five times the decline experienced by the Canadian-born. That can increase the stress on the city, which is responsible for administering welfare programs.

In the long term, though, immigrants and refugees are of net economic benefit. Well-off workers, which immigrants can become, contribute more to the city's tax base than they consume in social spending. One sign of this potential is in immigrants' educational attainment, which exceeds what the labour market can provide. In 2008, “42 per cent of immigrant workers aged 25 to 54 had a higher level of education for their job than what was normally required, while 28 per cent of Canadian-born workers were similarly overqualified,” according to Statistics Canada.

A future mayor should, indeed, “take care of the people now” – by improving public services, but also with policies and advocacy to make sure the city is well prepared to make the most of its immigrants, present and future.
From Friday's Globe and Mail
Embrace your climate change!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

7George, как ще коментираш това ?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Че дори 28% от местните не са способни да реализират дипломите си, камо ли емигрантите. Впрочем разликата е впечатляващо малка - въпреки езиковите трудности, липсата ан местен опит и препоръки, едва 42% от емигрантите се примиряват с работа, която не отговаря на квалификациите им.

За какво връзкарство говорим тогава?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

ablood написа:Че дори 28% от местните не са способни да реализират дипломите си, камо ли емигрантите. Впрочем разликата е впечатляващо малка - въпреки езиковите трудности, липсата ан местен опит и препоръки, едва 42% от емигрантите се примиряват с работа, която не отговаря на квалификациите им.

Недей да четеш ,като дявол евангелието :D .... Има и други цифри за коментиране - Employment for those in Canada less than five years fell by 12.9 per cent, more than five times the decline experienced by the Canadian-born. ... Както и да е де, без работа ние няма да останем ама въпроса е каква ще е работата :!: .... Пък може и горната разлика да е до голяма степен следствие на канапчийски настроени имигранти дебнещи за държавните помощи... Или пък е акцента?! Пренавитост на имигранта?! ... Кой знае?! :)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ablood написа:Че дори 28% от местните не са способни да реализират дипломите си, камо ли емигрантите. Впрочем разликата е впечатляващо малка - въпреки езиковите трудности, липсата ан местен опит и препоръки, едва 42% от емигрантите се примиряват с работа, която не отговаря на квалификациите им.

Знам ли , за мен разликата между 28% и 42% е доста съществена. За препоръките си прав - имигрантите няма как да имат приятелчета от детската градина, примера , секондера и прочие да ги препоръчат като добри другарчета. :D
Публикувай отговор