колко от нас се надяват на покана за лятна сесия 2010 година

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
nikolov

Re: колко от нас се надяват на покана за лятна сесия 2010 година

Мнение от nikolov »

И нас няма кой да ни посрещне, нямаме близки, нито познати. Със сигурност, не сме първите, обаче, нито последните, и това не ни притеснява. Много залагаме на ученето на френски и се надяваме да се класираме за интервюто и всичко да мине успешно. Притесненията ни са много, дано да сме уверени до края и да имаме късмет. Пожелавам и на всички вас късмет и много търпение!
Документи до Виена-29.11.2009
Акюзе-07.12.2009
Интервю-26.05.2010-успешноооооо!!!!!
Документи Букурещ-09.06.2010
Баркодове-23.06.2010
Формуляри за медицински-06.07.2010
Медицински-14.07.2010 (ОК-27.07.2010)
Покана за визи-07.12.2010
Визи-31.12.2010
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Ние имаме едно приятелско семейство в Монреал, но те са там от съвсем скоро и не разчитаме на нещо повече от дружески първоначален инструктаж на по халба бира. Също като nikolov, не се притесняваме особено от липсата на някой, който да се "погрижи" за нас в началото. Хората в този форум и във вики-приложението доста са изписали за първите стъпки в Канадско, пък и има го ръководството Appprende le Quebec, които би трябвало да намалят неизвестните. Е, все си е хобуво някой да те ориентира кое къде е в квартала и разни таквиз неща, ама... като няма кой, пръв съветник е Неволята, мненията на хората от форума и инфото в Интернет сайтовете, хахах!
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

Абе да стигнем до Канада пък тогава ще му мислим.Френския му е майката.Знаеш ли го добре ще се оправиш гаранция.Аз имам няколко познати които зминаха и се надявам поне да ми намерят квартира преди да замина,но маживьом увидим.Толкова стени ще трябва да пескоча до визата,в Канада препятствията също няма да са леки,но сме се въоражили с учебници по френски и нерви.Успех на всички колеги имали куража да тръгнат към промяната.

Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му :y:
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

И ние имаме кой да ни посрещне,но до там доста трудности трябва да преминем :worried: но съм доста мотивирана и вярвам,че ще се справим. Била съм в чужбина и знам как е,не е лесно ейййй,но тук ние стигнахме дъното и няма накъде-варианта е само един и го знаем :D :y: Не ми е лесно с френския,но си давам стимул като си казвам,че ще е само до интервюто-след това отново английски(за Торонто се гласим ние) :D ще изпращаме документи април месец :y: Приятели ще успеем!
Аватар
nedelcheva_n

Мнение от nedelcheva_n »

Има ли шанс ако пуснеш документите месец март да ни извикат на интервю юни?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

nedelcheva_n написа:Има ли шанс ако пуснеш документите месец март да ни извикат на интервю юни?
Мисля, че има реален шанс, ако професията на един от двамата е в списъка на приоритетните професии. Ако такава е професията на придружаващия има шанс и да обърнат кандидатурата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
nedelcheva_n

Мнение от nedelcheva_n »

обръщането на кандидатурата няма да е в нашия случай,и въпроса ми беше друг дали имаме шанс за юни,а не кой от нас двамата да е главен.Няма да я обърнат в нашия случай.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

nedelcheva_n написа:Има ли шанс ако пуснеш документите месец март да ни извикат на интервю юни?
Ако гледаме статистиката от миналата година - всички държали интервю на лятна сесия, са подали документите си преди март.

От друга страна, миналата година пуснаха един списък с привилегировани професи и обещаха приоритетно третиране на молбите за тези кандидати, които попадат в списъка. Така че - ако твоята професия е там - може би има шанс.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

nedelcheva_n написа:обръщането на кандидатурата няма да е в нашия случай,и въпроса ми беше друг дали имаме шанс за юни,а не кой от нас двамата да е главен.Няма да я обърнат в нашия случай.
Аз ти отговорих на въпроса дали има шанс да ви поканят за юни - зависи от професията на единия или другия /без знчение кой е главен/ - ако е в привилегированите - има шанс, ако не - декември.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
nedelcheva_n

Мнение от nedelcheva_n »

Дано да сте прави, че нямам търпение.И честит 8-ми март на всички дами, нека красотата на българските жени бъде отценявана навсякъде по света.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

присъединявам се към поздрава :)
и най-вече душевната красота ;)
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
evlogi.antonov

Мнение от evlogi.antonov »

честит празник на нежната половина! :)

Вписах се и аз в списъка с надяващите се за юни. Подадох в началото на февруари документите до Виена, получих акюзе в края на февруари... мисля, че се падам някъде в "разделиталната линия" за летните и зимните интервюта. Не съм от "привилегированите професии" - програмист съм, но се надявам все пак да имма и малко доза късмет и да не ме оставят за зимата. Ще видим :))
3.2.2010 - док. до Виена
19.2.2010 - акюзе изпратено
25.2.2010 - акюзе получено
27.4.2010 - покана за интервю
24.5.2010 - интервю - успешно
1.7.2010 - док. до Букурещ
17.7.2010 - баркодове
20.8.2010 - медицински
27.12.2010 - покана за визи
3.2.2011 - визи
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

Да ви кажа честно предпочитем да ме забавят 6 месеца,но да отида по-добре подготвен с френския.Ако не си сигурен в нивото на езика не си заслужава да се цакаш за 6 месеца.Хайде успех на всички.

Човек е толкова голям,колкото са големи мечтрите му.
mladenstef

Мнение от mladenstef »

Ние сме подали документи началото на Декември но до момента нямаме писмен отговор по пощата. Някой знае ли дали това е нормална практика?
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

mladenstef написа:Ние сме подали документи началото на Декември но до момента нямаме писмен отговор по пощата. Някой знае ли дали това е нормална практика?
По принцип за три месеца трябваше да сте получили акюзе - писмо, в което потвърждават че са ви получили комплекта с документи. Съветвам ви да пишете един мейл, с който да попитате дали документите ви са получени. Най-вероятно ще се окаже че са ви пратили акюзето, но то се е загубило по пощата - случва се.
Публикувай отговор